Avond workshop Goed leren flitsen

Iedereen loopt er tegenaan: flitsen is nodig maar levert zelden fraaie resultaten op. Alsof er een atoombom is afgegaan. Hoe doen professionele fotografen dat toch? We vertellen je het graag.


Deze avond cursus flitsen in het kort

  • Goed leren flitsen
  • Voor beginners
  • Op afspraak
  • Van 19:30 tot 22:00 uur

Avond workshop flitsen met reportage flitser

Flitsen is een eenvoudige manier om het licht naar je hand te zetten. Bijvoorbeeld een beetje extra licht toe te voegen, het omgevingslicht weg te drukken, het licht zachter of juist harder te maken of de kleur aan te passen. Als het je lukt om het licht naar je hand te zetten - zonder dat het duidelijk is dat er geflitst is - winnen je foto's enorm aan zeggingskracht. En dat is precies waar deze avond workshop Goed leren flitsen je bij kan helpen.

Wat leer je tijdens deze avond workshop flits fotografie?

  • De belangrijkste instellingen van je flitser en camera
  • Indirect flitsen en Invulflitsen
  • Flitsen bij weinig licht en bij tegenlicht
  • Nachtportret met flitser en sfeervol omgevingslicht
  • Evenwicht zoeken met omgevingslicht

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop heb je een digitale spiegelreflex of systeem camera nodig met een losse reportage flitser. Voor deze workshop is het handig als je weet hoe je sluitertijd, diafragma en ISO op je camera handmatig kunt instellen. Twijfel je aan je technische basiskennis? Overweeg dan eerst de technische basiscursus: Je camera de baas worden! te volgen.


 

Reacties van deelnemers

"Ik fotografeer al jaren maar vermeed het gebruik van een flitser. Sinds kort heb ik een reportageflitser maar hoe gebruik je die nou? Zelf kwam ik daar niet goed uit. In deze workshop heb ik heel praktische handvaten gekregen om aan de slag te gaan met mijn flitser. De aanpak van Han is erg prettig. Geen theorie maar gelijk aan het werk en kijken wat het effect is van je instellingen."
Nanny

Praktische details

Deze workshop wordt niet in groepsverband verzorgd. Op doordeweekse dagen kun je de workshop individueel of met z'n tweeën doen. Dan kun je zelf een geschikte dag of avond uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een individuele workshop flitsen kost € 199,50 voor een of twee personen. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek.

Deze workshop wordt verzorgd door Han Schnek. Han is al jaren professioneel reisfotograaf en gespecialiseerd in Azië. Je kunt zijn foto's bekijken in het Portfolio.

Deze avond workshop begint om 19.30 uur en wordt rond 22:00 uur afgesloten. In Haarlem worden alle workshops gehouden in onze nieuwe cursusruimte aan de Lange Herenstraat 43 in Haarlem. De locatie ligt pal tegenover het station en naast een parkeergarage.