Sprekende portretten

Eendaagse workshop portretfotografie met natuurlijk licht

cursus portretfotografie

Workshop portretfotografie

 • € 99 p.p. incl. lunch en handige naslag
 • In Haarlem bij station Haarlem Spaarnwoude
 • In Amsterdam bij Carré en Nederl. Bank
 • Van 10 tot uiterlijk 16 uur
 • Max. 12 deelnemers
 • Praktijkgericht

Mensen fotograferen zoals ze echt zijn. Of zoals je ze graag wilt herinneren. Je familie en vrienden thuis in Nederland of mooie koppen in het buitenland. Dat valt nog niet mee. Want hoe maak je nou een sprekend portret? Waar moet je op letten? Welke praktische aanpak levert de meest indringende beelden op?

Daar draait het om bij deze eendaagse cursus portretfotografie. In een korte tijd sprekende portretten leren maken. Aan de hand van praktische oefeningen gaan we het geheim van sprekende portretten ontrafelen. Natuurlijk beginnen we bij het licht. Binnen voor het raam en buiten in de zon of de schaduw (als het weer het toelaat). Maar een sprekend portret is meer dan licht alleen. Bijna even belangrijk zijn achtergrond, compositie en gezichtsuitdrukking.

Kortom, je leert hoe je het beste spontane en geposeerde portretten kunt maken, overdag en 's avonds. Sleutelwoorden daarbij zijn: praktisch, leerzaam en leuk om te doen.

Geen modellen en ingewikkelde studiolampen

De oefeningen leren je portretten te maken van gewone mensen, met gewoon gereedschap, onder gewone omstandigheden. Geen dure modellen, lastig hanteerbare studiolampen of andere kostbare hulpmiddelen. We oefenen met elkaar, werken met het natuurlijke licht, zonder hulp van flitsers en met onze eigen compact- of spiegelreflexcamera's. Onder deze alledaagse omstandigheden leer je de kneepjes van het vak het beste kennen en kun je later in alle situaties, overal ter wereld fraaie portretten maken.

portretfotografie

Wat leer je?

Tijdens de cursus portretfotografie leer je:

 • gericht kijken naar de belangrijkste ingrediënten van een sprekend portret,
 • welk licht de beste resultaten geeft,
 • een keuze te maken in wat laat je zien en wat niet,
 • hoe belangrijk de achtergrond is en wat het beste werkt,
 • hoe portretten tot leven kunnen worden gebracht,
 • en welke techniek en lenzen je het beste kunt gebruiken.

En dat alles met oefeningen in onder meer close-up portretten, spontane en geposeerde portretten, omgevingsportretten en groepsportretten.

Kleine groep en prijs

De workshops in Haarlem en Amsterdam hebben maximaal 12 deelnemers, zodat er veel tijd is voor persoonlijke begeleiding. Deelname kost € 99 per persoon incl. lunch en handige naslag.

Wat heb je nodig voor deze workshop portretfotografie?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera.

Reacties van deelnemers

"Erg veel geleerd van je cursus! Heb veel zin om te gaan oefenen in de praktijk en heb thuis meteen mijn dochtertje tijdens haar spel proberen vast te leggen. Je ziet me vast nog wel eens terug na een paar maanden om nog eens een ander onderdeel te oefenen!"
Bekijk meer reacties van deelnemers


workshop portretfotografie

Deze fotografie workshop begint om 10.00 uur en wordt uiterlijk 16:00 uur afgesloten. In Haarlem worden alle workshops gehouden in onze nieuwe cursusruimte aan de Waarderweg 19 in Haarlem. De locatie ligt achter IKEA en is ongeveer 10 minuutjes lopen van station Haarlem Spaarnwoude. Je kunt rond het gebouw gratis parkeren.
In Amsterdam wordt de workshop gehouden bij Room2Learn in de Utrechtsedwarsstraat 13. Dat ligt midden in de grachtengordel en op loopafstand van unieke locaties als het Rembrandtplein, theater Carré en de Magere Brug.
Op doordeweekse dagen is het mogelijk om de workshop individueel of met z'n tweeën doen. Dan kun je zelf een geschikte dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een individuele workshop fotografie alleen of met twee personen kan al vanaf € 199. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek.
Je kunt deze workshop natuurlijk ook cadeau doen. Voor meer informatie over de cadeaubonnen en bestelling ga naar de rubriek Cadeaubon.
Deze workshop wordt verzorgd door Han Schnek. Han is al jaren freelance reisfotograaf en gespecialiseerd in Azië. Je kunt zijn foto's bekijken in het Portfolio en op Instagram.


Inschrijven voor de workshop Sprekende portretten € 99 p.p.

zon 4 nov Amsterdam vol
zon 9 dec Haarlem vol
 
zat 2 mrt Amsterdam nog 1 plekje
zat 18 mei Haarlem nog plek
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden