Het geheim van sprekende foto's

Fotocursus over compositie en beeldopbouw: veruit het belangrijkste onderdeel van de fotografie

fotocursus

Deze fotocursus in 't kort

 • € 99 p.p. incl. lunch en handige naslag
 • In Haarlem bij station Haarlem Spaarnwoude
 • In Amsterdam bij Carré en Nederl. Bank
 • Van 10 tot uiterlijk 16 uur
 • Max. 12 deelnemers
 • Praktijkgericht

Wil je sprekende foto's leren maken?

Misschien is dit wel de belangrijkste stap die je kunt zetten om betere foto's te leren maken?

Goede foto's maken is niet moeilijk. Toch gaat het niet vanzelf. In deze fotocursus leer je wat het verschil is tussen een kiekje en een sprekende foto. En natuurlijk leer je ook hoe je zelf sprekende foto's kunt maken.

We vertellen je wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en laten je zien hoe ervaren fotografen te werk gaan. Geen theoretische verhalen over diafragma, sluitertijd of ISO.

Gewoon aan de hand van foto's leren herkennen waar je op moet letten. En daarna zelf ervaren wat werkt en wat niet door buiten gericht te oefenen.

Leren kijken met aandacht voor compositie en beeldopbouw

Fotograferen is kijken, doen en daarna kijken naar wat je gedaan hebt. Daarom bespreken we jouw resultaten direct na iedere oefening. Zo ontvang je persoonlijke feedback en krijg je alle elementen om sprekende foto's te maken stapsgewijs in de vingers.

Snel resultaat

"Het geheim van sprekende foto's" is een leuke en intensieve fotografie cursus. Aan het eind van de dag ben je ongetwijfeld moe. Maar je hebt wel een solide basis gelegd voor het maken van sprekende foto's.

cursus fotografie compositie

Wat leer je tijdens deze fotocursus?

Het grootste deel van de dag besteden we aan oefeningen. Na de oefeningen bespreken we de gemaakte foto's en ontvang je persoonlijk advies voor verbetering. Zo ontrafelen we niet alleen de geheimen van sprekende foto's, maar leer je ze ook zelf maken. Belangrijke aandachtspunten zijn:

 • Wat is het verschil tussen een kiekje en een sprekende foto?
 • Wat zijn de kenmerken van een sprekende foto's?
 • Hoe gaan ervaren fotografen te werk?
 • Hoe maak je duidelijk waar de foto over gaat?
 • Hoe creëer je zeggingskracht?
 • Wat is een goede achtergrond en hoe vind je die?
 • Hoe kun je de foto nog spannender maken?
 • Waarom is de keuze van de uitsnede, het standpunt en het moment zo belangrijk?

Voor wie is de eendaagse fotoworkshop bestemd?

Deze creatieve fotografie cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden die graag zonder theoretische verhalen sprekende foto's willen leren maken.

workshop fotografie Haarlem

Relatie met de andere basiscursus

Deze creatieve fotocursus staat geheel op zichzelf. Het is niet nodig de technische basiscursus fotografie Je camera de baas worden! te hebben gevolgd. Die gaat over belichting en andere technische fotografie zaken, onderwerpen die in deze creatieve fotoworkshop niet aan bod komen. Ze vullen elkaar dus goed aan.

Reacties van deelnemers

"Ik dank jou voor je cursus, ik heb genoten en ben zeer geïnspireerd geraakt. Werkelijk niets op aan te merken, ik ben onder de indruk van je enthousiasme en de manier waarop je dingen overbrengt. Je presentatie op het scherm was in één woord AF! Tweemaal naar buiten was prima en de manier waarop we de foto's besproken hebben heel opbouwend. En je lunch was heerlijk. Ik kom gauw nog iets opsteken van de technische kant." Bekijk meer reacties van deelnemers.

Wat kost de fotografie workshop?

Deze workshop kost € 99 pp incl. lunch en handige naslag.
Je kunt veilig online betalen met iDeal of Paypal. veilig betalen met ideal veilig betalen met paypal

Wat heb je nodig voor deze workshop fotografie?

Het enige dat je voor deze cursus fotografie nodig hebt is een digitale camera. Het maakt niet uit welk model, zolang het maar een echte compact camera, een spiegelreflex of een modelletje ertussenin is.

cursus fotografie

De fotografie workshop begint om 10.00 uur en wordt uiterlijk 16:00 uur afgesloten. In Haarlem worden alle workshops gehouden in onze nieuwe cursusruimte aan de Waarderweg 19 in Haarlem. De locatie ligt achter IKEA en is ongeveer 10 minuutjes lopen van station Haarlem Spaarnwoude. Je kunt rond het gebouw gratis parkeren.
Ook in Amsterdam begint de fotografie cursus om 10.00 uur en wordt uiterlijk 16:00 uur afgesloten. De workshop gehouden bij Room2Learn in de Utrechtsedwarsstraat 13. Dat ligt midden in de grachtengordel en op loopafstand van unieke locaties als het Rembrandtplein, theater Carré en de Magere Brug.
Op doordeweekse dagen is het mogelijk om deze workshop fotografie individueel of met z'n tweeën doen. Dan kun je zelf een geschikte dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een dagdeel privéles alleen of met twee personen kan al voor € 199 tezamen. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek. Privélessen worden in onze vaste cursusruimte in Haarlem verzorgd. Rond het gebouw kun je gratis parkeren.
Je kunt deze workshop natuurlijk ook cadeau doen. Voor meer informatie over de cadeaubonnen en bestelling ga naar de rubriek Cadeaubon.
Deze workshop wordt verzorgd door Han Schnek. Han is al jaren freelance reisfotograaf en gespecialiseerd in Azië. Je kunt zijn foto's bekijken in het Portfolio en op Instagram.


Stap 1: Inschrijven voor deze fotoworkshop

zon 23 juni Amsterdam vol
 
zon 8 sep Amsterdam nog 3 plekjes
zon 15 sep Haarlem nog plek
zat 19 okt Amsterdam nog plek
zat 16 nov Amsterdam nog plek
zon 24 nov Haarlem nog plek
zat 14 dec Amsterdam nog plek
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden