Fotocursus Amsterdam

Het geheim van sprekende foto's. Compositie en beeldopbouw zijn de belangrijkste onderdelen voor iedereen die sprekende foto's wil leren maken. Tijdens deze leuke eendaagse fotocursus leer je duidelijke foto's met zeggingskracht maken.

fotocursus Amsterdam

Fotocursus compositie Amsterdam

  • In de buurt van Carré
  • € 99 p.p. incl. lunch en handige naslag
  • Van 10 tot 16 uur
  • Max. 12 deelnemers

Het geheim van sprekende foto's: compositie en beeldopbouw

Sprekende foto's leren maken begint met weten waar je op moet letten. Dat is niet zo moeilijk. We leren het je graag tijdens de fotocursus compositie en beeldopbouw.

Weten waar je op moet letten is alleen niet voldoende. Kun je die aandachtspunten ook herkennen op foto's? Dat vormt de tweede stap in goed leren fotografen. Een leuke stap, want er gaat een wereld voor je open. Je leert namelijk beeldtaal. Onwijs spannend. Tijdens de fotocursus in Amsterdam is dat een van de leukste onderdelen.

Zodra je weet waar je op moet letten en die aandachtspunten visueel kunt herkennen op foto's, ga je ze vanzelf toepassen tijdens het fotograferen. Je kunt niet anders. Als je eenmaal hebt leren lezen, kun je tekst niet meer negeren.

Opbouw van deze cursus fotografie Amsterdam

Fotograferen is kijken, doen en daarna kijken naar wat je gedaan hebt. Daarom kijken we 's morgens naar veel foto's om de geheimen van sterke foto's te leren zien. En gaan we 's middags natuurlijk zelf oefenen. We bespreken jouw resultaten direct na iedere oefening. Zo ontvang je persoonlijke feedback en krijg je alle elementen om sprekende foto's te maken al doende in de vingers.

Snel resultaat

De fotocursus "Het geheim van sprekende foto's" in Amsterdam is een leuke maar ook intensieve fotografie cursus. Aan het eind van de dag ben je ongetwijfeld moe. Maar je hebt wel flink wat beeldtaal geleerd en een solide basis gelegd voor het maken van duidelijke foto's met zeggingskracht.

fotocursus compositie & beeldopbouw Amsterdam

Wat leer je tijdens deze fotocursus compositie en beeldopbouw Amsterdam?

Het grootste deel van de dag besteden we aan oefeningen. Na de oefeningen bespreken we de gemaakte foto's en ontvang je persoonlijk advies voor verbetering. Zo ontrafelen we niet alleen de geheimen van sprekende foto's, maar leer je ze ook zelf maken. Belangrijke aandachtspunten zijn:

  • Het verschil tussen een kiekje en een sprekende foto?
  • Ingrediënten van sprekende foto's
  • Waar moet je op letten?
  • Hoe bouw je een sterk beeld op?
  • Hoe beoordeel je een foto?

Voor wie is de eendaagse fotoworkshop bestemd?

Deze creatieve fotocursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden die graag zonder theoretische verhalen beeldende foto's willen leren maken.

fotocursus compositie & beeldopbouw Amsterdam

Relatie met de basiscursus

De fotocursus compositie & beeldopbouw staat geheel op zichzelf. Het is niet nodig de technische basiscursus fotografie te hebben gevolgd. Die gaat over belichting en andere technische fotografie zaken, onderwerpen die in deze creatieve fotoworkshop niet aan bod komen. Ze vullen elkaar dus goed aan.

Wat kost de fotocursus?

Deze workshop kost € 99 pp incl. lunch en handige naslag.
Je kunt veilig online betalen met iDeal of Paypal. veilig betalen met ideal veilig betalen met paypal

Reacties van deelnemers

"Hele leuke cursus, waarbij je ook in de praktijk gaat oefenen. Han vertelt op een boeiende en leuke manier en geeft tips waar je wat aan hebt. Hij gebruikt zijn eigen foto's als manier om je iets duidelijk te maken. Een aanrader dus."
Bekijk meer reacties van deelnemers.

Wat heb je nodig voor deze fotocursus?

Het enige dat je voor deze cursus fotografie nodig hebt is een digitale camera. Het maakt niet uit welk model, zolang het maar een echte compact camera, een spiegelreflex of een modelletje ertussenin is.

fotocursus compositie & beeldopbouw Amsterdam

Ook in Amsterdam begint de fotocursus om 10.00 uur en wordt tegen 16:00 uur afgesloten. De workshop gehouden bij Room2Learn in de Utrechtsedwarsstraat 13. Dat ligt midden in de grachtengordel en op loopafstand van unieke locaties als het Rembrandtplein, theater Carré en de Magere Brug.
Deze fotografie cursus wordt ook in Haarlem gegeven. De nieuwe cursusruimte zit aan de Lange Herenstraat 43. De locatie ligt pal tegenover station Haarlem en naast een parkeergarage.
Op doordeweekse dagen is het mogelijk om deze workshop fotografie individueel of met z'n tweeën doen. Dan kun je zelf een geschikte dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een dagdeel privéles alleen of met twee personen kan al voor € 199 tezamen. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek. Privélessen worden in onze vaste cursusruimte in Haarlem verzorgd. Rond het gebouw kun je gratis parkeren.
Je kunt deze workshop natuurlijk ook cadeau doen. Voor meer informatie over de cadeaubonnen en bestelling ga naar de rubriek Cadeaubon.
Deze workshop wordt verzorgd door Han Schnek. Han is al jaren freelance reisfotograaf en gespecialiseerd in Azië. Je kunt zijn foto's bekijken in het Portfolio en op Instagram.


Stap 1: Inschrijven voor deze fotocursus: Het geheim van sprekende foto's

zon 23 juni Amsterdam vol
 
zon 8 sep Amsterdam nog 3 plekjes
zon 15 sep Haarlem nog plek
zat 19 okt Amsterdam nog plek
zat 16 nov Amsterdam nog plek
zon 24 nov Haarlem nog plek
zat 14 dec Amsterdam nog plek
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden