06 2606 6606     e-mail    

Workshop reisfotografie

Mooie reis, maar teleurstellende foto's. Dat wil toch niemand. Je wil toch fraaie foto's maken die goed laten zien wat jij allemaal hebt gezien en beleefd. Leer boeiende vakantiefoto's maken van een ervaren reisfotograaf tijdens deze intensieve workshop reisfotografie.

workshop reisfotografie

Corona-maatregelen
Alle groepsworkshops zijn voorlopig even uitgesteld. Privélessen en online fotografie cursussen kunnen gelukkig wel doorgaan.

Corona-maatregelen
Alle groepsworkshops zijn voorlopig even uitgesteld.
Privélessen en online fotografie cursussen kunnen gelukkig wel doorgaan.

Leer originele en boeiende vakantiefoto’s maken die goed overbrengen wat jij allemaal hebt gezien en beleefd. Maak visueel fraai vormgegeven reisfoto’s die uitnodigen verder in jouw reisverhaal te duiken. Het is een intensieve workshop met een online inleiding en praktijksessie van 3 uur buiten met een kleine groep in Amsterdam of Utrecht.

 • Leer de 7 grootste uitdagingen
 • Super praktijkgericht
 • Buiten met een kleine groep
 • Intensieve praktijksessie van 3 uur
 • Nivo 2: basiskennis aanbevolen
 • Ervaren foto docent

De essentie van reisfotografie

We maken reisfoto's vooral ter herinnering. Als je er later naar terugkijkt, roepen ze herinneringen op aan de plaatsen waar je bent geweest en de mensen die je hebt ontmoet.

Maar anderen die er niet bij waren, hebben die herinneringen niet. Zij moeten het doen met wat er op de foto's te zien is. En dat is waar de pijn zit.

..

Je kent het waarschijnlijk wel van de fotoboeken van familie of vrienden. Vaak bestaan die uit veel te veel foto's waarvan de meeste niet erg aantrekkelijk zijn om naar te kijken. Maar erger nog: ze vertellen weinig over wat de plaats zo speciaal maakte. En brengen nauwelijks de persoonlijke beleving en impressies over.

Niemand kijkt graag naar rommelige kiekjes. Visueel fraai vormgegeven foto's doen het veel beter. Ze nodigen uit om het reisverhaal verder te verkennen.

Wat ook opvalt is dat veel reisfoto's recht-toe-recht-aan plaatjes van bekende bezienswaardigheden zijn. Ze vertellen weinig over de plaats of het land. Parijs is zoveel meer dan de Eiffeltoren. Waarom jezelf en anderen niet wat meer informatie geven over wat de plaats echt uniek maakt.

..

Een fraai vormgegeven foto van een kenmerkend onderwerp is geen doel op zich. Reisfoto's proberen geen objectief beeld te schetsen. Reisfoto's werken pas goed als ze de kijker meenemen op reis. Op jouw persoonlijke reis. Als het jouw impressies en beleving laat zien. Als het focust op wat jou opviel en boeide. Als je dat doet blijf je ver van de saaie clichés en ogen je foto's origineel, persoonlijk en verrassend fris.

De essentie van reisfotografie is:
 • Herinneringen vastleggen met fraai vormgegeven foto's.
 • In beeld brengen wat kenmerkend is.
 • Persoonlijke impressies en beleving laten zien.

Wat leer je?

Al wandelend door de stad leren we aan de hand van leuke oefeningen om sprekende reisfoto's te maken. Daarbij besteden we vooral aandacht aan:
 • Wat neem je mee?
 • Hoe fotografeer je bezienswaardigheden op een originele manier?
 • Hoe fotografeer je landschapen waar je niet in verdwaalt?
 • Hoe maak je intieme plaatjes van planten en dieren?
 • Hoe laat je zien hoe de stad en het platteland er uitziet?
 • Hoe maak je sprekende portretten?
 • Hoe leg je het dagelijks leven vast?
 • Hoe breng je kenmerkende details in beeld?


reisfotografie Utrecht

Inleiding en naslag

Direct na inschrijving ontvang je een link en wachtwoord voor de inleiding. Daarmee kun je - als je dat wil - je alvast voorbereiden op de workshop. Je kunt het ook gebruiken als naslag. Aan de hand van voorbeelden geven we je inzicht in de belangrijkste onderwerpen van deze cursus.

Speciale cursus app

We hebben een speciaal cursus app laten maken zodat je alle informatie altijd bij je hebt. Je kunt de app gratis downloaden en activeren na je inschrijving.

app voor iOS app voor Android

Voor wie is deze fotocursus bestemd?

Deze workshop is voor iedereen die al doende met een ervaren reisfotograaf betere vakantiefoto's wil leren maken.

De workshop reisfotografie leunt zwaar op compositie. Wij raden aan eerst een workshop compositie te volgen. Voor gebruikers van een digitale camera kan dat online of in kleine groepjes. Voor smartphone gebruikers kan dat ook online of in kleine groepjes.

Tijdens deze cursus besteden we ook weinig aandacht aan de camera techniek. Als je dat wil leren raden we je aan eens naar de basiscursus fotografie te kijken. Net als met de compositie workshop is het raadzaam, maar niet verplicht om de basiscursus te doen. Het is prima als je liever op de automaat schiet.

Het weer

Als de weersverwachting veel regen voorspelt, wordt de workshop natuurlijk afgeblazen. Je kunt dan deelnemen op een van de andere beschikbare data.

Alleen voor de zomer

Deze workshop wordt alleen in de maanden voorafgaande aan de zomervakantie verzorgd. Als je het in een andere periode wilt doen, ben je van harte welkom voor een privéles of de online versie van deze workshop.

Online cursus met 3 contact momenten

Je kunt deze workshop ook prima online volgen. Dan krijg je gerichte oefeningen en zijn er 3 telefonische contact momenten waarop we feedback geven op de foto's en je vragen kunt stellen. Je kunt op ieder gewenst moment beginnen. Kijk hier voor meer informatie.

Privé workshop

Je kunt de workshop het hele jaar door privé of een met een besloten groepje doen. Dan kun je zelf een geschikte doordeweekse dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een privé workshop fotografie alleen of met twee personen kan al vanaf € 199 tezamen (3 uur). Voor iedere extra deelnemer komt er € 99 euro bij. De workshop wordt in Amsterdam verzorgd. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek.

Wat heb je nodig voor deze workshop reisfotografie?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera of smartphone. Alle camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin.

Wat kost de workshop reisfotografie?

Deze workshop kost € 99 pp.
veilig betalen met idealJe kunt het direct veilig online betalen met iDeal, Creditcard en Bancontact.

reisfotografie

Reacties van deelnemers

"Han, bedankt voor de leerzame fotocursus. Jouw inspirerende manier van lesgeven, de kaartjes met leuke oefeningen en je humor hebben de dag tot een groot succes gemaakt. We hebben veel geleerd en komen zeker nog een terug voor een andere fotocursus." Bekijk meer reacties van deelnemers.


Stap 1: Inschrijven voor deze workshop reisfotografie € 99 pp


Mei 2021
zat 29 mei
(10:00-13:00)
Amsterdam

Juni 2021
zon 27 juni
(10:00-13:00)
Amsterdam

Juli 2021
zon 4 juli
(10:00-13:00)
Utrecht
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden