06 2606 6606     e-mail    
Fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt
Fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt

Workshop reisfotografie

Herken je dat: je heb duizend foto’s gemaakt tijdens je vakantie, maar eenmaal thuis zijn ze eigenlijk niet zo boeiend. Zoveel mooie dingen gezien, maar toch komt het niet over. Waar ligt dat nou aan?

In deze eendaagse workshop leer je al wandelend door Haarlem of Amsterdam om sprekende reisfoto's te maken. Dat doen we aan de hand van praktijkgerichte vragen als: hoe fotografeer je bezienswaardigheden op een originele manier en hoe fotografeer je landschapen waar je niet in verdwaalt?

We besteden veel tijd aan belangrijke aandachtspunten, zoals onderwerpkeuze, licht, standpunt, uitsnede, diepte en beweging. Je zult merken dat die enorm helpen om spannendere foto's te maken.

Deze workshop kun je met een smartphone of digitale camera doen.


In de workshop reisfotografie leer je onder leiding van een ervaren reisfotograaf originele en boeiende vakantiefoto's maken. Foto's die goed overbrengen wat jij allemaal hebt gezien en beleefd. Foto's die uitnodigen verder in jouw reisverhaal te duiken. Het is een eendaagse workshop (van 10 tot 16 uur) met een uitgebreide inleiding en naslag. De workshop reisfotografie wordt in 2022 in Haarlem en Amsterdam gehouden.

Waarom deze workshop?

 • Je leert boeiende reisfoto's maken
 • Met camera en/of smartphone
 • Methode: leren door het te doen
 • Max. 12 deelnemers
 • In Haarlem en Amsterdam
 • De docent is zelf reisfotograaf
 • Laagdrempelig, leuk en leerzaam

De essentie van reisfotografie

We maken reisfoto's vooral ter herinnering. Als je er later naar terugkijkt, roepen ze voor jou de geuren, kleuren, geluiden en emoties weer op van de plaatsen waar je bent geweest en de mensen die je hebt ontmoet.

Maar anderen die er niet bij waren, hebben die herinneringen niet. Zij moeten het doen met wat er op de foto's te zien is. En dat is waar de pijn zit.

..

Parijs is zoveel meer dan de Eiffeltoren. Maar je kent het waarschijnlijk wel van de fotoboeken van familie of vrienden: recht-toe-recht-aan plaatjes van bekende bezienswaardigheden en teveel foto's die niets vertellen over wat de reis en locatie zo speciaal maakte.

Niemand kijkt graag naar rommelige kiekjes. Visueel fraai vormgegeven foto's doen het veel beter. Ze nodigen uit om het reisverhaal verder te verkennen. Jouw persoonlijke reis vooral. Wat heb jij gezien? Wat was jouw persoonlijke beleving? Wat viel jou op? Als je dat doet blijf je ver van de saaie clichés en ogen je foto's origineel, persoonlijk en verrassend fris.

vakantiefoto's

De essentie van reisfotografie is:
 • Herinneringen vastleggen met fraai vormgegeven foto's.
 • In beeld brengen wat kenmerkend is.
 • Persoonlijke impressies en beleving laten zien.

Wat leer je?

De workshop is praktijkgericht. Al wandelend door de stad leer je aan de hand van leuke oefeningen om sprekende reisfoto's te maken. Dat doen we aan de hand van de volgende vragen:
 • Hoe fotografeer je bezienswaardigheden op een originele manier?
 • Hoe fotografeer je landschappen waar je niet in verdwaalt?
 • Hoe maak je intieme plaatjes van planten en dieren?
 • Hoe laat je zien hoe de stad en het platteland eruitziet?
 • Hoe maak je authentieke portretten?
 • Hoe leg je het dagelijks leven vast?
 • Hoe laat je zien wat jou opvalt?
We besteden veel tijd aan belangrijke aandachtspunten, zoals:
 • onderwerpkeuze
 • licht
 • standpunt
 • uitsnede
 • diepte
 • timing en
 • beweging.
Je zult merken dat ze enorm helpen om spannendere foto's te maken.


reisfotografie

Inleiding en naslag

Direct na inschrijving ontvang je een link en wachtwoord voor de inleiding. Daarmee kun je je voorbereiden op de workshop. Je kunt het ook gebruiken als naslag. Aan de hand van voorbeelden geven we je inzicht in de belangrijkste onderwerpen van deze workshop.

Speciale cursus app

Ik heb een speciale cursus app laten maken zodat jij alle informatie altijd bij je hebt. Je kunt de app gratis downloaden en activeren op je smartphone na jouw inschrijving.

app voor iOS app voor Android

Voor wie is deze fotocursus bestemd?

Deze workshop is voor iedereen die al doende met een ervaren reisfotograaf betere vakantiefoto's wil leren maken.

Je kunt deze workshop met een smartphone of camera doen. Tijdens deze workshop besteden we weinig aandacht aan de camera techniek. Als je dat wil leren raad ik je aan eens naar de basiscursus Camera & Techniek te kijken. Wat mij betreft is het geen enkel probleem als je liever op de automaat schiet.

Alleen voor de zomer

Deze workshop wordt alleen in periode voorafgaande aan de zomervakantie verzorgd. Als je het in op een ander moment wilt doen, ben je van harte welkom voor een privéles.

Kleine groepen

De workshop worden in kleine groepen verzorgd. Tussen 6 en 12 deelnemers. Daardoor is er veel tijd voor persoonlijke begeleiding.

Met smartphone en/of camera

Je kunt deze workshop doen met een smartphone en/of een digitale camera. Alle camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin.

Wat zijn de startlocaties?

De workshop reisfotografie begint in Haarlem op het Stationsplein. En in Amsterdam op het Amstelveld.

Wat kost de workshop?

Deze workshop kost € 99 per persoon. We eten onderweg ergens een broodje. Lunch is niet inbegrepen.
veilig betalen met idealJe kunt de workshop veilig online betalen met iDeal, Creditcard en Bancontact.

reisfotografie

Reacties van deelnemers

"Han, bedankt voor de leerzame fotocursus. Jouw inspirerende manier van lesgeven, de kaartjes met leuke oefeningen en je humor hebben de dag tot een groot succes gemaakt. We hebben veel geleerd en komen zeker nog een terug voor een andere fotocursus." Bekijk meer reacties van deelnemers.

Privé workshop reisfotografie

Je kunt de workshop het hele jaar door privé of een met een besloten groepje doen. Dan kun je zelf een geschikte doordeweekse dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast.
Privéles kan al vanaf € 199.


Inschrijven voor de workshop reisfotografie (€ 99 pp)

zon 19 juni 2022
(10:00-16:00)
Haarlemvol
zon 3 juli 2022
(10:00-16:00)
Amsterdamvol
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden

Neem gerust contact op

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie of als je vragen hebt.
Telefoon: 06 2606 6606
Whatsapp: 06 2606 6606
Mail: han@schnek-fotografie.nl