06 2606 6606     e-mail    

Workshop reisfotografie

Herken je dat: je heb duizend foto’s gemaakt tijdens je vakantie, maar eenmaal thuis zijn ze eigenlijk niet zo boeiend. Zoveel mooie dingen gezien, maar toch komt het niet over. Waar ligt dat nou aan?


In de workshop reisfotografie leer je onder leiding van een ervaren reisfotograaf originele en boeiende vakantiefoto's maken. Foto's die goed overbrengen wat jij allemaal hebt gezien en beleefd. Foto's die uitnodigen verder in jouw reisverhaal te duiken. Het is een intensieve workshop met een online inleiding en praktijksessie van 3 uur buiten in een kleine groep in Amsterdam of Utrecht.

 • Leer originele en boeiende vakantiefoto's maken
 • Praktijkgericht
 • Max. 8 deelnemers
 • Nivo 2: basiskennis aanbevolen
 • Ervaren foto docent

De essentie van reisfotografie

We maken reisfoto's vooral ter herinnering. Als je er later naar terugkijkt, roepen ze voor jou de geuren, kleuren, geluiden en emoties weer op van de plaatsen waar je bent geweest en de mensen die je hebt ontmoet.

Maar anderen die er niet bij waren, hebben die herinneringen niet. Zij moeten het doen met wat er op de foto's te zien is. En dat is waar de pijn zit.

..

Parijs is zoveel meer dan de Eiffeltoren. Maar je kent het waarschijnlijk wel van de fotoboeken van familie of vrienden: recht-toe-recht-aan plaatjes van bekende bezienswaardigheden en teveel foto's die niets vertellen over wat de reis en locatie zo speciaal maakte.

Niemand kijkt graag naar rommelige kiekjes. Visueel fraai vormgegeven foto's doen het veel beter. Ze nodigen uit om het reisverhaal verder te verkennen. Jouw persoonlijke reis vooral. Wat heb jij gezien? Wat was jouw persoonlijke beleving? Wat viel jou op dat je boeide? Als je dat doet blijf je ver van de saaie clichés en ogen je foto's origineel, persoonlijk en verrassend fris.

Wat ook opvalt is dat veel reisfoto's recht-toe-recht-aan plaatjes van bekende bezienswaardigheden zijn. Ze vertellen weinig over de plaats of het land. Parijs is zoveel meer dan de Eiffeltoren. Waarom jezelf en anderen niet wat meer informatie geven over wat de plaats echt uniek maakt.

vakantiefoto's

De essentie van reisfotografie is:
 • Herinneringen vastleggen met fraai vormgegeven foto's.
 • In beeld brengen wat kenmerkend is.
 • Persoonlijke impressies en beleving laten zien.

Wat leer je?

Al wandelend door de stad leren we aan de hand van leuke oefeningen om sprekende reisfoto's te maken. Daarbij besteden we vooral aandacht aan:
 • Wat neem je mee?
 • Hoe fotografeer je bezienswaardigheden op een originele manier?
 • Hoe fotografeer je landschapen waar je niet in verdwaalt?
 • Hoe maak je intieme plaatjes van planten en dieren?
 • Hoe laat je zien hoe de stad en het platteland er uitziet?
 • Hoe maak je authentieke portretten?
 • Hoe leg je het dagelijks leven vast?


reisfoto's'

Inleiding en naslag

Direct na inschrijving ontvang je een link en wachtwoord voor de inleiding. Daarmee kun je - als je dat wilt - je alvast voorbereiden op de workshop. Je kunt het ook gebruiken als naslag. Aan de hand van voorbeelden geven we je inzicht in de belangrijkste onderwerpen van deze cursus.

Speciale cursus app

Ik heb een speciale cursus app laten maken zodat jij alle informatie altijd bij je hebt. Je kunt de app gratis downloaden en activeren op je smartphone na jouw inschrijving.

app voor iOS app voor Android

Voor wie is deze fotocursus bestemd?

Deze workshop is voor iedereen die al doende met een ervaren reisfotograaf betere vakantiefoto's wil leren maken.

De workshop leunt zwaar op compositie. Ik raad je aan eerst een workshop compositie te volgen. Voor gebruikers van een digitale camera kan dat online of in kleine groepjes. Voor smartphone gebruikers kan dat ook online of in kleine groepjes.

Tijdens deze cursus besteden we ook weinig aandacht aan de camera techniek. Als je dat wil leren raad ik je aan eens naar de basiscursus fotografie te kijken. Net als met de compositie workshop is het raadzaam, maar niet verplicht om de basiscursus te doen. Het is prima als je liever op de automaat schiet.

Het weer

Als de weersverwachting veel regen voorspelt, wordt de workshop natuurlijk afgeblazen. Je kunt dan deelnemen op een van de andere beschikbare data.

Alleen voor de zomer

Deze workshop wordt alleen in de maanden voorafgaande aan de zomervakantie verzorgd. Als je het in een andere periode wilt doen, ben je van harte welkom voor een privéles of de online cursus reisfotografie.

Kleine groepen

De praktijksessies worden in kleine groepen verzorgd. Tussen 3 en 8 deelnemers, afhankelijk van de maximale groepsgrootte volgens de Corona-richtlijnen. Daarmee vangen we twee vliegen in één klap. We willen graag voldoende afstand houden om veilig te oefenen. En met kleine groepjes is er veel tijd voor persoonlijke begeleiding.

Wat heb je nodig voor deze workshop?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera of smartphone. Alle camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin.

Wat zijn de startlocaties?

De workshop smartphone fotografie begint:
 • in Amsterdam op het Amstelveld
 • in Haarlem in het Kenaupark
 • in Utrecht op het Domplein

Wat kost de workshop?

Deze workshop kost € 99 per persoon.
veilig betalen met idealJe kunt het direct veilig online betalen met iDeal, Creditcard en Bancontact.

reisfotografie

Reacties van deelnemers

"Han, bedankt voor de leerzame fotocursus. Jouw inspirerende manier van lesgeven, de kaartjes met leuke oefeningen en je humor hebben de dag tot een groot succes gemaakt. We hebben veel geleerd en komen zeker nog een terug voor een andere fotocursus." Bekijk meer reacties van deelnemers.

Online cursus

cursus reisfotografie

Je kunt deze workshop ook prima online volgen. Dan krijg je gerichte oefeningen en zijn er drie telefonische of Zoom contactmomenten waarop ik feedback geef op de foto's en jij vragen kunt stellen. Je kunt op ieder gewenst moment beginnen. Bekijk de informatie over de online cursus reisfotografie.

Privé workshop

Je kunt de workshop het hele jaar door privé of een met een besloten groepje doen. Dan kun je zelf een geschikte doordeweekse dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Privéles kan al voor € 149.


Inschrijven voor de workshop reisfotografie (€ 99 pp)


Juni 2021
zon 27 juni
(10:00-13:00)
Amsterdamnog 2 plekjes
zon 27 juni
(13:00-16:00)
Amsterdamnog 2 plekjes

Juli 2021
zon 4 juli
(10:00-13:00)
Utrechtnog 4 plekjes
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden