Cursus reisfotografie Amsterdam en Utrecht

Leer sprekende vakantiefoto's maken met een eendaagse workshop reisfotografie.

cursus reisfotografie Amsterdam

Cursus reisfotografie

 • Sprekende vakantiefoto's maken
 • Voor beginners
 • Van 10 tot 16 uur
 • Kleine groepjes
 • In Amsterdam en Utrecht
 • € 99 p.p.

Wat leer je?

Al wandelend door de stad leren we aan de hand van leuke oefeningen om sprekende reisfoto's te maken. Daarbij besteden we aandacht aan:

 • wat zijn de belangrijkste ingrediënten van sprekende reisfoto's?
 • hoe kijk je naar het licht en regel je de belichting?
 • hoe stel je een fraaie compositie op?
 • hoe maak je een sterk portret?
 • hoe fotografeer je gebouwen en monumenten?
 • hoe leg je het dagelijks leven vast?
 • hoe creëer je diepte in stadsgezichten en landschappen?

reisfotografie Utrecht

Leren in de praktijk

Niemand is geboren als fotograaf. Fotograferen is een vaardigheid die je alleen met oefenen onder de knie krijgt. Maar domweg oefenen brengt je nergens. Daarom hebben we een aantal gerichte oefeningen ontworpen die je helpen de vaardigheden goed in de vingers te krijgen.

Weinig theorie en leren in de praktijk: dat is het motto van deze fotocursus in Amsterdam of Utrecht. Leren op straat sprekende foto's te maken. Oefenen in het maken van spontane portretten en impressies vastleggen van het dagelijks leven. Worstelen met hoge torens, grote gebouwen en stadsgezichten. En inzoomen op kleurrijke details. De sfeer proberen te pakken en de stad op een gevariëerde manier in beeld te brengen. Dat is fotografie op z'n best.

Voor wie is deze fotocursus bestemd?

Deze fotocursus is voor iedereen die al doende met een ervaren reisfotograaf betere vakantiefoto's wil leren maken. De cursus is geschikt voor beginners en iedereen die zijn of haar technische en creatieve vaardigheden verder wil ontwikkelen.

Het weer

Als de weersverwachting veel regen voorspelt gedurende een groot deel van de dag, wordt de workshop natuurlijk afgeblazen. Je kunt dan deelnemen op een andere datum naar keuze.

Alleen voor de zomer

Deze workshop wordt alleen in de maanden voorafgaande aan de zomervakantie verzorgd. Als je het in een andere periode wilt doen, ben je van harte welkom voor een privéles in Amsterdam. Dan kun je zelf een geschikte doordeweekse dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een individuele workshop fotografie alleen of met twee personen kan al vanaf € 199 tezamen (3 uur). Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek.

Wat heb je nodig voor deze workshop reisfotografie?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera. Alle camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin.

Wat kost de workshop reisfotografie?

Deze workshop kost € 99 pp.
Je kunt het direct veilig online betalen met iDeal, Creditcard en Bancontact.
veilig betalen met ideal

reisfotografie

Reacties van deelnemers

"Han, bedankt voor de leerzame fotocursus. Jouw inspirerende manier van lesgeven, de kaartjes met leuke oefeningen en je humor hebben de dag tot een groot succes gemaakt. We hebben veel geleerd en komen zeker nog een terug voor een andere fotocursus." Bekijk meer reacties van deelnemers.

De workshop reisfotografie begint om 10.00 uur en wordt uiterlijk 16:00 uur afgesloten. Start- en eindpunt liggen in het centrum van Amsterdam.
Op doordeweekse dagen is het mogelijk om de workshop individueel of met z'n tweeën doen. Dan kun je zelf een geschikte dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een individuele workshop fotografie alleen of met twee personen kan al vanaf € 199 tezamen. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek.
Je kunt deze workshop natuurlijk ook cadeau doen. Voor meer informatie over de cadeaubonnen en bestelling ga naar de rubriek Cadeaubon.
Deze workshop wordt verzorgd door Han Schnek. Han is al jaren freelance reisfotograaf en gespecialiseerd in Azië. Je kunt zijn foto's bekijken in het Portfolio en op Instagram.


Stap 1: Inschrijven voor deze fotocursus

Juni
zat 6 juni 2020 Utrecht vol
zat 13 juni 2020 Amsterdam nog 1 plekje
Juli
zon 12 juli 2020 Amsterdam nog plek
Augustus
zat 15 augustus 2020 Amsterdam nog 3 plekjes
September
zon 20 september 2020 Amsterdam nog plek
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden