Smartphone fotografie cursus

Wil je echt betere foto's leren maken met je smartphone? Deze korte en praktijkgerichte smartphone fotografie cursus in Amsterdam laat je zien hoe.

Smartphone fotografie cursus

Fotocursus smartphone fotografie

 • Voor iedereen en alle leeftijden
 • van 10:00-12:30 of 13:00-15:30 uur
 • In Amsterdam
 • Max. 12 deelnemers
 • € 79 pp

Wat leer je?

De smartphone heeft wel een camera, maar is geen echte camera. Toch is het de enige camera die ik altijd bij me heb. En dat was voor mij voldoende reden om te leren het maximale uit mijn smartphone te halen.

De workshop gaat maar voor een klein deel over de smartphone. Zo ingewikkeld is de camera van de smartphone niet. Waar we de meeste tijd aan besteden, is het maken van sprekende foto’s. Dat valt nog niet mee door de beperkingen van de smartphone.

Je krijgt gerichte oefeningen. En direct daarna persoonlijke feedback. Zo leer je in korte tijd sprekende foto’s maken met je smartphone. En daar zit de kracht van de workshop in.

We besteden aandacht aan:

 • instellingen en technieken om het maximale uit jouw smartphone te halen
 • fotografie tips die zorgen dat jouw foto's meer zeggingskracht krijgen
 • snelle fotobewerking om de foto's net wat meer pit en pop te geven

De leuke oefeningen zijn gericht op veel voorkomende situaties, zoals:

 • hoe fotografeer je een stadsgezicht of landschap waar je niet in verdwaald?
 • hoe maak je een sprekend portret?
 • hoe leg je het dagelijks leven vast?

smartphone fotografie Amsterdam

Waarom geen online cursus?

Niemand is geboren als fotograaf. Fotograferen is een vaardigheid die je alleen met oefenen onder de knie krijgt. Daarom organiseren we nog steeds praktijk workshops. En hebben we een aantal gerichte oefeningen ontworpen die je helpen de vaardigheden snel en goed in de vingers te krijgen. De ervaring leert dat je daar veel meer aan hebt dan een paar instructie filmpjes.

Voor wie is deze fotocursus bestemd?

Deze fotocursus is voor iedereen die al doende betere foto's met de smartphone wil leren maken. De workshop is geschikt voor alle leeftijden (10-99 jaar).

Wat heb je nodig voor deze workshop smartphone fotografie?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een smartphone. En de fotobewerking app Snapseed, die je gratis uit de app store kunt downloaden.

betere foto's leren maken met je smartphone

Reacties

"Han, alweer een top workshop. Nooit gedacht dat ik met een paar tips en tricks al zo snel zo veel betere foto's zou kunnen maken met mijn smartphone. Echt een aanrader." - Ruud

De workshop smartphone fotografie wordt gehouden bij Room2Learn in de Utrechtsedwarsstraat 13 in Amsterdam. Dat ligt midden in de grachtengordel en op loopafstand van unieke locaties als het Rembrandtplein, theater Carré en de Magere Brug. Je kunt kiezen uit twee sessies: van 10:00 tot 12:30 of van 13:00 tot 15:30.
Op doordeweekse dagen is het mogelijk om de workshop individueel of met z'n tweeën doen. Dan kun je zelf een geschikte dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een individuele workshop fotografie alleen of met twee personen kost € 199 tezamen. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek.
Deze workshop wordt verzorgd door Han Schnek. Han is al jaren freelance reisfotograaf en gespecialiseerd in Azië. Je kunt zijn foto's bekijken in het Portfolio en op Instagram.


Inschrijven voor € 79 p.p.

zat 9 feb 13:00-15:30 uurvol
zon 17 mrt 10:00-12:30 uurvol
zon 17 mrt 13:00-15:30 uurvol
zat 11 mei 10:00-12:30 uurvol
zat 11 mei 13:00-15:30 uurvol
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden