Basiscursus fotografie Utrecht

Je camera de baas worden? Heb je een nieuwe camera? Of wil je nu eindelijk wel eens van de automaat af? Deze praktijkgerichte eendaagse basiscursus fotografie in Utrecht leert je de camera goed te bedienen en er het maximale uit te halen.

fotografie cursus Utrecht

Basiscursus Utrecht

 • € 85 per deelnemer
 • Incl. handige naslag
 • Op Vredenburg bij Utrecht CS
 • 's Avonds van 18:30 tot uiterlijk 22 uur
 • Max. 12 deelnemers
 • Docent: Han Schnek, reisfotograaf

Eendaagse basiscursus Utrecht

Net als iedereen begon ik destijds bij het begin: de camera techniek en de basisprincipes van de fotografie. Niemand is geboren als fotograaf. We moeten het allemaal een keer leren. Tijdens de basis cursus fotografie laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is.

Alles wat je nodig hebt is een slim setje basisinstellingen, een paar uur gericht oefenen met een ervaren fotograaf en nog een paar dagen zelf oefenen in het veld. Vrijwel iedereen kan zo technisch goed leren fotograferen.

Natuurlijk begint het bij het licht. Zien welk effect de richting, kleur en kwaliteit van het licht op onze foto's hebben. En daarna leren om de belichting naar smaak bij te regelen, nauwkeurig scherp te stellen, de achtergrond onscherp te maken, bij weinig licht onbewogen foto's maken en meer van die dingen.

De hele truc van fotograferen in het veld is: Hou het simpel. Maak de techniek vooral niet te moeilijk. Anders levert het meer frustratie dan plezier op. Om sprekende foto's te maken heb je al je aandacht nodig voor de mensen en dingen die je in beeld wilt zetten. Ik ben het liefst zo weinig mogelijk met camera techniek bezig.

Wat leer je tijdens deze basiscursus fotografie?

We lopen langs de tien belangrijkste technische onderwerpen:

 • Wat zijn handige instellingen?
 • Hoe regel je de belichting?
 • Hoe maak je de achtergrond onscherp?
 • Wat doe je als er weinig licht is?
 • Hoe ga je met hoog contrast om?
 • Hoe zet je een beweging stil?
 • Hoe laat je beweging juist zien?
 • Hoe kun je de kleuren verbeteren?
 • Hoe maak je een spannende compositie?

basis fotocursus Utrecht

Praktijkgericht, met de vingers aan de knoppen en veel oefenen

Je camera de baas worden! is vooral een doe-cursus. Ieder onderwerp begint met een korte introductie en demonstratie. Daarna gaan de vingers aan de knoppen en maken we een serie proeffoto's. Net zolang totdat je de belichting, scherpte en andere technische mogelijkheden onder de knie hebt.

Deze workshop fotografie heeft kleine groepen (maximaal 12 deelnemers) zodat er veel tijd is voor persoonlijke begeleiding.

Wat kost deze fotografie cursus?

Deze cursus kost € 85 per deelnemer.
Je kunt veilig online betalen met iDeal of Paypal. veilig betalen met ideal veilig betalen met paypal

fotocursus Utrecht

Wat heb je voor deze basiscursus fotografie in Utrecht nodig?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera. Vrijwel alle moderne camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin. Zolang je maar het diafragma en de sluitertijd handmatig kunt instellen. Bel of mail gerust als je twijfelt.

Reacties van deelnemers

"Lekker laagdrempelig, vanuit het principe Less is More. Han gebruikt verschillende manieren om hetzelfde uit te leggen en dat werkt! Met humor, en lekker veel DOEN! Ik kom zeker nog eens terug voor een cursus." - Hanke
Bekijk meer reacties

fotografie workshop Utrecht

Deze fotografie workshop begint om 18.30 uur en wordt uiterlijk om 22:00 uur afgesloten. In Utrecht wordt de workshop gehouden bij Vergadercentrum Vredenburg 19, uiteraard op Vredenburg 19. Dat ligt naast het Centraal Station Utrecht en dicht bij de oude stad.
Deze basis cursus fotografie wordt ook overdag in het weekend in Haarlem en Amsterdam gegeven.
In Haarlem worden alle workshops gehouden in Trefpunt 't Trionk.
In Amsterdam wordt de workshop gehouden bij Room2Learn in de Utrechtsedwarsstraat 13. Dat ligt midden in de grachtengordel en op loopafstand van unieke locaties als het Rembrandtplein, theater Carré en de Magere Brug.
Op doordeweekse dagen is het mogelijk om de workshop individueel of met z'n tweeën doen. Dan kun je zelf een geschikte dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een individuele workshop fotografie alleen of met twee personen is beschikbaar vanaf € 199. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek.
Je kunt deze workshop natuurlijk ook cadeau doen. Voor meer informatie over de cadeaubonnen en bestelling ga naar de rubriek Cadeaubon.
Deze workshop wordt verzorgd door Han Schnek. Han is al jaren freelance reisfotograaf en gespecialiseerd in Azië. Je kunt zijn foto's bekijken in het Portfolio en op Instagram.


Inschrijven voor deze fotografie workshop

zat 5 oktAmsterdamvol
zon 13 oktHaarlemvol
zon 20 oktAmsterdambijna vol
 
zat 2 novAmsterdam
zat 9 novHaarlem
din 12 novUtrecht vol
zon 17 novAmsterdam
 
zon 8 decHaarlem
din 10 decUtrechtvol
zon 15 decAmsterdam
 
2020
zat 8 febAmsterdam
zon 23 febAmsterdam
zat 7 maaAmsterdam
zon 22 maaAmsterdam
zat 4 aprAmsterdam
zon 19 aprAmsterdam
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden