Fotografie cursus Amsterdam

Han Schnek Ontdek hoe je adembenemende foto's kunt maken met onze korte fotografie cursus voor smartphones en digitale camera's. Wordt je camera de baas, haal het maximale uit je smartphone, leer prachtige foto's maken en leg onvergetelijke momenten vast.

Kleine groepjes Leren door te doen Veel persoonlijke aandacht
 • Kleine groepjes
 • Leren door te doen
 • Veel persoonlijke aandacht
fotografie cursus

Basiscursus Camera & Techniek

Je kunt zoveel fraaiere foto’s maken als je van de automaat afstapt en de mogelijkheden van je camera gaat gebruiken! Je leert het aan de hand van leuke en praktische oefeningen tijdens de korte basiscursus in Amsterdam.

smartphone fotografie amsterdam

Smartphone fotografie Amsterdam

Ook met een smartphone kan je schitterende foto's maken. Als je weet waar je op moet letten. In deze workshop laat ik je graag zien hoe je het maximale uit jouw smartphone haalt en er prachtige foto’s mee kunt maken.

online fotografie cursus compositie

De kracht van compositie

Mooie foto’s maken is onwijs leuk. En helemaal niet zo lastig als je misschien denkt. Iedereen kan het leren. De workshop Compositie geeft je handvatten die al snel tot verrassende resultaten leiden.

Cursus reisfotografie Amsterdam

Cursus reisfotografie

Leg dierbare momenten vast en creëer onvergetelijke herinneringen in de vorm van fraaie vakantiefoto’s. In de workshop reisfotografie leer je hoe je dat doet met een smartphone en/of digitale camera.

workshop portretfotografie

Workshop portretfotografie

Niets leuker dan spontane portretten van familie, vrienden of mooie koppen in het buitenland? Ze roepen herinneringen op en versterken de emotionele band. Leer sprekende portrettten maken met natuurlijk licht in de workshop portretfotografie.

Cadeaubon

Cadeaubon fotocursus

Ken je iemand die graag fotografeert of het leuk zouden vinden om het beter te leren? Dan is een cadeaubon voor fotografie workshop naar keuze misschien wel een heel leuk idee.

Basiscursus Camera en Techniek

De basis cursus is zo praktijkgericht als mogelijk. We besteden dan ook veel tijd aan oefenen om de technieken onder de knie te krijgen. Belangrijkste onderwerpen zijn:
 • Hoe kun je de camera het beste instellen?
 • Hoe regel je de belichting?
 • Hoe stel je nauwkeurig scherp?
 • Hoe maak je de achtergrond onscherp?
 • Hoe ga je met weinig licht om?
 • Hoe maak je een spannende compositie?

Lees meer over deze basiscursus fotografie in Amsterdam

Workshop compositie

Sprekende foto's maken is niet moeilijk.
Toch gaat het niet vanzelf. We vertellen je wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en laten je zien hoe ervaren fotografen te werk gaan. Belangrijke aandachtspunten zijn:
 • De kenmerken van sprekende foto's
 • Wat maakt een sterk onderwerp?
 • Hoe maak je het onderwerp duidelijk?
 • Hoe vind je een sterk standpunt?
 • Hoe licht je de foto goed uit?
 • Hoe zorg je voor een overichtelijk en krachtig beeld?

Wil je meer weten over deze workshop compositie in Amsterdam

fotografie cursus Amsterdam

Cursus portretfotografie Amsterdam

Wil je leren hoe je sprekende portretten kunt maken met naturrlijk licht? Deze workshop leert je:
 • handige camera instellingen
 • het beste licht
 • het belang van de achtergrond
 • de gezichtsuitdrukking die we zoeken
 • sterke compositie
 • op gemak stellen van mensen

Lees verder over deze workshop portretfotografie

Cursus reisfotografie Amsterdam

Leer boeiende en originele vakantiefoto's maken. Daarbij besteden we aandacht aan:
 • wat zijn de belangrijkste ingrediënten van sprekende reisfoto's?
 • hoe kijk je naar het licht en regel je de belichting?
 • hoe stel je een fraaie compositie op?
 • hoe maak je een sterk portret?
 • hoe fotografeer je gebouwen en monumenten?
 • hoe leg je het dagelijks leven vast?
 • hoe creëer je diepte in stadsgezichten en landschappen?

Wil je meer weten over de workshop reisfotografie Amsterdam

fotocursus Amsterdam

Fotocursus smartphone fotografie in Amsterdam

Leer mooie foto's maken met je smartphone. We besteden aandacht aan:
 • instellingen en technieken
 • de belangrijkste compositie tips
 • snelle fotobewerking

Bekijk de cursus smartphone fotografie

Waar wordt de fotografie cursus in Amsterdam gegeven?

De fotografie workshops beginnen bij Molinos de Viento in de Utrechtsedwarsstraat of op het nabijgelegen Amstelveld. Beide liggen midden in de grachtengordel en op loopafstand van unieke locaties als de grachten, het Rembrandtplein, theater Carré en de Magere Brug.

Google Reviews

"Prima workshop om de basisbeginselen van fotografie en camera-instellingen te leren kennen. En dat gelukkig vanuit een praktische invalshoek."
- Lotte

"Lekker laagdrempelig, vanuit het principe Less is More. Han gebruikt verschillende manieren om hetzelfde uit te leggen en dat werkt! Met humor, en lekker veel DOEN! Ik kom zeker nog eens terug voor een cursus."
- Hanke

"Veel geleerd in korte tijd! Uitleg op een rustige manier en tijd om individueel de knoppen op je camera te leren begrijpen. Een aanrader!!"
- Jolanda

"Prettige ontvangst en na introductie een plan de campagne voor de dag gehoord. Cursus "De camera de baas" gevolgd. Duidelijke instructie met goed voorbeeldmateriaal. Alles werd heel simpel gehouden en de basisonderdelen werden steeds benadrukt. Na de lunch gingen we de stad in om het geleerde in praktijk te brengen. Leuke locaties bezocht. Kortom een aanrader deze cursus voor wie zijn camera de baas wil worden."
- Joop

lees meer Google Reviews

Hoe leer je goed fotograferen?

De visuele ontdekkingsreis in 3 stappen
Sprekende foto's leren maken is een drietrapsraket. Het begint met weten waar je op moet letten. Dat is niet zo moeilijk. Je kunt het net als ik leren door naar sprekende foto's te kijken. Of door een fotocursus De kracht van compositie te doen.

Weten waar je op moet letten is alleen niet voldoende. Kun je die aandachtspunten ook herkennen op foto's? Dat vormt de tweede stap in goed leren fotografen. Een leuke stap, want er gaat een wereld voor je open. Je leert namelijk beeldtaal. Onwijs spannend. Tijdens de fotografie cursus in Amsterdam is dat een van de leukste onderdelen.

Zodra je weet waar je op moet letten en die aandachtspunten visueel kunt herkennen op foto's, ga je ze vanzelf toepassen tijdens het fotograferen. Je kunt niet anders. Als je eenmaal hebt leren lezen, kun je tekst niet meer negeren.

Zodra de beeldtaal zich aan jou openbaart, ga je het gebruiken. En dat zie je direct terug in je foto's. Die worden duidelijker en winnen aan zeggingskracht. Vervolgens is het een kwestie van flink oefenen. Net zolang totdat je het lekker in de vingers hebt. En net als alle andere talen. Hoe meer je het doet, des te makkelijker het je afgaat.

fotografie cursus

Camera techniek en de basisprincipes van de fotografie
Net als iedereen begon ik destijds bij het begin: de camera techniek en de basisprincipes van de fotografie. Niemand is geboren als fotograaf. We moeten het allemaal een keer leren. Tijdens de basiscursus Camera & Techniek laat ik je zien dat dat helemaal niet zo moeilijk is.

Alles wat je nodig hebt is een slim setje basisinstellingen, een paar uur gericht oefenen met een ervaren fotograaf en nog een paar dagen zelf oefenen in het veld. Vrijwel iedereen kan zo technisch goed leren fotograferen.

Natuurlijk begint het bij het licht. Zien welk effect de richting, kleur en kwaliteit van het licht op onze foto's hebben. En daarna leren om de belichting naar smaak bij te regelen, nauwkeurig scherp te stellen, de achtergrond onscherp te maken, bij weinig licht onbewogen foto's maken en meer van die dingen.

De hele truc van fotograferen in het veld is: Hou het simpel. Maak de techniek vooral niet te moeilijk. Anders levert het meer frustratie dan plezier op. Om sprekende foto's te maken heb je al je aandacht nodig voor de mensen en dingen die je in beeld wilt zetten. Ik ben het liefst zo weinig mogelijk met camera techniek bezig.

Heb je vragen?

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie.
Mail: han@schnek-fotografie.nl
Bel: 06 2606 6606
WhatsApp: 06 2606 6606