Al ruim 10.000 cursisten gingen je voor
Al ruim 10.000 cursisten gingen je de afgelopen 15 jaar voor

Fotografie cursus in Den Haag

Wil jij ook prachtige foto's leren maken? Met je smartphone of digitale camera?
Leer hoe je dat doet met een leuke fotografie cursus in Den Haag.

Kleine groepjes Leren door te doen Veel persoonlijke aandacht
Kleine groepjes
Leren door te doen
Veel persoonlijke aandacht
smartphone fotografie Den Haag
€84
Maandelijks in Den Haag

Smartphone fotografie

Leer de instellingen en compositie
Laagdrempelig, leuk en leerzaam
2.5 uur smartphone

Bekijk cursus

basiscursus fotografie
€99
Voor beginners

Basiscursus fotografie

Haal veel meer uit je camera
Methode: leren door te doen
3 uur digitale camera

Bekijk cursus

workshop reisfotografie Den Haag
€99
Nu ook in Den Haag

Cursus reisfotografie

Leer boeiende reisfoto's maken
Praktijkgericht
3 uur smartphone en camera

Bekijk cursus

portretfotografie cursus
€99
Voor beginners

Cursus portretfotografie

Leer sprekende portretten maken
Met natuurlijk licht
3 uur smartphone en camera

Bekijk cursus

Privéles fotografie
va €199
In heel Nederland

Privéles fotografie

Thuis, op het werk of op locatie
Ook op korte termijn mogelijk
2 uur smartphone en camera

Bekijk privéles

kadobon cursus fotografie
va €49
Een inspirerend cadeau

Cadeaubon

Voor een cursus naar keuze
De bon ligt direct in je mailbox
3 uur smartphone en camera

Bekijk cadeaubon

Reviews van cursisten

Smartphone fotografie cursus

Vrijwel iedereen heeft een smartphone en maakt daar foto's mee. Hoe kun je de camera in de smartphone optimaal benutten? Hoe kun je er prachtige foto's mee maken die vergelijkbaar zijn met een digitale camera? Tijdens de workshop smartphone fotografie leer je:
Instellingen en technieken om meer uit de smartphone te halen
Tips om fraaie, boeiende en spannende foto's te maken
Snelle fotobewerking om de foto's net wat meer pit en pop te geven

Bekijk de fotocursus

fotografie cursus Den Haag
fotocursus Den Haag

Basiscursus fotografie

Als je een digitale camera hebt, kom je er niet omheen: je hebt een basis cursus fotografie nodig om de camera en de basisprincipes van de fotografie onder de knie te krijgen. Een paar van de onderwerpen van deze fotocursus voor beginners zijn:
Hoe stel je de camera in?
Hoe regel je de belichting?
Hoe stel je nauwkeurig scherp?
Hoe maak je de achtergrond onscherp?

Bekijk de basiscursus

Wat onze cursussen uniek maakt

Iedereen die heeft leren fietsen weet dat het een tijdje duurde voordat het vanzelf ging. Fotograferen is een vaardigheid. En net als alle andere vaardigheden komt die alleen tot ontwikkeling door te oefenen. Daarom besteden we veel tijd aan praktisch oefenen. Bovendien hou ik het tijdens de workshops graag simpel en wordt je niet overspoeld met te veel informatie. Daarom krijg je vooraf een inleiding die je rustig in je eigen tijd kan doornemen. En duren de workshops geen hele dag. De ervaring leert dat 3 uur optimaal is. Als het langer zou duren, verslapt de aandacht en nemen de meeste mensen weinig meer op.

Bekijk alle cursussen

Reizen en fotografie zijn passies

Onbekende culturen, nieuwe mensen ontmoeten, prachtige landschappen zien. Reizen verrijkt mij. En brengt verwondering. En die verwondering kan ik goed gebruiken bij het fotograferen. Voor mij is het een middel om mezelf uit te drukken.

De kennis en ervaring die ik de afgelopen 25 jaar heb opgedaan, deel ik graag. In iedereen schuilt een fotograaf. Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Met wat gerichte instructie en oefening, kan iedereen prachtige foto's maken. Han Schnek fotografie

Hoe leer je beter fotograferen?

Techniek

Als je de basisprincipes van fotografie onder de knie hebt, ben je al een heel eind. Niemand is geboren als fotograaf, iedereen moet het leren. Maar laat je niet afschrikken door technische termen zoals sluitertijd of belichting. Een slim setje basisinstellingen, een paar uur gericht oefenen met een ervaren fotografie docent en daarna veel zelf uitproberen in de praktijk is al voldoende om beter te leren fotograferen.

Alles staat of valt met licht en scherpte. Wat is het effect van de richting en kwaliteit van het licht en hoe kan je daar gebruik van maken bij het maken van foto’s? Hoe kan je licht naar je hand zetten? Nauwkeurig scherp stellen, de voor- of achtergond onscherp maken of bij weinig licht onbewogen foto’s maken, het zijn allemaal dingen waar we tijdens de basiscursus fotografie volop mee aan de slag gaan!

Compositie

Sprekende foto's maken kun je leren. Je moet alleen weten waar je op moet letten. Kijk bijvoorbeeld eens naar foto’s die je zelf aanspreken. Wat is er bijzonder aan? Hoe is de compositie ervan? Waar heeft de fotograaf gebruik van gemaakt? De fotocursus compositie kan helpen bij het beter begrijpen van de aandachtspunten binnen een foto.

Het leren begrijpen van beeldtaal is leuk en spannend. Zodra je weet waar je op moet letten in een compositie en aandachtspunten kunt herkennen op foto's, ga je ze vanzelf toepassen tijdens het fotograferen. Het is een beetje als leren lezen; zodra je de woorden en zinnen begrijpt, kun je tekst niet meer negeren.

Zodra je beeldtaal begint te begrijpen, zie je dat meestal direct terug in je foto's. Die worden duidelijker en winnen aan zeggingskracht. Daarna is het gewoon een kwestie van flink oefenen. Net zolang totdat je het goed in de vingers hebt.

Kleine groepen

Alle workshops bestaan uit een inleiding en een praktijksessie. De inleiding kun je online bekijken, voor de praktijk gaan we naar buiten. We oefenen in kleine groepen zodat je voldoende persoonlijke begeleiding krijgt.

fotografie cursus Rotterdam

Wat maakt Den Haag fotogeniek?

Den Haag is een buitengewoon fotogenieke stad.

1. Historische architectuur
Den Haag heeft een rijke geschiedenis en de stad is gevuld met historische gebouwen en monumenten. Dit omvat de prachtige gevels en details van de huizen in de oude stad, de Koninklijke Paleizen en de diverse monumenten, zoals de Ridderzaal en het Vredespaleis

2. Mooie parken en het strand
Den Haag heeft verschillende parken, zoals het prachtige Westbroekpark, het bosrijke Haagse Bos, en het strand van Scheveningen. Deze plekken zijn perfect voor mooie landschapsfoto's en strandfoto's..

3. De haven van Scheveningen
De haven van Scheveningen is een populaire bestemming voor zowel locals als toeristen en biedt een breed scala aan fotomogelijkheden, waaronder boten, vissers, jachten, en de vuurtoren.

4. Het Binnenhof en de Hofvijver
Het Binnenhof, het historische centrum van de Nederlandse politiek, biedt prachtige uitzichten op de Hofvijver, het meer voor de gebouwen. Het is een iconische locatie die veel mensen associëren met Den Haag.

Den Haag biedt vele mogelijkheden voor fotografie vanwege de combinatie van historische architectuur, mooie parken en stranden, een bruisende haven en moderne street art. Kortom, een fotogenieke omgeving voor een fotocursus in Den Haag.

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt