Al ruim 10.000 cursisten gingen je voor
Al ruim 10.000 cursisten gingen je de afgelopen 15 jaar voor

Fotografie cursus in Haarlem

Wil jij ook prachtige foto's leren maken? Met je smartphone of digitale camera?
Leer hoe je dat doet met een leuke fotografie cursus in Haarlem.

Kleine groepjes Leren door te doen Veel persoonlijke aandacht
Kleine groepjes
Leren door te doen
Veel persoonlijke aandacht
smartphone fotografie Haarlem
€79
Maandelijks in Haarlem

Smartphone fotografie

Leer de instellingen en compositie
Laagdrempelig, leuk en leerzaam
2.5 uur smartphone

Bekijk cursus

basiscursus fotografie
€99
Voor beginners

Basiscursus fotografie

Haal veel meer uit je camera
Methode: leren door te doen
3 uur digitale camera

Bekijk cursus

workshop reisfotografie Haarlem
€99
Nu ook in Haarlem

Cursus reisfotografie

Leer boeiende reisfoto's maken
Praktijkgericht
3 uur smartphone en camera

Bekijk cursus

portretfotografie cursus
€99
Voor beginners

Cursus portretfotografie

Leer sprekende portretten maken
Met natuurlijk licht
3 uur smartphone en camera

Bekijk cursus

Privéles fotografie
va €199
In heel Nederland

Privéles fotografie

Thuis, op het werk of op locatie
Ook op korte termijn mogelijk
2 uur smartphone en camera

Bekijk privéles

kadobon cursus fotografie
va €49
Een inspirerend cadeau

Cadeaubon

Voor een cursus naar keuze
De bon ligt direct in je mailbox
3 uur smartphone en camera

Bekijk cadeaubon

Reviews van cursisten

Waar wordt de fotografie cursus in Haarlem gegeven?

Alle cursussen in Haarlem beginnen en eindigen bij Hof20 op het Begijnhof of in het Kenaupark.

Smartphone fotografie cursus

Vrijwel iedereen heeft een smartphone en maakt daar foto's mee. Hoe kun je de camera in de smartphone optimaal benutten? Hoe kun je er prachtige foto's mee maken die vergelijkbaar zijn met een digitale camera? Tijdens de workshop smartphone fotografie leer je:
Instellingen en technieken om meer uit de smartphone te halen
Tips om fraaie, boeiende en spannende foto's te maken
Snelle fotobewerking om de foto's net wat meer pit en pop te geven

Bekijk de fotocursus

fotografie cursus Haarlem
fotocursus Haarlem

Basiscursus fotografie

Als je een digitale camera hebt, kom je er niet omheen: je hebt een basis cursus fotografie nodig om de camera en de basisprincipes van de fotografie onder de knie te krijgen. Een paar van de onderwerpen van deze fotocursus voor beginners zijn:
Hoe stel je de camera in?
Hoe regel je de belichting?
Hoe stel je nauwkeurig scherp?
Hoe maak je de achtergrond onscherp?

Bekijk de basiscursus

Wat onze cursussen uniek maakt

Iedereen die heeft leren fietsen weet dat het een tijdje duurde voordat het vanzelf ging. Fotograferen is een vaardigheid. En net als alle andere vaardigheden komt die alleen tot ontwikkeling door te oefenen. Daarom besteden we veel tijd aan praktisch oefenen. Bovendien hou ik het tijdens de workshops graag simpel en wordt je niet overspoeld met te veel informatie. Daarom krijg je vooraf een inleiding die je rustig in je eigen tijd kan doornemen. En duren de workshops geen hele dag. De ervaring leert dat 3 uur optimaal is. Als het langer zou duren, verslapt de aandacht en nemen de meeste mensen weinig meer op.

Bekijk alle cursussen

Reizen en fotografie zijn passies

Onbekende culturen, nieuwe mensen ontmoeten, prachtige landschappen zien. Reizen verrijkt mij. En brengt verwondering. En die verwondering kan ik goed gebruiken bij het fotograferen. Voor mij is het een middel om mezelf uit te drukken.

De kennis en ervaring die ik de afgelopen 25 jaar heb opgedaan, deel ik graag. In iedereen schuilt een fotograaf. Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Met wat gerichte instructie en oefening, kan iedereen prachtige foto's maken. Han Schnek fotografie

Waarom zou je een fotografie workshop willen doen?

Er zijn veel goede redenen om een fotocursus te doen! Of je nu net begint met fotografie of al enige ervaring hebt, er is altijd wel iets nieuws te leren en te ontdekken. Hier zijn een paar redenen waarom je een fotografie cursus zou kunnen overwegen:

1. Verdiep je in de camera app
Leer de technische aspecten van fotografie: Een fotografie cursus kan je helpen begrijpen hoe je camera of smartphone werkt, wat de verschillende instellingen betekenen en hoe je ze kunt gebruiken om de gewenste resultaten te bereiken. Dit kan je helpen om betere foto's te maken en meer controle te krijgen over je fotografie.

2. Focus op compositie
Verbeter je compositie en creativiteit: Een goede fotografie cursus leert je niet alleen de technische aspecten van fotografie, maar ook hoe je betere composities kunt maken en je creativiteit kunt stimuleren. Je leert bijvoorbeeld hoe je de juiste hoek kunt kiezen, hoe je het licht kunt gebruiken om een bepaalde sfeer te creëren en hoe je je onderwerp op een creatieve manier kunt benaderen. Met als resultaat: meer sprekende foto's.

3. Gebruik natuurlijk licht
Ontmoet gelijkgestemde mensen: Een fotografie cursus is een geweldige manier om andere mensen te ontmoeten die dezelfde interesse hebben als jij. Dit kan leiden tot de mogelijkheid om ervaringen en ideeën uit te wisselen.

5. Leer van anderen
Krijg feedback op je foto's: Een van de grootste voordelen van het volgen van een fotografie cursus is de mogelijkheid om direct feedback te krijgen op je foto's. Dit zal je zeker helpen om je vaardigheden te verbeteren en je te concentreren op gebieden die verbetering nodig hebben.

6. Bewerk je foto's
Doe inspiratie op: Een fotografie cursus kan je op vele manieren inspireren. Het kan je helpen om je creativiteit te ontwikkelen en nieuwe ideeën te bedenken voor je fotografie. Als de docent je uit jouw comfortzone trekt, ontdek je nieuwe manieren om te fotograferen, kan je je horizon verbreden en jezelf uitdagen om nieuwe dingen uit te proberen.

Ik hoop dat deze tips je helpen om betere foto's te maken met je smartphone! Vergeet niet om te oefenen en te experimenteren, want dat is de beste manier om je fotografie vaardigheden te verbeteren. Succes!

fotografie cursus Haarlem

Wat maakt Haarlem fotogeniek?

Haarlem, een schilderachtige stad in Nederland, biedt een schat aan mogelijkheden voor fotografieliefhebbers. Van de historische architectuur tot de levendige straatbeelden, er is geen tekort aan onderwerpen om vast te leggen.

1. Grote Markt
Een van de beste plaatsen om te beginnen is de Grote Markt, het centrale plein van de stad. Hier vindt u de iconische Sint-Bavokerk, die dateert uit de 14e eeuw en een prachtig gotisch interieur heeft. Op het plein staat ook het stadhuis, een prachtig gebouw met een gevel in renaissancestijl.

2. Frans Hals
Een andere populaire plek voor fotografen is het Frans Hals Museum, met een collectie werken van de Nederlandse schilder uit de Gouden Eeuw. Het museum zelf is gevestigd in een prachtig 17e-eeuws gebouw, dat een fraaie achtergrond biedt voor foto's.

3. Duinen
Voor wie wat van de natuurlijke schoonheid van Haarlem wil vastleggen, is een bezoek aan de nabijgelegen duinen een must. Het Nationaal Park Kennemerduinen biedt kilometers aan wandelpaden en mogelijkheden om wilde dieren zoals herten en vossen te spotten.

4. Molen
Tot slot is een bezoek aan Haarlem niet compleet zonder een wandeling door de charmante straatjes van de stad en een foto van de Adriaan, de molen aan het Spaarne.

Haarlem biedt veel mogelijkheden voor fotografen om de schoonheid en charme van de stad vast te leggen. Een prima plek voor een fotocursus.

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt