Fotografie cursus Haarlem

Han Schnek Wil jij fantastische foto's leren maken met je smartphone? Of je mooie camera beter leren benutten? Tijdens de fotografie cursus in Haarlem leer je alles wat je moet weten over instellingen en technieken om schitterende foto's te maken.

Kleine groepjes Leren door te doen Veel persoonlijke aandacht
  • Kleine groepjes
  • Leren door te doen
  • Veel persoonlijke aandacht
fotografie cursus Haarlem

Basiscursus Camera & Techniek

Wil je van de automaat af en goed met je (nieuwe) camera leren omgaan? In deze korte basiscursus leer je essentiele instellingen en technieken om prachtige foto's te maken.

smartphone fotografie Haarlem

Smartphone fotografie Haarlem

De smartphone is de enige camera die we altijd bij ons hebben. Ik laat je graag zien hoe er het maximale uit haalt en fantastische foto's mee kunt maken.

online fotografie cursus compositie

De kracht van compositie

Wil je je foto's naar een hoger plan tillen? Van gewoon naar buitengewoon omvormen? Iedereen kan het leren door een handvol eenvoudige aandachtspunten te volgen.

Cursus reisfotografie Amsterdam

Cursus reisfotografie

Ontdek hoe je bezienswaardigheden, landschappen, culturen en bijzondere momenten pakkend kunt vastleggen. Leer betere vakantiefoto's maken met smartphone of camera tijdens deze leuke workshop.

workshop portretfotografie

Workshop portretfotografie

Ontdek de kunst van portretfotografie. Leer hoe je met natuurlijk licht spontane en fraaie portretten maakt, waarbij je de natuurlijke schoonheid van je onderwerp benadrukt.

Cadeaubon

Cadeaubon fotocursus

Verras je dierbaren of collega’s met de perfecte cadeaubon: een fotografie workshop naar keuze! Geef ze de mogelijkheid om hun fotografische vaardigheden (verder) te ontwikkelen, hun creativiteit te uiten en inspirerende momenten vast te leggen.

Fotocursus in Haarlem bij Hof20 of in het Kenaupark

Veel van de fotografie workshops worden gegeven bij Hof20, op het fraaie Begijnhof in Haarlem. In het voorjaar en de zomer beginnen we meestal in het Kenaupark. Beide liggen midden in de oude stad, op nog geen 10 minuten lopen van het station en op steenworp afstand van een parkeergarage.


Han Schnek, reisfotograaf en fotografie docent

Langs geleden studeerde ik biologie en wetenschapsdynamica. Niet lang daarna vond ik mijn plek in de spannende nieuwe wereld van computers en software. Maar na 20 jaar was het welletjes. Mijn rechter hersenhelft wilde ook wat.

Han Schnek op FloresIk kocht een dure camera, las alles wat er te lezen was en ging op reis. Naar China. Dat was destijds the place to be en de fotoboeken beloofden een fotografisch Luilekkerland met fraaie landschappen, uitheemse bergvolken en geweldige architectuur. Wat kon er mis gaan?

Thuis kwam ik tot de slotsom dat fotografie niet bepaald wordt door een goede camera, knappe lenzen en de nodige vakkennis. Tussen de duizenden foto's diei k gemaakt had, zaten een paar aardige plaatjes, niets meer dan een handjevol toevalstreffers.

Er volgde een tijd van bezinning. De doorbraak kwam toen ik de foto's mijn grote voorbeelden, Steve McCurry en Jay Maisel, wekenlang bestudeerde. Ik leerde zo de geheimen van hun sprekende foto's kennen. Sedertdien zwerf ik jaarlijks maandenlang door Azië. In de loop van de tijd resulteerde dat in een portfolio met kleurrijke, vaak intieme en soms schilderachtige beelden. De foto's laten vooral mijn verwondering zien over het dagelijks leven in de verre Oost.

Sinds 2009 geef ik fotografie les in Haarlem waarbij ik mijn ontdekkingen en ervaring deel. Neem gerust een kijkje in mijn portfolio of op Instagram.

Waarom zou je een fotografie cursus volgen?

Er zijn veel goede redenen om een fotografie cursus te volgen! Of je nu net begint met fotografie of al enige ervaring hebt, er is altijd wel iets nieuws te leren en te ontdekken. Hier zijn een paar redenen waarom je een fotografie cursus zou kunnen overwegen:
  • Leer de technische aspecten van fotografie: Een fotografie cursus kan je helpen begrijpen hoe je camera of smartphone werkt, wat de verschillende instellingen betekenen en hoe je ze kunt gebruiken om de gewenste resultaten te bereiken. Dit kan je helpen om betere foto's te maken en meer controle te krijgen over je fotografie.
  • Verbeter je compositie en creativiteit: Een goede fotografie cursus leert je niet alleen de technische aspecten van fotografie, maar ook hoe je betere composities kunt maken en je creativiteit kunt stimuleren. Je leert bijvoorbeeld hoe je de juiste hoek kunt kiezen, hoe je het licht kunt gebruiken om een bepaalde sfeer te creëren en hoe je je onderwerp op een creatieve manier kunt benaderen. Met als resultaat: meer sprekende foto's.
  • Ontmoet gelijkgestemde mensen: Een fotografie cursus is een geweldige manier om andere mensen te ontmoeten die dezelfde interesse hebben als jij. Dit kan leiden tot de mogelijkheid om ervaringen en ideeën uit te wisselen.
  • Krijg feedback op je foto's: Een van de grootste voordelen van het volgen van een fotografie cursus is de mogelijkheid om direct feedback te krijgen op je foto's. Dit zal je zeker helpen om je vaardigheden te verbeteren en je te concentreren op gebieden die verbetering nodig hebben.
  • Doe inspiratie op: Een fotografie cursus kan je op vele manieren inspireren. Het kan je helpen om je creativiteit te ontwikkelen en nieuwe ideeën te bedenken voor je fotografie. Als de docent je uit jouw comfortzone trekt, ontdek je nieuwe manieren om te fotograferen, kan je je horizon verbreden en jezelf uitdagen om nieuwe dingen uit te proberen.

Kortom, het volgen van een fotografie cursus kan je helpen om betere foto's te maken, je creativiteit te stimuleren, nieuwe mensen te ontmoeten en je kennis te verbreden. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor een cursus!

De fotografie cursussen in Haarlem worden verzorgd door Han Schnek, een ervaren reisfotograaf Han Schnek. Met zijn begeleiding en praktijkgerichte aanpak kom je echt vooruit!

fotografie cursus Haarlem

Fotografie cursus Haarlem

Haarlem, een schilderachtige stad in Nederland, biedt een schat aan mogelijkheden voor fotografieliefhebbers. Van de historische architectuur tot de levendige straatbeelden, er is geen tekort aan onderwerpen om vast te leggen.

Een van de beste plaatsen om te beginnen is de Grote Markt, het centrale plein van de stad. Hier vindt u de iconische Sint-Bavokerk, die dateert uit de 14e eeuw en een prachtig gotisch interieur heeft. Op het plein staat ook het stadhuis, een prachtig gebouw met een gevel in renaissancestijl.

Een andere populaire plek voor fotografen is het Frans Hals Museum, met een collectie werken van de Nederlandse schilder uit de Gouden Eeuw. Het museum zelf is gevestigd in een prachtig 17e-eeuws gebouw, dat een fraaie achtergrond biedt voor foto's.

Voor wie wat van de natuurlijke schoonheid van Haarlem wil vastleggen, is een bezoek aan de nabijgelegen duinen een must. Het Nationaal Park Kennemerduinen biedt kilometers aan wandelpaden en mogelijkheden om wilde dieren zoals herten en vossen te spotten.

Tot slot is een bezoek aan Haarlem niet compleet zonder een wandeling door de charmante straatjes van de stad en een foto van de Adriaan, de molen aan het Spaarne.

Haarlem biedt veel mogelijkheden voor fotografen om de schoonheid en charme van de stad vast te leggen. Een prima plek voor een fotocursus.

Heb je vragen?

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie.
Mail: han@schnek-fotografie.nl
Bel: 06 2606 6606
WhatsApp: 06 2606 6606