Fotografie Cursus

Met welke fotografie cursus kun je het beste beginnen?

fotografie cursus

Ik heb een digitale camera. Met welke fotografie workshop kun je dan het beste beginnen?

Dat hangt af van je interesse en vaardigheden die je misschien al hebt. Ben je een beginner? Dan kan je het beste met de Basiscursus Fotografie beginnen.

Niemand is geboren als fotograaf. We moeten het allemaal leren. En net als jij begon ik destijds bij het begin: de cameratechniek en de basisprincipes van de fotografie. Tijdens de basiscursus laat ik je zien dat fotografie vooral heel leuk is, en zeker niet ingewikkeld.

Mijn werkwijze tijdens de fotografie workshops: houd het simpel. Maak het vooral niet te moeilijk, anders levert het meer frustratie dan plezier op. En je komt tenslotte voor leuke en leerzame dag!

We beginnen met het instellen van een slim setje basisinstellingen. Daarna gaan we samen een paar uur gericht oefenen. Dan heb je alles geleerd wat echt belangrijk is. Wat nog rest is huiswerk. Lekker veel zelf oefenen om al het geleerde goed te laten inzakken.

Belangrijkste onderwerpen van de basiscursus zijn licht en scherpte. Welk effect heeft de richting, kleur en kwaliteit van het licht op onze foto’s? En hoe kan je de belichting aanpassen? Vervolgens leer ik je het onderwerp nauwkeurig scherp te stellen, een compositie op te zetten en de achtergrond scherp of juist onscherp te maken.

Geven jullie ook les in smartphone fotografie?

Jazeker, kijk maar eens naar de Workshop Smartphone fotografie.

Smartphone fotografie is de laatste jaren steeds populairder geworden. Met de steeds beter wordende camera's in onze telefoons, is het makkelijker dan ooit om mooie foto's te maken en te delen. In de basiscursus smartphone fotografie zullen we je de basisprincipes van smartphone fotografie laten zien en enkele tips geven om je fotografie vaardigheden te verbeteren.

In deze workshop laten we je vooral zien hoe je sprekende foto’s maakt. We beginnen met instellingen en technieken om het maximale uit jouw smartphone te halen. Vervolgens leer je de belangrijkste aandachtspunten om sterke foto’s te maken. De workshop eindigt met het nabewerken van foto's met Snapseed.

De basis heb ik al. Ik wil me juist verder ontwikkelen...

Prima! Kijk dan eens naar de volgende workshops.
Je kan ze doen met smartphone en/of digitale camera !

Basiscursus compositie
Sprekende foto's maken kun je leren. Je moet alleen weten waar je op moet letten. Kijk bijvoorbeeld eens naar foto’s die je zelf aanspreken. Wat is er bijzonder aan? Hoe is de compositie ervan? Welke aandachtspunten heeft de fotograaf gebruikt? De fotografie cursus compositie helpt je de aandachtspunten beter te begrijpen.

Het leren begrijpen van beeldtaal is leuk en spannend. Zodra je weet waar je op moet letten in een compositie en aandachtspunten kunt herkennen op foto's, ga je ze vanzelf toepassen tijdens het fotograferen. Het is een beetje als leren lezen; zodra je de woorden en zinnen begrijpt, kun je tekst niet meer negeren.

Zodra je beeldtaal begint te begrijpen, zie je dat terug in je foto's. Die worden duidelijker en winnen aan zeggingskracht. Daarna is het gewoon een kwestie van flink oefenen. Net zolang totdat je het goed in de vingers hebt.

Portretfotografie
Het doel van portretfotografie is om de persoonlijkheid en emoties van een persoon vast te leggen in een foto. Het is een van de meest populaire vormen van fotografie. In deze cursus Portretfotografie leer je hoe je de technische aspecten van portretfotografie onder de knie krijgt en hoe je emotie en persoonlijkheid kunt vastleggen in je foto's. We doen dat met natuurlijk licht, zonder modellen en technische poespas.

Portretfotografie is een uitdagende maar bevredigende vorm van fotografie. Met de juiste kennis en technieken kun je prachtige portretten maken die de persoonlijkheid en emoties van je familie en vrienden vastleggen. Vooral door te oefenen en te experimenteren kun je je vaardigheden verbeteren. De cursus is dan ook erg praktijkgericht.

Reisfotografie
Reisfotografie is een geweldige manier om herinneringen vast te leggen en te delen met anderen. Het is ook een kans om nieuwe vaardigheden te leren en creatief te zijn met fotografie. Niet de camera maar het begrijpen van compositie en belichting zijn belangrijk voor het maken van mooie reisfoto's. Als je deze twee elementen beheerst, kun je je foto's meer diepte, interesse en impact geven.

Er zijn veel tips en technieken die je kunt gebruiken om je reisfoto's te verbeteren. Of je nu een beginner bent of een ervaren fotograaf. Deze cursus De workshop is praktijkgericht. Al wandelend door de stad leer je aan de hand van leuke oefeningen om boeiende reisfoto's te maken. Dat doen we aan de hand van een serie vragen, zoals Hoe fotografeer je bezienswaardigheden op een originele manier, Hoe fotografeer je landschappen waar je niet in verdwaalt? en Hoe leg je het dagelijkse leven op een aangrijpende manier vast?

Waar geef je deze fotografie lessen?

Op dit moment kan je workshops volgens op 4 locaties in Nederland: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Haarlem.

fotografie workshop

Geven jullie ook privéles?

Jazeker, we bieden de volgende privélessen fotografie: Privélessen kunnen in heel Nederland verzorgd worden.

online fotografie workshop

Neem gerust contact op

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie of als je vragen hebt.
Telefoon: 06 2606 6606
Whatsapp: 06 2606 6606
Mail: han@schnek-fotografie.nl

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt