Al ruim 10.000 cursisten gingen je voor
Al ruim 10.000 cursisten gingen je de afgelopen 15 jaar voor

Workshop Reisfotografie

Je heb duizend foto’s gemaakt tijdens je vakantie, maar eenmaal thuis zijn ze eigenlijk niet zo boeiend. Zoveel mooie dingen gezien, maar toch komt het niet over. Waar ligt dat nou aan?
Leer tijdens deze workshop boeiende vakantiefoto's maken met je smartphone of digitale camera.

Kleine groepjes Leren door te doen Veel persoonlijke aandacht
Kleine groepjes
Leren door te doen
Veel persoonlijke aandacht
workshop reisfotografie

zon 17 maa 2024
(13:00-16:00)
Utrechtnog 3 plekjes
zat 4 mei 2024
(13:00-16:00)
Amsterdamnog plek
zon 26 mei 2024
(13:00-16:00)
Utrechtnog plek
zat 1 jun 2024
(13:00-16:00)
Rotterdamvol
zon 23 jun 2024
(13:00-16:00)
Amsterdamnog plek
Inschrijven voor de workshop Reisfotografie (€ 99 pp)
 Google  Instagram  Aanbevolen
 Eerder cursus gedaan  Anders
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden


In de workshop reisfotografie leer je onder leiding van een ervaren reisfotograaf originele en boeiende vakantiefoto's maken. Foto's die goed overbrengen wat jij allemaal hebt gezien en beleefd. Foto's die uitnodigen verder in jouw reisverhaal te duiken. De workshop reisfotografie wordt in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht verzorgd.

Waarom deze workshop reisfotografie?
 • Je leert hoe je boeiende reisfoto's maakt
 • Met camera en/of smartphone
 • Kleine groepjes
 • Laagdrempelig, leuk en leerzaam

De essentie van reisfotografie

We maken reisfoto's vooral ter herinnering. Als je er later naar terugkijkt, roepen ze voor jou de geuren, kleuren, geluiden en emoties weer op van de plaatsen waar je bent geweest en de mensen die je hebt ontmoet.

Maar anderen die er niet bij waren, hebben die herinneringen niet. Zij moeten het doen met wat er op de foto's te zien is. En dat is waar de pijn zit.

..

Parijs is zoveel meer dan de Eiffeltoren. Maar je kent het waarschijnlijk wel van de fotoboeken van familie of vrienden: recht-toe-recht-aan plaatjes van bekende bezienswaardigheden en teveel foto's die niets vertellen over wat de reis en locatie zo speciaal maakte.

Niemand kijkt graag naar rommelige kiekjes. Visueel fraai vormgegeven foto's doen het veel beter. Ze nodigen uit om het reisverhaal verder te verkennen. Jouw persoonlijke reis vooral. Wat heb jij gezien? Wat was jouw persoonlijke beleving? Wat viel jou op? Als je dat doet blijf je ver van de saaie clichés en ogen je foto's origineel, persoonlijk en verrassend fris.

De essentie van reisfotografie is:
 •    Herinneringen vastleggen met fraai vormgegeven foto's.
 •    In beeld brengen wat kenmerkend is.
 •    Persoonlijke impressies en beleving laten zien.

vakantiefoto's

Wat leer je?

De workshop is praktijkgericht. Al wandelend door de stad leer je aan de hand van leuke oefeningen om boeiende reisfoto's te maken. Dat doen we aan de hand van de volgende thema's:
 •    De meeste mensen zetten bezienswaardigheden rechttoe rechtaan op de foto. Dat levert zelden een verrassend plaatje op. Hoe fotografeer je bezienswaardigheden op een originele manier?
 •    We komen op vakantie dikwijls de fraaiste landschappen tegen. Maar wat is nu precies hetgeen dat het zo mooi maakt. Hoe fotografeer je landschappen waar je niet in verdwaalt?
 •    Foto’s van planten en dieren komen vaak niet eens in de buurt van de foto’s die je in het tijdschrift National Geographic tegenkomt. Hoe maak je sterke foto's van planten en dieren?
 •    Tenzij je naar de zuidpool gaat, is de kans groot dat je lokale bewoners tegenkomt. We komen op vakantie kenmerkende personen tegen die graag even op de foto willen. Hoe maak je sprekende portretten?
 •    Het dagelijkse leven vaak hectisch en boeiend tegelijk. Hoe leg je het dagelijkse leven op een aangrijpende manier vast?
 •    De meest voorkomende onderwerpen op reisfoto’s zijn vaak toch familie en vrienden. Hoe leg je de dierbare momenten met je familie en vrienden op boeiende wijze vast?
 •    Vaak zijn het de kleine dingetjes die je op reis in vervoering brengen. Hoe breng je kenmerkende details in beeld?

reisfotografie

Inleiding en naslag

Direct na inschrijving ontvang je een link en wachtwoord voor de inleiding. Daarmee kun je je voorbereiden op de workshop. Je kunt het ook gebruiken als naslag. Aan de hand van voorbeelden geven we je inzicht in de belangrijkste onderwerpen van deze workshop.

Voor wie is deze fotocursus bestemd?

Deze workshop is voor iedereen die al doende met een ervaren reisfotograaf betere vakantiefoto's wil leren maken.

Met smartphone en/of camera

Je kunt deze workshop doen met een smartphone en/of een digitale camera. Alle camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin.

Deze fotocursus wordt in het Nederlands verzorgd. Als je het liever in het Engels doet, overweeg dan een Privéles Reisfotografie.

Je kunt deze workshop met een smartphone of camera doen. Tijdens deze workshop besteden we weinig aandacht aan de camera techniek. Als je dat wil leren raad ik je aan eens naar de Basiscursus Fotografie te kijken. Wat mij betreft is het geen enkel probleem als je tijdens deze workshop op de automaat schiet.

Kleine groepen

De workshop worden in kleine groepen verzorgd. Tussen 6 en 10 deelnemers. Daardoor is er veel tijd voor persoonlijke begeleiding.

Liever privéles

Als de beschikbare data niet uitkomen, kan je ook kiezen voor een privéles. Het kan al vanaf € 225 voor twee personen.

Waar beginnen we?

In Amsterdam starten we op het Amstelveld.
In Rotterdam starten we bij de Markthal.
In Utrecht starten we op het Domplein.

Wat kost de workshop?

Deze workshop kost € 99 per persoon.
veilig betalen met idealJe kunt de workshop veilig online betalen met iDeal of Creditcard.

Reacties van deelnemers

"Een aanrader! Leuke en leerzame workshop. Han brengt de stof enthousiast en geeft direct bruikbare tips en feedback. Hierdoor ging ik anders en beter kijken naar het onderwerp en hoe ik dat in beeld in beeld wilde brengen. Ik begrijp nu hoe ik met beelden een interessant reisverhaal kan maken. Dank Han, komende vakantie ga ik er mee aan de slag." - Max Kregeler
"Han legt op een ontspannen manier uit wat reisfotografie inhoudt. Hij laat aan de hand van de gemaakte foto's meteen zien wat je kunt verbeteren en wat een bijvoorbeeld een ander standpunt doet. Heel plezierige middag in Amsterdam gehad, smaakt naar meer!" - Afra

Bekijk meer reacties van deelnemers.

Buitenlucht workshop

Deze workshop wordt volledig in de buitenlucht verzorgd. Daarom is het alleen van maart tot en met oktober beschikbaar. Als de weersverwachting bar en boos is, kan de workshop kort van te voren worden afgeblazen. Dan kan je natuurlijk doorschuiven naar een andere datum van je eigen voorkeur.

reisfotografie

Op doordeweekse dagen - en soms in het weekend - is het mogelijk om deze workshop reisfotografie individueel, met z'n tweeën of een besloten groep doen. Dan kun je zelf een geschikte dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Privéles kan al voor € 199.

Je kunt deze workshop reisfotografie natuurlijk ook cadeau doen. Voor meer informatie over de cadeaubonnen en bestelling ga naar de rubriek Cadeaubon.

De workshop wordt regelmatig verzorgd in deze steden:

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt