Al 14 jaar fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt
Al 14 jaar fotografie cursussen
waar je echt wat aan hebt

Workshop reisfotografie

Je heb duizend foto’s gemaakt tijdens je vakantie, maar eenmaal thuis zijn ze eigenlijk niet zo boeiend. Zoveel mooie dingen gezien, maar toch komt het niet over. Waar ligt dat nou aan?

In deze workshop leer je al wandelend door de stad om originele en boeiende reisfoto's te maken. Dat doen we aan de hand van praktijkgerichte vragen als: hoe fotografeer je bezienswaardigheden op een originele manier en hoe laat je het dagelijks leven zien? Deze workshop kun je overigens met een smartphone of digitale camera doen.

zon 21 mei 2023
(13:00-16:00)
Amsterdamvol
zat 24 juni 2023
(13:00-16:00)
Amsterdamvol
zat 15 juli 2023
(13:00-16:00)
Amsterdamvol
De eerstvolgende workshop reisfotografie is in de lente van 2024
Tot die tijd ben je van harte welkom voor een priveles.
Inschrijven voor de workshop Reisfotografie (€ 99 pp)
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden


In de workshop reisfotografie leer je onder leiding van een ervaren reisfotograaf originele en boeiende vakantiefoto's maken. Foto's die goed overbrengen wat jij allemaal hebt gezien en beleefd. Foto's die uitnodigen verder in jouw reisverhaal te duiken. De workshop reisfotografie wordt dit jaar in Amsterdam verzorgd.

Waarom deze workshop reisfotografie?

 • Je leert hoe je boeiende reisfoto's maakt
 • Met camera en/of smartphone
 • Methode: leren door het te doen
 • Kleine gorpejes in Amsterdam
 • Laagdrempelig, leuk en leerzaam

De essentie van reisfotografie

We maken reisfoto's vooral ter herinnering. Als je er later naar terugkijkt, roepen ze voor jou de geuren, kleuren, geluiden en emoties weer op van de plaatsen waar je bent geweest en de mensen die je hebt ontmoet.

Maar anderen die er niet bij waren, hebben die herinneringen niet. Zij moeten het doen met wat er op de foto's te zien is. En dat is waar de pijn zit.

..

Parijs is zoveel meer dan de Eiffeltoren. Maar je kent het waarschijnlijk wel van de fotoboeken van familie of vrienden: recht-toe-recht-aan plaatjes van bekende bezienswaardigheden en teveel foto's die niets vertellen over wat de reis en locatie zo speciaal maakte.

Niemand kijkt graag naar rommelige kiekjes. Visueel fraai vormgegeven foto's doen het veel beter. Ze nodigen uit om het reisverhaal verder te verkennen. Jouw persoonlijke reis vooral. Wat heb jij gezien? Wat was jouw persoonlijke beleving? Wat viel jou op? Als je dat doet blijf je ver van de saaie clichés en ogen je foto's origineel, persoonlijk en verrassend fris.

De essentie van reisfotografie is:
 •    Herinneringen vastleggen met fraai vormgegeven foto's.
 •    In beeld brengen wat kenmerkend is.
 •    Persoonlijke impressies en beleving laten zien.

vakantiefoto's

Wat leer je?

De workshop is praktijkgericht. Al wandelend door de stad leer je aan de hand van leuke oefeningen om boeiende reisfoto's te maken. Dat doen we aan de hand van de volgende thema's:
 •    De meeste mensen zetten bezienswaardigheden rechttoe rechtaan op de foto. Dat levert zelden een verrassend plaatje op. Hoe fotografeer je bezienswaardigheden op een originele manier?
 •    We komen op vakantie dikwijls de fraaiste landschappen tegen. Maar wat is nu precies hetgeen dat het zo mooi maakt. Hoe fotografeer je landschappen waar je niet in verdwaalt?
 •    Foto’s van planten en dieren komen vaak niet eens in de buurt van de foto’s die je in het tijdschrift National Geographic tegenkomt. Hoe maak je sterke foto's van planten en dieren?
 •    Tenzij je naar de zuidpool gaat, is de kans groot dat je lokale bewoners tegenkomt. We komen op vakantie kenmerkende personen tegen die graag even op de foto willen. Hoe maak je sprekende portretten?
 •    Het dagelijkse leven vaak hectisch en boeiend tegelijk. Hoe leg je het dagelijkse leven op een aangrijpende manier vast?
 •    De meest voorkomende onderwerpen op reisfoto’s zijn vaak toch familie en vrienden. Hoe leg je de dierbare momenten met je familie en vrienden op boeiende wijze vast?
 •    Vaak zijn het de kleine dingetjes die je op reis in vervoering brengen. Hoe breng je kenmerkende details in beeld?

reisfotografie

Inleiding en naslag

Direct na inschrijving ontvang je een link en wachtwoord voor de inleiding. Daarmee kun je je voorbereiden op de workshop. Je kunt het ook gebruiken als naslag. Aan de hand van voorbeelden geven we je inzicht in de belangrijkste onderwerpen van deze workshop.

Speciale cursus app

Ik heb een speciale cursus app laten maken zodat jij alle informatie altijd bij je hebt. Je kunt de app gratis downloaden en activeren op je smartphone na jouw inschrijving.

app voor iOS app voor Android

fotografie cursus

Voor wie is deze fotocursus bestemd?

Deze workshop is voor iedereen die al doende met een ervaren reisfotograaf betere vakantiefoto's wil leren maken.

Je kunt deze workshop met een smartphone of camera doen. Tijdens deze workshop besteden we weinig aandacht aan de camera techniek. Als je dat wil leren raad ik je aan eens naar de basiscursus Camera & Techniek te kijken. Wat mij betreft is het geen enkel probleem als je tijdens deze workshop op de automaat schiet.

Alleen in de periode voor de zomer

Deze workshop wordt alleen in periode voorafgaande aan de zomervakantie verzorgd. Als je het in op een ander moment wilt doen, ben je van harte welkom voor een privéles.

Kleine groepen

De workshop worden in kleine groepen verzorgd. Tussen 6 en 10 deelnemers. Daardoor is er veel tijd voor persoonlijke begeleiding.

Met smartphone en/of camera

Je kunt deze workshop doen met een smartphone en/of een digitale camera. Alle camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin.

Deze fotocursus wordt in het Nederlands verzorgd. Als je het liever in het Engels doet, overweeg dan een Privéles Reisfotografie.

Waar beginnen we?

In Amsterdam starten we op het Amstelveld.

Wat kost de workshop?

Deze workshop kost € 99 per persoon.
veilig betalen met idealJe kunt de workshop veilig online betalen met iDeal of Creditcard.

Reacties van deelnemers

"Een aanrader! Leuke en leerzame workshop. Han brengt de stof enthousiast en geeft direct bruikbare tips en feedback. Hierdoor ging ik anders en beter kijken naar het onderwerp en hoe ik dat in beeld in beeld wilde brengen. Ik begrijp nu hoe ik met beelden een interessant reisverhaal kan maken. Dank Han, komende vakantie ga ik er mee aan de slag." - Max Kregeler
"Han legt op een ontspannen manier uit wat reisfotografie inhoudt. Hij laat aan de hand van de gemaakte foto's meteen zien wat je kunt verbeteren en wat een bijvoorbeeld een ander standpunt doet. Heel plezierige middag in Amsterdam gehad, smaakt naar meer!" - Afra

Bekijk meer reacties van deelnemers.

reisfotografie

Heb je vragen?

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie.
Mail: han@schnek-fotografie.nl
Bel: 06 2606 6606
WhatsApp: 06 2606 6606