Fotografie cursus Rotterdam

Han Schnek Wil jij prachtige foto's leren maken? Met je smartphone of digitale camera? Tijdens de fotografie cursus in Rotterdam leer je alles wat je moet weten over de instellingen en technieken om mooie foto's te schieten.

Kleine groepjes Leren door te doen Veel persoonlijke aandacht
 • Kleine groepjes
 • Leren door te doen
 • Veel persoonlijke aandacht
smartphone fotografie Rotterdam

Smartphone fotografie

Smartphone fotografie is populair geworden. Dat is niet zo vreemd: het gaat een stuk makkelijker dan met een digitale camera en je hebt het altijd bij je. Hoewel de smartphone geen echte camera is, kun je er toch schitterende foto’s mee maken. Maar dan moet je wel weten wat de belangrijkste instellingen en aandachtspunten zijn. En dat is precies wat ik je in deze inspirerende workshop graag laat zien.

fotografie cursus

Basiscursus Camera & Techniek

Als je een digitale camera hebt, kom je er niet omheen: je hebt een basis cursus fotografie nodig om de camera en de belangrijkste technieken onder de knie te krijgen. Alleen zo kom je van de automaat af en kan je er meer uithalen zonder te verdwalen in al die knoppen en instellingen. Tijdens deze basiscursus in Rotterdam leg ik het niet alleen uit, we oefenen ook veel om het echt in de vingers te krijgen.

Cursus reisfotografie

Cursus reisfotografie

Ga je binnenkort op reis? En wil je fraaie reisfoto's maken? De praktijkgerichte cursus reisfotografie leert je in korte tijd nieuwe manieren om boeiende en spannende foto's te maken.

privéles fotografie rotterdam

Privéles fotografie

Komen de beschikbare cursus data niet uit? Wil je nog snel voordat je op reis gaat beter leren fotograferen? Of geef je de voorkeur aan 1-op-1 boven een groep? Dan is een privéles wat voor jou.

Cadeaubon

Cadeaubon

Op zoek naar een origineel cadeau voor een familielid, vriend of collega? Geef een cadeaubon voor een fotografie workshop naar keuze! We hebben cadeaubonnen vanaf 29 euro.

workshop fotografie Rotterdam

Leren van de meesters

De grote namen in de fotografie hebben, zoals Anton Corbijn, Frans Lanting en Steve McCurry, hebben allemaal een eigen stijl ontwikkeld. In deze inspirerende fotografie cursus leer je hoe ze te werk gaan en wat de belangrijkste kenmerken zijn van hun stijl. Door daar een tijdje mee aan de slag te gaan, krijg je veel nieuwe gezichtspunten.

Waar wordt de fotografie cursus in Rotterdam gegeven?

Alle cursussen in Rotterdam beginnen en eindigen bij Het Coachhuis aan de Wijnhaven of bij de Markthal.

Cursus smartphone fotografie

Vrijwel iedereen heeft een smartphone en maakt daar foto's mee. Hoe kun je de camera in de smartphone optimaal benutten? Hoe kun je er prachtige foto's mee maken die vergelijkbaar zijn met een digitale camera? Tijdens de workshop smartphone fotografie leer je:
 • instellingen en technieken om het maximale uit jouw smartphone te halen
 • tips om fraaie, boeiende en spannende foto's te maken
 • snelle fotobewerking om de foto's net wat meer pit en pop te geven

Basiscursus fotografie

Als je een digitale camera hebt, kom je er niet omheen: je hebt een basis cursus fotografie nodig om de camera en de basisprincipes van de fotografie onder de knie te krijgen. Belangrijkste onderwerpen van deze fotocursus zijn:
 • Hoe moet je de camera instellen?
 • Hoe regel je de belichting?
 • Hoe stel je nauwkeurig scherp?
 • Hoe maak je de achtergrond onscherp?
 • Hoe ga je met weinig licht om?
 • Hoe maak je een spannende compositie?

Unieke opzet

Iedereen die heeft leren fietsen weet dat het een tijdje duurde voordat het vanzelf ging. Fotograferen is een vaardigheid. En net als alle andere vaardigheid komt het alleen tot ontwikkeling door te oefenen. Daarom besteden we veel tijd praktisch oefenen. Bovendien hou ik het tijdens de workshops graag simpel en wordt je niet overspoeld met teveel informatie. Daarom krijg je vooraf een inleiding die je rustig in je eigen tijd kan doornemen. En duren de workshops geen hele dag. De ervaring leert dat 3 uur optimaal is. Als het langer zou duren verslapt de aandacht en nemen de meeste mensen weinig meer op.

Hoe leer je betere foto's maken met een smartphone?

Leuk dat je geïnteresseerd bent in fotografie! Het is een geweldige hobby en het mooie is dat iedereen het kan leren, ongeacht of je een professionele camera of een smartphone gebruikt. Hieronder heb ik een aantal tips voor je om beter te leren fotograferen met je smartphone:
 • Verdiep je in de camera app
  Voordat je begint met fotograferen is het belangrijk om de functies en instellingen van je camera app te leren kennen. Dit zal je helpen om beter te begrijpen hoe je de camera kunt gebruiken om de beste foto's te maken. Neem de tijd om de app te verkennen en speel wat met de instellingen om te zien hoe ze werken.
 • Focus op compositie
  Een goede compositie kan een foto maken of breken. Het kan het verschil maken tussen een saaie, gewone foto en een foto die eruit springt en de aandacht van de kijker direct trekt en vasthoudt.
 • Gebruik natuurlijk licht
  Fotografie draait om licht en bij het fotograferen met je smartphone is het belangrijk om natuurlijk licht te gebruiken. Probeer te fotograferen bij daglicht of in een goed verlichte omgeving. Vermijd te felle zon, omdat dit vaak geen fraai resultaat geeft.
 • Leer van anderen
  Bekijk foto's van andere smartphone fotografen en leer van hun composities. En doe een smartphone fotografie workshop om nieuwe dingen te leren en inspiratie op te doen.
 • Bewerk je foto's
  Als je klaar bent met fotograferen, kun je je foto's bewerken om ze er nog beter uit te laten zien. Er zijn verschillende apps beschikbaar voor zowel iOS als Android waarmee je foto's kunt bewerken. Speel met de helderheid, contrast en verzadiging om de kleuren te verbeteren en voeg eventueel een filter toe om de sfeer van de foto te versterken.

Ik hoop dat deze tips je helpen om betere foto's te maken met je smartphone! Vergeet niet om te oefenen en te experimenteren, want dat is de beste manier om je fotografie vaardigheden te verbeteren. Succes!

fotografie cursus Rotterdam

Wat maakt Rotterdam fotogeniek?

Rotterdam is een stad met veel fotogenieke plekken, waaronder:
 1. Moderne architectuur: Rotterdam staat bekend om zijn moderne architectuur, met indrukwekkende gebouwen zoals de Markthal, de Kubuswoningen, de Erasmusbrug en de Euromast. Deze gebouwen bieden talloze mogelijkheden voor unieke en interessante foto's.
 2. Industriële achtergronden: Rotterdam heeft een lange geschiedenis als havenstad en heeft veel industriële achtergronden die fotogeniek kunnen zijn, zoals kranen, schepen en opslagtanks.
 3. Stadsgezichten: De stad heeft vele mooie stadsgezichten, zoals de skyline van de stad vanaf de Maas of de Nieuwe Maas, die prachtige fotomomenten bieden.
 4. Kleurrijke wijken: Rotterdam heeft ook diverse kleurrijke wijken, zoals Delfshaven, waar mooie foto's gemaakt kunnen worden van historische gebouwen en gevels.
 5. Groene gebieden: De stad heeft ook verschillende groene gebieden zoals Het Park bij de Euromast, het Kralingse Bos en het Zuiderpark, die mooie landschapsfoto's kunnen opleveren.

Een fotografie cursus in Rotterdam biedt veel verschillende mogelijkheden voor fotografen om creatief te zijn en prachtige foto's te maken. Een prima plek voor een fotografie workshop.

Heb je vragen?

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie.
Mail: han@schnek-fotografie.nl
Bel: 06 2606 6606
WhatsApp: 06 2606 6606