Al ruim 10.000 cursisten gingen je voor
Al ruim 10.000 cursisten gingen je de afgelopen 15 jaar voor

Smartphone fotografie cursus

Steeds meer mensen maken alleen nog foto’s met hun smartphone. Logisch, want die heb je altijd bij je. En is makkelijk te gebruiken. Natuurlijk heeft een smartphone geen echte camera. Toch kun je er toch schitterende foto’s mee maken. Als je de instellingen kent en weet waar je op moet letten.

Snow
Kleine groepjes Leren door te doen Veel persoonlijke aandacht
Kleine groepjes
Leren door te doen
Veel persoonlijke aandacht

In deze workshop leer je sprekende foto's maken met je smartphone. We beginnen met instellingen en technieken om het maximale uit jouw smartphone te halen. Vervolgens leer je de belangrijkste aandachtspunten om boeiende foto’s te maken. De workshop eindigt met het bewerken van foto's met Snapseed. Cursisten beoordelen deze workshop met een 4,9 uit 5.

Waarom deze workshop?
In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Haarlem
Haal meer uit jouw camera app
Ontdek compositie technieken
Kort en bondig: 2,5 uur praktijkles
€ 84 pp
Onwijs goede reviews   

Hoe leer je boeiende foto's maken met je smartphone?

Grappig genoeg gaat smartphone fotografie nauwelijks over de smartphone zelf. Het is een simpele camera die weinig technische opties biedt. En dat is precies de kracht van het ding. De drempel is laag en iedereen kan ermee overweg.

De technische opties die de smartphone biedt nemen we uitgebreid door zodat je alles uit je mobiel kunt halen.

Boeiendere foto’s maken met een smartphone zit 'm dan ook in iets heel anders. Namelijk, hoe je het onderwerp in beeld zet en er een spannende foto van maakt. Het geheim zit 'm dus in de compositie.

Wat leer je?

In deze workshop leer je hoe je gewone kiekjes kan omvormen tot sprekende foto’s. Hoe gaat dat in z’n werk? Simpel: we laten je de belangrijkste aandachtspunten zien die zorgen dat jouw foto's meer zeggingskracht krijgen. Die aandachtspunten zijn:

Waar let je op bij het licht?
Hoe zorg je dat het onderwerp duidelijk wordt?
Waarom is de achtergrond zo belangrijk?
Welke uitsnede geeft het sterkste beeld?
Hoe geef je de foto boeiend vorm?
Hoe voorkom je dat landschappen en stadsgezichten saai en plat ogen?
Welk standpunt levert het spannendste beeld op?

Dat betekent niet dat we de technische mogelijkheden van de smartphone negeren. Integendeel. Ze kunnen je best vaak helpen om net wat fraaiere plaatjes te krijgen. Daarom kijken we naar de belangrijkste instellingen en functies, waaronder:

Scherpstellen
Belichting
Beeldverhouding
Portretstand
Live / Beweging
Panorama
Nachtstand
Raster/hulplijnen
HDR

Fotograferen is een vaardigheid die je net als fietsen en zwemmen alleen onder de knie krijgt door flink te oefenen. Daarom is de workshop vooral een praktijksessie. Aan de hand van gerichte oefeningen en persoonlijke feedback leren we je de aandachtspunten stap voor stap toe te passen. Zo leer je in een paar uur mooiere foto’s maken met je smartphone.

smartphone fotografie cursus

Hoe zit deze smartphone fotografie cursus in elkaar?

Deze workshop bestaat uit drie delen:
1) Inleiding: om vooraf alvast wat korte video's en voorbeelden te bekijken
2) Praktijksessie: om te oefenen en te leren door het te doen
3) Naslag: handzaam boekje met samenvattingen

Inleiding

Direct na inschrijving ontvang je een link en wachtwoord voor de inleiding. Daarmee kun je je alvast wat voorbereiden. Aan de hand van korte video's en veel voorbeelden geven we je op een relaxte manier inzicht in de belangrijkste aandachtspunten.

Praktijksessie

We beginnen altijd met instellingen van de smartphone en camera app. Ik laat je een paar trucs zien die goed van pas kunnen komen.

Daarna gaan we aan slag met de de belangrijkste aandachtspunten om boeiende foto’s te maken. Dat zijn:

Hoe licht je het onderwerp goed uit?
Hoe zet je het onderwerp zo in beeld dat iedereen snapt waar de foto over gaat?
Waarom is de achtergrond net zo belangrijk als het onderwerp zelf?
Welke uitsnede geeft het sterkste beeld?
Hoe geef je de foto bewust vorm?
Hoe creëer je diepte in de foto’s?
Welk effect heeft een ongewoon standpunt?

En tenslotte laat ik je nog zien hoe je snel het maximale uit je foto's haalt met de gratis app Snapseed.

De praktijksessie is intensief. De ervaring leert dat een ochtend of middag optimaal is om de basisvaardigheden van de smartphone fotografie in de vingers te krijgen.

Handzaam boekje

Aan het eind van de praktijksessie ontvang je een handzaam boekje waarin alles nog eens kort en krachtig staat opgeschreven. Natuurlijk hou je ook nog jaren toegang tot de online inleiding met de vele voorbeelden.

betere foto's leren maken met je smartphone

Praktische informatie

Kleine groepen

De praktijksessies worden in kleine groepen verzorgd van maximimaal 10 deelnemers. Met kleine groepjes is er veel tijd voor persoonlijke begeleiding.

Voor wie is deze fotoworkshop bestemd?

Deze workshop smartphone fotografie is voor iedereen die graag mooiere foto’s met de smartphone wil maken. De workshop is geschikt voor alle leeftijden (9-99 jaar) en is een beginnerscursus. Je hebt dus geen enkele kennis en fotografie ervaring nodig.

Wat heb je nodig voor deze workshop?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een smartphone. De workshop smartphone fotografie is geschikt voor alle smartphones van alle merken die op iOS en Android werken, inclusief de Apple iPhone, Samsung Galaxy, Google Pixel, Xiaomi, Motorola, Oppo, OnePlus en Vivo. Het maakt niet uit hoe oud ze zijn, zolang er maar een camera op zit. Daarnaast heb je de fotobewerking app Snapseed nodig. Die kun je gratis uit de app store downloaden.

Taal

Deze fotografie cursus wordt in het Nederlands verzorgd. Als je het liever in het Engels doet, overweeg dan een Privéles Smartphone fotografie.

Deze workshop kan je ook boeken voor een in-company training, personeelsvereniging of bedrijfsuitje.

Direct beginnen

Ik heb een uitgebreide inleiding online gezet. Na de inschrijving krijg je daar direct toegang toe. De inleiding biedt uitleg, voorbeelden en kijk-oefeningen. Je kunt het achteraf ook als naslag gebruiken en om verder te oefenen aan de hand van de gerichte oefeningen.

Wat kost de workshop smartphone fotografie?

Deze workshop kost € 84 per deelnemer.
veilig betalen met ideal Je kunt direct veilig online betalen met iDeal of Creditcard.

Wat zijn de startlocaties?

De workshop smartphone fotografie begint:

Het weer

Als de weersverwachting veel regen voorspelt gedurende een groot deel van de praktijksessie, wordt de workshop natuurlijk afgeblazen. Je kan dan omboeken naar een andere datum.

betere foto's leren maken met je smartphone

Reviews

Cursisten beoordelen deze workshop met een 4,9 uit 5

"Ik vond het een leuke, leerzame, goed opgebouwde workshop. Eerst een half uurtje theorie, daarna Amsterdam Centrum in om opdrachten uit te voeren en deze meteen ter plekke bespreken met Han. Laatste half uur weer op lokatie om uitleg over de app te krijgen. Ik kan deze workshop aan iedereen aanbevelen." - Limka de Rouwe
"Een interessante workshop in het centrum van Amsterdam. Na een korte uitleg van de smartphone-features snel naar buiten om echt te oefenen. De opdrachten en feedback hielpen om alles snel onder de knie te krijgen. Met als resultaat: echt mooiere foto’s." - Renate
"Je krijgt veel praktische tips over het instellen en omgaan met je smartphone als camera. Daarna uitleg hoe je bij het maken van fotos kunt kijken en bewegen zodat er een beeld uitrolt met een verhaal." - Arend Zeelenberg

Lees meer reviews van de workshop smartphone fotografie

Is dit een iPhone fotografie cursus?

Heeft de iPhone een betere camera dan Samsung en andere smartphones? Dit is een van de meest gestelde vragen tijdens de smartphone fotografie cursus, die vaak onterecht een iPhone fotografie cursus wordt genoemd.

Het antwoord zal je misschien verbazen.
Vanuit fotografisch oogpunt zijn nogal wat dingen belangrijker dan de camera zelf, zoals:

Weet je welke technische opties jouw camera en camera app bieden?
Kun je de camera bedienen?
Maak je optimaal gebruik van het beschikbare licht?
Kun je een knappe compositie opzetten?
Weet je hoe je een foto maakt, waarvan andere mensen direct snappen wat het onderwerp is?
Weet je hoe je een foto maakt die de nodige zeggingskracht heeft?
Kun je het maximale uit de foto halen in de nabewerking?

Bovendien zijn er maar weinig mensen die een smartphone kopen puur en alleen vanwege de camera specificaties. Overigens ben ik zo iemand. Voor mij is de smartphone een stuk gereedschap. En de smartphones ontwikkelen zich zo snel dat ik vrijwel ieder jaar een nieuwe koop. Het ene jaar een Samsung Galaxy, het andere jaar een Apple iPhone.

Als je echt benieuwd bent naar de beste smartphone om foto’s mee te maken, kijk dan eens op DxO. Dat is een onafhankelijke organisatie die vrijwel alle smartphones test. Bij hen staat de Huawei al jaren op nummer 1. Maar wat heb je aan een smartphone als die geen apps kan downloaden uit de app stores?

Als je meer wilt leren over het maken van foto's met je iPhone, schrijf je dan in voor deze iPhone fotografie cursus. Of moet ik zeggen: Samsung Galaxy fotografie cursus, Google Pixel fotografie cursus of Xiaomi Redmi fotografie cursus? Uiteraard zijn alle merken smartphones welkom. Het antwoord is dus: Nee, het is een workshop smartphone fotografie.

Op doordeweekse dagen - en soms in het weekend - is het mogelijk om deze smartphone fotografie cursus individueel, met z'n tweeën of een besloten groep doen. Dan kun je zelf een geschikte dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Privéles kan al voor € 199.

Je kunt deze smartphone fotografie cursus natuurlijk ook cadeau doen. Voor meer informatie over de cadeaubonnen en bestelling ga naar de rubriek Cadeaubon.

De cursus wordt vrijwel iedere maand verzorgd in deze vier steden:

Reizen en fotografie zijn passies

Onbekende culturen, nieuwe mensen ontmoeten, prachtige landschappen zien. Reizen verrijkt mij. En brengt verwondering. En die verwondering kan ik goed gebruiken bij het fotograferen. Voor mij is het een middel om mezelf uit te drukken.

De kennis en ervaring die ik de afgelopen 25 jaar heb opgedaan, deel ik graag. In iedereen schuilt een fotograaf. Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Met wat gerichte instructie en oefening, kan iedereen prachtige foto's maken.

Neem gerust contact op

06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl
Han Schnek
Han Schnek fotografie

Cursusdata en inschrijven

1) Kies maand, datum, tijd en locatie

 
  Augustus 2024
zat 10 aug
(10:00-12:30)
Utrechtvol
zat 10 aug
(13:00-15:30)
Utrechtnog 5 plekjes
zon 11 aug
(13:30-16:00)
Haarlemvolop plek
zat 31 aug
(10:00-12:30)
Amsterdamvol
 
  September 2024
zon 1 sep
(10:00-12:30)
Utrechtvolop plek
 
  Oktober 2024
zat 5 okt
(10:00-12:30)
Rotterdamvolop plek
zon 6 okt
(13:30-16:00)
Haarlemnog 3 plekjes
zat 12 okt
(10:00-12:30)
Utrechtvolop plek
zon 13 okt
(10:00-12:30)
Amsterdamvolop plek

2) Schrijf je in

Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden


fotografie cursus

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt