Fotografie cursus Utrecht

Han Schnek Wil je ook prachtige foto's maken? Met de fotografie cursus in Utrecht leer je op een relaxte manier hoe je alles uit de smartphone of camera haalt en mooiere foto's kunt maken.

Kleine groepjes Leren door te doen Veel persoonlijke aandacht
 • Kleine groepjes
 • Leren door te doen
 • Veel persoonlijke aandacht
smartphone fotografie Utrecht

Smartphone fotografie

Maak jij vrijwel al je foto's met de smartphone? In deze leuke en leerzame workshop laat ik je zien hoe je alles uit jouw smartphone app haalt en er prachtige foto's met maakt.

fotografie cursus Utrecht

Basiscursus Camera & Techniek

Heb je een mooie camera maar fotografeer je nog steeds in de automaat? Heb je de handleiding bekeken en dacht: dat gaat niet werken? In deze korte basiscursus leer je de belangrijkste instellingen en technieken.

privéles fotografie Utrecht

Privéles fotografie

Wil je liever in je eigen tempo leren, op het moment dat het jou het beste uitkomt en extra persoonlijke begeleiding krijgen? Dan is een privéles iets voor jou.

Cadeaubon

Cadeaubon

Zoek je een inspirerend cadeau? Laat je familie, vrienden of collega’s hun creativiteit ontwikkelen, nieuwe vaardigheden leren en blijvende herinneringen vastleggen.

workshop fotografie https://schnek-fotografie.nl/fotografie-cursus/leren-van-de-meesters/

Leren van de meesters

Wil je jezelf verder ontwikkelen? Leer de geheimen van meesterfotografen in de unieke fotocursus "Leren van de Meesters". We ontrafelen daarin de werkwijze en stijlen van iconen zoals Anton Corbijn, Frans Lanting en Steve McCurry.

Cursus reisfotografie

Cursus reisfotografie

Ontdek de kunst van reisfotografie. Leer compositie technieken om de standaard kiekjes om te vormen tot veel spannendere foto's. Een inspirerende workshop die je vakantie ongetwijfelt verrijkt met tastbare herinneringen.

De fotografie workshops starten vlakbij het Domplein

In Utrecht beginnen de fotografie workshops meestal bij het Domplein. Dat ligt midden in het oude stadshart van Utrecht. In de winter en het voorjaar beginnen we vaak bij Avanturijn in de Voetiusstraat vlakbij het Domplein.


Hoe leer je goed fotograferen?

Leuk dat je beter wilt leren fotograferen! Fotografie is een geweldige manier om momenten vast te leggen en herinneringen te creëren die je voor altijd zult koesteren. Hier zijn een paar tips om je alvast op weg te helpen:
 • Begin met de basis
  Begin met het leren van de basisprincipes van fotografie, zoals belichting, sluitertijd en diafragma als je met een digitale camera fotografeert. Dit zijn de fundamentele concepten die je moet begrijpen voordat je meer geavanceerde technieken kunt leren.
 • Focus op compositie
  Compositie is een van de meest essentiële elementen in de fotografie en speelt een cruciale rol bij het creëren van een succesvol beeld.
 • Maak veel foto's
  Oefening baart kunst! Maak veel foto's en bekijk ze achteraf. Zo kun je zien wat wel en niet werkt. Probeer verschillende composities en kijk wat het beste werkt voor de situatie.
 • Leer van anderen
  Bekijk foto's van andere fotografen en leer van hun technieken en stijl. Bezoek ook fototentoonstellingen en ga naar workshops om nieuwe technieken te leren.
 • Wees geduldig
  Fotografie is een proces van leren en groeien. Wees geduldig en geef niet op als je niet meteen de resultaten krijgt die je wilt. Blijf oefenen en blijf leren!

Basis fotografie cursus Utrecht

Belangrijkste onderwerpen van deze fotocursus zijn:
 • Hoe moet je de camera instellen?
 • Hoe regel je de belichting?
 • Hoe stel je nauwkeurig scherp?
 • Hoe maak je de achtergrond onscherp?
 • Hoe ga je met weinig licht om?
 • Hoe maak je een spannende compositie?

Fotocursus smartphone fotografie in Utrecht

We besteden aandacht aan:
 • Instellingen en technieken om het maximale uit jouw smartphone te halen
 • De belangrijkste compositie technieken die zorgen dat jouw foto's meer zeggingskracht krijgen
 • Snelle fotobewerking om de foto's net wat meer pit en pop te geven

Fotograferen is een vaardigheid

Fotograferen is een vaardigheid die je enkel leert door te doen. Leren in praktijk is dan ook het doel van de fotocursus in Utrecht.

Alle workshops zijn dan ook sterk praktijkgericht. Je leert vooral door het te doen. We beginnen met het instellen van de camera of smartphone. Wat zijn de belangrijkste functies en waar zitten ze? Daarna gaan we uitgebreid oefenen. Fotograferen is een vaardigheid. En net als fietsen of zwemmen leer je dat alleen door te opefenen.

fotografie cursus Utrecht

Wat maakt Utrecht fotogeniek?

Utrecht heeft vele aspecten die het fotogeniek maken. Hieronder zijn een paar voorbeelden:
 • Historische gebouwen: Utrecht heeft een rijke geschiedenis en is een van de oudste steden van Nederland. De stad heeft veel historische gebouwen, zoals de Domtoren, de Oudegracht en de Sint Willibrordkerk. Deze gebouwen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook erg fotogeniek.
 • Waterwegen: De stad wordt doorkruist door de Oudegracht en de Nieuwegracht, die samen een uniek grachtenstelsel vormen. De grachten zijn omringd door mooie bruggen, werven en werfkelders, wat een pittoreske sfeer creëert die zeer fotogeniek is.
 • Parken en tuinen: Utrecht heeft veel mooie parken en tuinen, zoals het Wilhelminapark, het Griftpark en de Botanische Tuinen. Deze groene gebieden bieden een prachtige achtergrond voor fotografie en zijn vooral mooi tijdens de lente en zomer.
 • Gezellige sfeer: Utrecht staat bekend om zijn gezellige sfeer en gastvrijheid. De vele gezellige cafés, restaurants en winkels geven de stad een levendige en bruisende uitstraling die het fotogeniek maakt.

Al met al zijn er dus vele aspecten van Utrecht die het fotogeniek maken, van historische gebouwen tot groene parken en gezellige straatjes. Een leuke plek voor een fotografie workshop.

Heb je vragen?

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie.
Mail: han@schnek-fotografie.nl
Bel: 06 2606 6606
WhatsApp: 06 2606 6606