Tips over fotografie algemeen

Vogelfotografie

Vogelfotografie dwingt je de techniek tot in de puntjes te beheersen en vergt tegelijkertijd veel vaardigheden aan de compositie kant. Een paar handige tips.

Hoe maak je spontane portretten?

Iedereen wil spontane portretten kunnen maken. Maar hoe doe je dat? Hier zijn enkele praktische tips om je op weg te helpen met portretfotografie.

Wildlife fotografie

Als je op safari gaat wil je natuurlijk mooie foto’s maken. Maar hoe doe je dat? Hier zijn enkele praktische tips voor wildlife fotografie.

Eliot Porter

In de fotografie zijn er een paar namen die synoniem zijn met meesterschap en innovatie. Een van deze pioniers is Eliot Porter, een Amerikaanse fotograaf wiens intieme landschappen een blijvende indruk heeft achtergelaten.

Is er verschil tussen foto's nemen en foto's maken?

Is het maken van een foto hetzelfde als het nemen van een foto? Wat zeggen beroemde fotografen? En waar zit dat verschil dan in?

Wat is fotografie eigenlijk?

In deze blogpost duiken we in de wereld van de fotografie en bespreken we enkele misvattingen en opvattingen die mensen hebben over dit fascinerende medium.

Reisfotografie - tips voor sterkere reisfoto's

Het doel van reisfotografie is om herinneringen te bewaren van je eigen reiservaringen. Maak ook om anderen te inspireren om te reizen en de wereld te ontdekken. En dat lukt het best met sterke reisfoto's. Maar hoe maak je die?

Het verhaal achter de foto

De nieuwste trend in Varanasi (India) is het fotograferen van Baba’s op een boot midden op de Ganges. Het is maar dat je het weet. Natuurlijk wil ik niet onder doen voor mijn geëerde collega’s en huur een boot met maar liefst 4 Baba’s.

Hoe selecteer je de beste foto's?

Iedereen loopt er tegen aan. En volgens velen is dit het moeilijkste deel van de fotografie: het selecteren van de beste foto's. Als ik op reis ben, vormt selecteren dagelijkse kost. Laat me vertellen hoe dat bij mij in zijn werk gaat.

Waarom doorpakken zin heeft?

Veel mensen geloven dat professionele fotografen alleen maar goede foto's maken. Helaas, zelfs de toppers moeten iedere keer weer hard werken om tot sprekende resultaten te komen.

Rotterdam in beeld: fotograferen in de Maasstad

In dit artikel nemen we je mee op een fotografische reis door Rotterdam, met tips voor enkele van de meest fotogenieke plekken.

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt