Han Schnek, 6 maart 2018
Foto's: © Han Schnek
Categorie: Smartphone

De voordelen van mobiele fotografie

"Ai, had ik nou maar een camera bij me gehad." Die tijd is voorbij. Iedereen die een smartphone op zak heeft kan op elk gewenst moment overal een foto van nemen. Toch wordt er nog vaak gedacht dat je met een digitale camera betere foto’s maakt. Misschien is dat waar, maar de voordelen van smartphone fotografie moet je niet onderschatten.

smartphone cursus fotografie

De nadelen van een digitale camera

Laten we beginnen bij de digitale camera. Behalve dan dat je voor een goede digitale camera een hoop geld kwijt bent, zijn er nog een paar andere belangrijke nadelen:
  • Een digitale camera stop je niet even in je jaszak. Daar is ie te groot en te zwaar voor.
  • Om mooie foto’s met een digitale camera te maken, moet je echt goede kennis van zaken hebben. Dat is niet zo moeilijk, maar je moet het wel leren.
  • Mensen hebben de neiging om te gaan poseren als ze een fotocamera zien. Dat gaat ten koste van de spontaniteit van de foto’s.

De voordelen van mobiele fotografie

Altijd bij de hand
Bijna niemand gaat tegenwoordig de deur nog uit zonder smartphone. Je kunt dus van alle grappige, leuke of mooie dingen die je onderweg tegenkomt een foto nemen.

Makkelijk in gebruik
Dat spreekt eigenlijk wel vanzelf. Voor het bedienen van je smartphone camera heb je geen hogere wiskunde nodig. Wat wel echt een aanrader is, is een korte workshop met tips en trics om de allermooiste smartphone foto’s te nemen.

Direct bewerken
Je kunt de foto’s direct op je smartphone bewerken. Om foto’s die met een digitale camera genomen zijn te bewerken heb je dure en ingewikkelde programma’s zoals Photoshop nodig. Om de foto’s die je met je smartphone maakt te bewerken kun je volstaan met een simpele app als Snapseed. Een kind kan de was doen.

Leuke foto’s kun je delen
Eén van de grootste voordelen van een smartphone is dat je foto’s kunt delen met je familie en vrienden. Zo maak je hen deelgenoot van dat leuke of grappige moment.

Spontane foto’s
Nog een groot voordeel van fotograferen met je smartphone is dat niemand zich tegenwoordig meer geïntimideerd voelt door de smartphonecamera. Wanneer je met een digitale fotocamera in de aanslag staat om de leukste momenten vast te leggen, zie je dat iedereen gaat poseren. Met een smartphone heb je dat veel minder en krijg je meer spontane foto’s.

Net zoveel foto’s maken als je wilt
In tegenstelling tot bij een digitale camera, kun je de foto’s die je met je smartphone neemt, eenvoudig uploaden naar de cloud. Alles wat je daarvoor nodig hebt is wifi. Niet alleen kun je zo oneindig veel foto’s nemen, maar je hoeft ook nooit bang te zijn dat je je foto’s kwijt raakt.

Meer weten?

Wil je meer weten over smartphone fotografie, kijk dan eens naar de leuke workshop Smartphone fotografie.

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt