Smartphone fotografie tips

Wil jij ook beter leren fotograferen op je smartphone? Lees de tips en overweeg onze smartphone fotografie cursus.

Trends in smartphone fotografie 2024 en 2025

De nieuwste snufjes en trends op het gebied van smartphone fotografie. Wat brengt de toekomst?

Het fotografisch oog

Heb je je ooit afgevraagd wat het fotografisch oog precies inhoudt? En wist je dat je het gewoon kunt ontwikkelen? In dit artikel doe ik het uit de doeken.

7 iPhone fotografie tips die je niet wil missen

Met sprekende foto’s kun je jezelf beter uitdrukken. Beter laten zien wat jij zag. En dat zorgt dat je foto's meer opvallen tussen de eindeloze stroom van saaie plaatjes. Maar wat is het geheim van sprekende iPhone foto's?

Het belang van contrast in de smartphone fotografie

Een van de belangrijkste aandachtspunt bij smartphone fotografie is contrast. Wat is contrast, waarom is het belangrijk en hoe beheers je het?

Landschapsfotografie met smartphone

Kun je met een smartphone net zo fraaie landschapsfoto's maken als met een digitale camera? Laten we eens kijken naar landschapsfotografie met een smartphone.

Hoe haal je het beste uit de ultragroothoeklens op je smartphone?

De ultragroothoeklens is een bijzonder stuk gereedschap dat we steeds vaker aantreffen op moderne smartphones. Maar wat doet deze lens nu precies?

Hoe maak je spontane portretten? Smartphone fotografie tips

Iedereen wil spontane portretten kunnen maken. Maar hoe doe je dat? Hier zijn enkele praktische tips om je op weg te helpen met portretfotografie.

De voordelen van mobiele fotografie

Vaak wordt gedacht dat je met een digitale camera betere foto’s maakt. Misschien is dat waar, maar de voordelen van smartphone fotografie moet je niet onderschatten.

Voedselfotografie met een smartphone

Wil jij graag een mooie foto van een gerechtje voor Instagram? Of wie weet heb jij wel een toffe blog waar je receptjes op deelt en dus foto’s voor nodig hebt? Hier volgen alvast 5 tips voor betere voedselfotografie met je smartphone.

Gaan smartphones de camera’s helemaal vervangen?

Om die vraag te beantwoorden is het goed om de voordelen van smartphones af te zetten tegen de beperkingen. Al was het maar om wat tegenwicht bieden aan de hoera-stemming die de laatste tijd nogal vaak hoorbaar is.

Hoe maak je een geweldige selfie?

Heb je ooit een foto van jezelf willen maken, zonder dat het op een doorsnee selfie lijkt? Je bent niet de enige. En zo moeilijk is het niet.

Avondfotografie met een smartphones

Je zult ongetwijfeld wel eens gemerkt hebben dat het niet meevalt om ’s avonds scherpe foto’s te maken met een smartphone. Ze worden snel onscherp en korrelig. Toch is het niet zo moeilijk.

Smartphone fotografie voor instagram

Je hebt geen dure smartphone nodig om geweldige Instagram foto's te maken.
Hier zijn 5 tips om de goede Instagram foto’s te maken

Kun je met een smartphone goede foto's maken?

Stel je bent als fotograaf op reis met een zwaar autistische camera. Het ding kan alleen foto’s maken met een groot diafragma (f/1.7) en biedt geen enkele controle over sluitertijd of ISO......

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt