Smartphone fotografie tips

Wil jij ook beter leren fotograferen op je smartphone? Lees de tips en overweeg onze cursus smartphone fotografie.

Hoe haal je het beste uit de ultragroothoeklens op je smartphone?

De ultragroothoeklens is een bijzonder stuk gereedschap dat we steeds vaker aantreffen op moderne smartphones. Maar wat doet deze lens nu precies?

Hoe maak je spontane portretten?

Iedereen wil spontane portretten kunnen maken. Maar hoe doe je dat? Hier zijn enkele praktische tips om je op weg te helpen met portretfotografie.

De voordelen van mobiele fotografie

Vaak wordt gedacht dat je met een digitale camera betere foto’s maakt. Misschien is dat waar, maar de voordelen van smartphone fotografie moet je niet onderschatten.

Voedselfotografie met een smartphone

Wil jij graag een mooie foto van een gerechtje voor Instagram? Of wie weet heb jij wel een toffe blog waar je receptjes op deelt en dus foto’s voor nodig hebt? Hier volgen alvast 5 tips voor betere voedselfotografie met je smartphone.

Gaan smartphones de camera’s helemaal vervangen?

Om die vraag te beantwoorden is het goed om de voordelen van smartphones af te zetten tegen de beperkingen. Al was het maar om wat tegenwicht bieden aan de hoera-stemming die de laatste tijd nogal vaak hoorbaar is.

Hoe maak je een geweldige selfie?

Heb je ooit een foto van jezelf willen maken, zonder dat het op een doorsnee selfie lijkt? Je bent niet de enige. En zo moeilijk is het niet.

Avondfotografie met een smartphones

Je zult ongetwijfeld wel eens gemerkt hebben dat het niet meevalt om ’s avonds scherpe foto’s te maken met een smartphone. Ze worden snel onscherp en korrelig. Toch is het niet zo moeilijk.

Smartphone fotografie voor instagram

Je hebt geen dure smartphone nodig om geweldige Instagram foto's te maken.
Hier zijn 5 tips om de goede Instagram foto’s te maken

Kun je met een smartphone goede foto's maken?

Stel je bent als fotograaf op reis met een zwaar autistische camera. Het ding kan alleen foto’s maken met een groot diafragma (f/1.7) en biedt geen enkele controle over sluitertijd of ISO......