Praktijkdag reisfotografie

Betere vakantiefoto's leren maken in Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Rotterdam

De Praktijkdag is voor iedereen die al doende met een ervaren reisfotograaf betere vakantiefoto's wil leren maken. Het is absoluut de meest relaxte en misschien wel de meest effectieve manier om snel vooruit te komen.


Deze cursus reisfotografie in het kort

  • Betere vakantiefoto's leren maken
  • Voor beginners
  • Eerstvolgende: 1 oktober (zie meer data)
  • Van 10 tot 16 uur

Leren in de praktijk

Niemand is geboren als fotograaf. Fotograferen is een vaardigheid die je alleen met oefenen onder de knie krijgt. Maar domweg oefenen brengt je nergens. We hebben daarom 17 gerichte oefeningen ontworpen, die je helpen de vaardigheden goed in de vingers te krijgen.

Weinig theorie en leren in de praktijk: dat is het motto van deze fotocursus in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Leren op straat sprekende foto's te maken. Oefenen in het maken van spontane portretten en impressies vastleggen van het dagelijks leven. Worstelen met hoge torens, grote gebouwen en stadsgezichten. En inzoomen op kleurrijke details. De sfeer proberen te pakken en de stad op een gevariëerde manier in beeld te brengen. Dat is fotografie op z'n best.

Wat leer je?

Al wandelend door de stad leren we aan de hand van 15 leuke oefeningen om sprekende reisfoto's te maken. Daarbij besteden we aandacht aan:

  • spontane portretten
  • gebouwen en monumenten
  • het dagelijks leven
  • stadsgezichten en landschappen
  • en kleurrijke details


 

 

Voor wie is deze fotocursus bestemd?

Deze fotocursus is voor iedereen die al doende met een ervaren reisfotograaf betere vakantiefoto's wil leren maken. De praktijkdag is geschikt voor beginners en iedereen die zijn of haar technische en creatieve vaardigheden verder wil ontwikkelen.

Het weer

Als de weersverwachting veel regen voorspelt gedurende een groot deel van de dag, wordt de workshop natuurlijk afgeblazen. Je kunt dan deelnemen aan een volgende praktijkdag naar keuze.

Prijs

De workshops in het weekend hebben 3 tot 10 deelnemers, zodat er veel tijd is voor persoonlijke begeleiding. Deelname kost € 99,50 per persoon.

Individueel of met z'n tweeën

Op doordeweekse dagen is het mogelijk om de workshop individueel of met z'n tweeën doen. Dan kun je zelf een geschikte dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een individuele workshop fotografie alleen of met twee personen kost € 299,50. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek.


 

 

Cadeaubon

Je kunt deze workshop natuurlijk ook cadeaubon doen. Voor meer informatie over de cadeaubonnen en bestellen ga naar de rubriek Cadeaubon.

Wat heb je nodig voor deze workshop fotografie?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera. Alle camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een zaktelefoon hebt, kleine compact camera, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin.

Reacties van deelnemers

"Han, bedankt voor de leerzame praktijkdag. Jouw inspirerende manier van lesgeven, de kaartjes met leuke oefeningen en je humor hebben de dag tot een groot succes gemaakt. We hebben veel geleerd en komen zeker nog een terug voor een andere fotocursus." Bekijk meer reacties van deelnemers.

Docent

Deze workshop wordt verzorgd door Han Schnek. Han is al jaren freelance reisfotograaf en gespecialiseerd in Azië. Je kunt zijn foto's bekijken in het Portfolio.

Fotografie workshops in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam

Deze fotocursus begint om 10.00 uur en wordt rond 16:00 uur afgesloten.