Praktijkdag reisfotografie

Eendaagse cursus reisfotografie in Amsterdam of Utrecht.
Leer sprekende vakantiefoto's maken.

cursus reisfotografie

Praktijkdag reisfotografie

 • Sprekende vakantiefoto's maken
 • Voor beginners
 • Eerstvolgende: 24 feb 2018 (zie meer data)
 • Van 10 tot 16 uur

Wat leer je?

Al wandelend door de stad leren we aan de hand van leuke oefeningen om sprekende reisfoto's te maken. Daarbij besteden we aandacht aan:

 • wat zijn de belangrijkste ingrediënten van sprekende reisfoto's?
 • hoe kijk je naar het licht en regel je de belichting?
 • hoe stel je een fraaie compositie op?
 • hoe maak je een sterk portret?
 • hoe fotografeer je gebouwen en monumenten?
 • hoe leg je het dagelijks leven vast?
 • hoe creëer je diepte in stadsgezichten en landschappen?

workshop reisfotografie

Leren in de praktijk

Niemand is geboren als fotograaf. Fotograferen is een vaardigheid die je alleen met oefenen onder de knie krijgt. Maar domweg oefenen brengt je nergens. Daarom hebben we een aantal gerichte oefeningen ontworpen die je helpen de vaardigheden goed in de vingers te krijgen.

Weinig theorie en leren in de praktijk: dat is het motto van deze fotocursus in Amsterdam en Utrecht. Leren op straat sprekende foto's te maken. Oefenen in het maken van spontane portretten en impressies vastleggen van het dagelijks leven. Worstelen met hoge torens, grote gebouwen en stadsgezichten. En inzoomen op kleurrijke details. De sfeer proberen te pakken en de stad op een gevariëerde manier in beeld te brengen. Dat is fotografie op z'n best.

Voor wie is deze fotocursus bestemd?

Deze fotocursus is voor iedereen die al doende met een ervaren reisfotograaf betere vakantiefoto's wil leren maken. De praktijkdag is geschikt voor beginners en iedereen die zijn of haar technische en creatieve vaardigheden verder wil ontwikkelen.

Het weer

Als de weersverwachting veel regen voorspelt gedurende een groot deel van de dag, wordt de workshop natuurlijk afgeblazen. Je kunt dan deelnemen op een andere datum naar keuze.

Wat heb je nodig voor deze workshop reisfotografie?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera. Alle camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin.

betere vakantie foto's leren maken

Reacties van deelnemers

"Han, bedankt voor de leerzame praktijkdag. Jouw inspirerende manier van lesgeven, de kaartjes met leuke oefeningen en je humor hebben de dag tot een groot succes gemaakt. We hebben veel geleerd en komen zeker nog een terug voor een andere fotocursus." Bekijk meer reacties van deelnemers.

De praktijkdag reisfotografie begint om 10.00 uur en wordt rond 16:00 uur afgesloten. Start- en eindpunt liggen in de buurt van het Centraal Station in Amsterdam en Utrecht.
Op doordeweekse dagen is het mogelijk om de workshop individueel of met z'n tweeën doen. Dan kun je zelf een geschikte dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een individuele workshop fotografie alleen of met twee personen kost € 299. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek.
Je kunt deze workshop natuurlijk ook cadeau doen. Voor meer informatie over de cadeaubonnen en bestelling ga naar de rubriek Cadeaubon.
Deze workshop wordt verzorgd door Han Schnek. Han is al jaren freelance reisfotograaf en gespecialiseerd in Azië. Je kunt zijn foto's bekijken in het Portfolio en op Instagram.


Inschrijven voor deze fotocursus € 99 p.p.

zat 24 feb 2018 Amsterdam
zat 17 maart 2018 Utrecht
zon 18 maart 2018 Amsterdam
zat 14 april 2018 Utrecht
zat 21 april 2018 Amsterdam
zon 13 mei 2018 Amsterdam
zon 20 mei 2018 Utrecht
zon 10 juni 2018 Amsterdam
zat 16 juni 2018 Utrecht
zon 1 juli 2018 Amsterdam
zon 8 juli 2018 Utrecht
zat 14 juli 2018 Amsterdam
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden