Reacties op de fotocursus compositie

Dagje "Het geheim van de sprekende foto's" bij Han Schnek gedaan. Naast alle technische details die je over je camera kunt/moet weten, is dit een nuttige aanvulling. Wow-foto's willen we allemaal maken. Maar hoe? Han leert je waarop je moet letten, hoe je dat herkent op foto's en hoe je dat zelf kunt toepassen. "Beeldtaal leren," noemt hij dat. Veel kijken naar foto's van anderen en begrijpen wat een foto sprekend maakt, en dan zelf doen tijdens twee uurtjes praktijk buiten. Inspirerende dag waar ik echt iets mee kan. Ook nuttig voor mensen met een simpele camera of smartphone; het gaat tenslotte om het verhaal dat je met je foto wilt vertellen...
- - - -  Ingrid over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
De cursus was precies wat ik ervan gehoopt had en het tempo was prima. Ik had zelf amper tijd gehad om uitgebreid de handleiding door te nemen en ik kan nu volledig aan de slag dus de basis is er. Je link staat op m'n Facebook met aanbeveling!
- - - -  Marjolein over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Ik ben enorm veranderd in het kijken naar mijn foto's die ik onlangs in mijn reis heb gemaakt. Door de cursus heb ik veel info gehad en ben erg blij dat ik de dag heb mee gemaakt.
- - - -  Tineke over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
De cursus was precies wat ik ervan gehoopt had en het tempo was prima. Ik had zelf amper tijd gehad om uitgebreid de handleiding door te nemen en ik kan nu volledig aan de slag dus de basis is er. Je link staat op m'n Facebook met aanbeveling!
- - - -  Marjolein over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Dank voor je heldere workshop. Je was zo overtuigend, en ik heb verschillende dingen opgeschreven waar ik nog vaak aan zal denken. Je syllabus ziet er heel goed en net zo gestructureerd uit. Veel dank en wie weet tot ziens!
- - - -  Hanneke over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Dank voor de syllabus. Het is een mooi naslagwerk om het cursus-gedachtegoed vast te houden. Daarmee ook een goede afsluiting van een plezierige workshop, waarbij ik dus veel heb opgestoken. De cursus is zeker een aanrader en ik zal zoekende fotoliefhebbers graag doorverwijzen naar het fotogenieke Haarlem.
- - - -  Robbert over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Hartstikke bedankt voor de syllabus en de workshop, heb er onwijs van genoten en vond het super super leerzaam (bovenal heel praktisch!). Ik zal je cursus zeker bij andere fotoliefhebbers promoten.
- - - -  Rosa over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Ik vond het een inspirerende en leuke workshop. Laagdrempelig en redelijk tot goed te begrijpen voor een leek als ik. De accomodatie was prima als ook de koffie/thee met lekkers en de lunch. Ik zal dan ook zeker mensen aanraden een cursus bij jou te volgen. Wie weet zie je mij ook nog eens terug voor een vervolg workshop.
- - - -  An over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Jij ook bedankt voor de workshop! Ik heb een superdag gehad met tips die ik meteen de dagen daarna heb uitgeprobeerd. Inderdaad....less is more omdat je anders overvoerd wordt met informatie de je toch niet onthoudt. Een naslagwerk (zoals je nu gedaan hebt) is dan veel prettiger en kan je alles nog eens op je gemak doorlezen. Ik was (en ben!) superenthousiast over je workshop!!
- - - -  Daniëlla over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Heb erg veel gehad aan de cursus. De combinatie tussen theorie en praktijk was prima en het was heel fijn dat de theorie in drie simpele stappen werd uitgesplitst en uitgelegd. Met bekijken van foto's van de andere cursisten met de theorie in het achterhoofd was een goede en nuttige oefening. Ik merk nu al dat ik anders kijken naar foto's en ben me ook als ik zonder camera loop, erg bewust van mijn omgeving en bedenk steeds hoe ik een bepaald beeld het beste zou kunnen vastleggen. Hartelijk dank daarvoor. De cursus heb ik al bij meerdere mensen aangeprezen en mij zie je volgende maand zeker terug voor de cursus 'word je camera de baas!'
- - - -  Shanna over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Bedankt voor de leuke cursus vorige week. Ik heb weer enorme inspiratie. Het is ook erg zinvol (en frustrerend ;-) om oude foto's terug te kijken, dat is enorm leerzaam sinds de cursus. Grappig hoe ik nu sneller zie wat er niet 'klopt' aan mijn foto. En dat het ook prima is dat sommige foto's gewoon alleen ter herinnering zijn. De syllabus is ook een fijn naslagwerk. Ik heb ook al een aantal vrienden over de cursus verteld, dus wie weet...
- - - -  Marjan over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Bedankt voor de leuke en leerzame dag en de syllabus, erg handig als naslagwerk. Ik kijk terug op een relaxte dag waarin ik veel heb geleerd. De balans tussen theorie en praktijk was goed en het evalueren van de foto's hebben mij erg geholpen om op een andere manier naar foto's te kijken. Ben door deze cursus ook nieuwsgierig geworden naar de technische cursus:) Waarschijnlijk dus tot een volgende keer.
- - - -  Tim over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Ik heb zeker een hoop aan de cursus gehad en ben al volop aan het oefenen. En al zeg ik het zelf, ik zie beduidend betere foto's van mijn hand komen. Ik zal ook zeker deze cursus bij bekenden onder de aandacht brengen, en misschien kom ik zelf ook nog wel een andere cursus doen.
- - - -  Vincent over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Het was een leerzame en zeer leuke dag. Ongelofelijk dat na jaren lang gefotografeerd te hebben, weliswaar op amateuristisch niveau, ik geconfronteerd werd met het feit dat zeer basale kennis over fotografie bij mij afwezig was. De cursus vond ik zeer duidelijk en direct toepasbaar in de praktijk. Tevens vond ik dat je de cursusdag op een ongedwongen manier heb ingevuld, met een lekkere lunch en toevallig een erg leuke groep mensen. Al met al ben ik voornemens om aan één van de andere cursussen deel te nemen.
- - - -  Arnoud over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Bedankt voor je syllabus, je hebt me erg enthousiast gemaakt voor het fotograferen! Leuke dag. Niets aan veranderen! Lekker spontaan en ongedwongen. Precies zoals ik het had gehoopt.
- - - -  Linda over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Zoals ik gisteren al zei; ik vond het weer een leerzame dag en gezellig bovendien. De kracht in deze dag zit er echt in dat je, zonder in te gaan op te technische kant van fotografie, de cursisten leert zien waar je aan moet denken om een goed resultaat te krijgen. Ik heb me eerst zelf door sluitertijden en diafragma's heen geworsteld omdat ik de camera wilde kennen maar ik zie nu dat het ook andersom had gekund. Ik ben overigens ook tevreden met mijn volgorde hoor.
- - - -  Marina over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Marjolein en ik hebben genoten van de cursus. Was heel informatief en ook inspirerend. Met name ook de manier van kijken naar dingen. We zullen de cursus zeer zeker aanbevelen.
- - - -  Dick over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Allereerst hartelijk dank voor de fijne dag. Ik vond het goed verzorgd en je bent een prettige leraar. Ik heb veel geleerd vooral over de manier van kijken en het plaatsen van het object in de foto. Ik ben iig over 5 foto's erg tevreden één van hen heb je iig nog niet gezien.
- - - -  Bernadette over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Ik ben een week geleden erg geinspireerd geraakt door de cursus "Het geheim van sprekende foto's" en ben zelfs een fotoblog gestart. Ik heb er veel plezier in om met creativiteit foto's te maken. Ik maak deze week heel andere foto's dan voorheen en verras mezelf keer op keer.
- - - -  Sonja over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Erg leuke cursus gister! De tips en trucs voor een beginneling als ik zijn een stap dichterbij het 'genieten' van fotograferen.
- - - -  Karen over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
De cursus was ook een leerzame dag. Het kijken naar al die verschillende foto's van de andere cursisten was echt een eye opener.
- - - -  Mar over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Het is al weer een paar weken terug dat we de fotocursus hebben gevolgd, maar het was absoluut de moeite waard! Ik kijk met plezier terug op de dag. Ik ben blij met de syllabus waarin eea na te lezen is. Al is het een kwestie van veel oefenen, het is fijn om de syllabus achter de hand te hebben en zo nu en dan weer even open te slaan. Op Ameland ben ik al druk aan het oefenen geweest en gister had ik wel geen camera bij de hand, maar heb ik (samen met een vriendin) geoefend op het "kijken". Doel is om tijdens mijn komende reis naar Patagonië eea mooi vast te leggen.... Voor de rest wil ik nog kwijt dat ik enorm onder de indruk ben van alle prachtige foto's op je site!
- - - -  Mariska over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Ik vind dat je een heel goede docent bent. Ik heb er veel aan gehad en ik zal het toepassen op de reis die we volgende week gaan maken: een cruise met de HAL naar de hoofdsteden aan de Ooszee. Na terugkomste ben ik van plan een afspraak met je te maken voor een halve dag priveles. Indien nodig kan ik een tweede halve dag les nemen. Verder heb ik veel plezier beleefd aan je syllabus.
- - - -  Anke over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Ik heb ook erg genoten van de fotocursus, en heb in ieder geval voldoende inspiratie opgedaan! Ik ga dan ook zeker de syllabus doornemen.
- - - -  Paul over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Bedankt voor de leuke dag woensdag, we hebben enorm genoten! Daarbij hebben we ook nog eens veel geleerd, vanaf nu ga ik op zoek naar de George Clooney van de foto. Wat kregen we een hoop bruikbare tips en tricks! Het was inspirerend en ik heb er alle vertrouwen in, dat ik na mijn volgende reis met (nog) mooiere foto's thuis ga komen, bedankt daarvoor!
- - - -  Louise over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Nog even wat feedback: Ik vond de cursus erg leuk en leerzaam, vooral het leren om anders naar de 'wereld' te kijken en na te denken over het verschil tussen een kiekje en een foto!
- - - -  Marc over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Wij hebben heel veel geleerd en begrepen! We zullen ons best doen om je kennis te promoten, zijn begonnen bij onze oudste dochter en haar man.
- - - -  Barbara over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Ik heb de cursus met erg veel plezier gedaan. Ik vond het een leuke groep en ik heb veel dingen geleerd. Ik ga er dan ook zeker mijn profijt van hebben bij toekomstige foto's. Ik vond de manier waarop je de cursus gaf lekker informeel, goed van opbouw en goed qua balans tussen theorie en praktijk. Ik zal je dan ook zeker bij andere aanbevelen. Bedankt voor de syllabus. Ik zal hem zeker gebruiken als naslagwerk.
- - - -  Henk over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Net 2 dagen terug van vakantie geniet ik (van een deel) van de gemaakte foto's. Natuurlijk zitten er ook nog veel kiekjes bij maar de afgelopen weken veel gedacht aan hoofdrolspeler, decor en blikvangers. Ook het dichterbij fotograferen en denken aan iets op de voorgrond om meer diepte te krijgen heb ik geprobeerd. Met de belichting spelen is lastig maar met het nodige oefenen geeft het wel betere foto's en bovenal ook veel meer voldoening. De syllabus heb ik meegenomen en helemaal doorgelezen. Hartstikke fijn. Kleine suggestie van mijn kant is dat het voor mij in ieder geval prettig zou zijn om nog iets meer toelichting te geven wat je bij bepaalde foto's tot uitdrukking wil brengen en hoe je dit heb gedaan. Ik heb er superveel aan de workshop gehad en kijk nu heel anders bij het lange van foto's.
- - - -  Ton over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Ik wil je nogmaals laten weten dat ik erg genoten heb van de cursus die ik afgelopen zaterdag bij je gevolgd heb. Het heeft mij in ieder geval geïnspireerd vaker foto's te gaan maken.
- - - -  Ad over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Nogmaals dank! Wat een fantastische dag was het vandaag. Ik ben net voor het eerst op je site geweest, ziet er echt mooi uit. Verrassend was je voorliefde voor Azië, ben daar zelf ook geregeld geweest, mede door onze adoptie van 2 Chinese dochters. Veel van je foto's zijn om die reden herkenbaar maar bovenal prachtig! Fijn weekend, het was super.
- - - -  Arno over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Ik ben ook zeer enthousiast over de cursus, zeker niet in de laatste plaats omdat jij het hartstikke leuk bracht. Gisteren thuis en vandaag op het werk al veel over gesproken en laten zien. Ik zal de cursus zeker bij geïnteresseerden aanbevelen.
- - - -  Ton over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Bedankt voor deze hele leuke dag! Het was erg leerzaam. Je legt het goed en duidelijk uit, zonder al te veel op de technische details in te gaan. In die zin komt de omschrijving van de cursus dan ook geheel tot zijn recht. Het gaat tenslotte toch om het maken van sprekende foto's en dat geef je heel goed weer. Leuk is ook dat het is opgesplitst in verschillende onderdelen, met afwisseling van 'theorie' en praktijk. Ik kijk er met genoegen op terug. Dank ook voor de uitgebreide syllabus met talloze voorbeelden. Ik zal dit zeker aandachtig doornemen om de punten goed in me op te nemen. Een mooi naslagwerk.
- - - -  Eric over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Bedankt voor het toezenden van de syllabus. Leuk om door te gaan lezen. Ik vond het een leuke en leerzame dag. Zoals je al zei ben ik na een dag niet in staat die foto's te maken die ik zou willen maken, maar het heeft me wel handvaten gegeven om vervolgens veel mee te experimenteren. Ik zal mensen adviseren de workshop te volgen en wie weet kom ik nog wel eens voor een andere workshop. Dat het maar een dag is en de ongedwongen sfeer trekt mij aan.
- - - -  Pauline over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Ik vond het erg leuk om op deze manier een dag met fotografie bezig te zijn. Eigenlijk voldeed deze cursus geheel aan mijn verwachtingen, en nodigt uit om de technische cursusdag ook te gaan doen. Ik zal m ook zeker aanraden aan anderen.
- - - -  Guido over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Dank je wel voor de nog uitgebreide syllabus, deze ziet er goed uit, hierin geef je duidelijk weer wat je ons zaterdag geleerd heb. Ik heb geen enkel commentaar over de hele dag. Ik was onder de indruk van je presentatie, de manier hoe je spreekt en dingen aan ons uitlegde met het visuele als ondersteuning. De lunch was goed, alles was goed verzorgd. Ik vond dat je de tijd nam voor iedereen, en aan de hand van ieders foto legde je goed uit wat je ons geleerd hebt die dag. Ik nam altijd vanuit mijn gevoel een foto's, nu na deze cursus kijk ik verder, iets anders. Met jou handvatten kan ik een foto's maken en niet meer alleen kiekjes met zo nu en dan toeval treffers. Ik ben meteen de volgende dag met het fototoestel op stap gegaan en heb een paar mooie foto's gemaakt, vanuit wat ik geleerd heb, dank je wel.
- - - -  Tjitske over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Dank je voor het naslagwerk. Ik vond het een geweldige cursus, terwijl ik in eerste instantie mezelf had verplicht om meer over compositie te weten te komen voor ik verder zou gaan, zonder er echt veel zin in te hebben. Ik hoop dat er een goede basis is gelegd voor mijn verdere ontwikkeling.
- - - -  Brigitte over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Ik kijk zeker anders naar foto's en zie ook veel meer. Ik ben ook benieuwd naar de volgende cursus en daarna ga ik graag door, is al een beetje fotovirus aan het worden dus tot 2 mei.
- - - -  Jan over de workshop Het geheim van sprekende foto's
 
Ik dank jou voor je cursus, ik heb genoten en ben zeer geïnspireerd geraakt. Werkelijk niets op aan te merken, ik ben onder de indruk van je enthousiasme en de manier waarop je dingen overbrengt. Je presentatie op het scherm was in één woord AF! Tweemaal naar buiten was prima en de manier waarop we de foto's besproken hebben heel opbouwend. En je lunch was heerlijk. Ik kom gauw nog iets opsteken van de technische kant.
- - - -  Marianne over de workshop Het geheim van sprekende foto's