Je camera de baas worden

Eendaagse fotografie workshop in Haarlem en Amsterdam

Heb je een nieuwe camera? Of wil je nu eindelijk wel eens van de automaat af? Deze praktijkgerichte eendaagse fotografie workshop in Haarlem of Amsterdam leert je de camera goed te bedienen en er het maximale uit te halen.

workshop fotografie

De fotografie workshop in 't kort

 • € 99 p.p. incl. lunch en handige naslag
 • In Haarlem bij station Haarlem Spaarnwoude
 • In Amsterdam bij Carré en Nederl. Bank
 • Van 10 tot uiterlijk 16 uur
 • 's avonds van 19 tot 21:30 uur
 • Max. 12 deelnemers

Waarom lukt het me niet?

Waarom raken mijn foto's zo snel bewogen? Waarom zijn ze soms te licht, soms te donker en andere keren goed belicht? Waarom kloppen de kleuren voor geen meter? Ligt het aan mij of aan de camera?

Iedereen loopt tegen deze problemen op. Belichting is één van de belangrijkste onderdelen van de fotografie. Toch blijft het voor velen een mysterie. Ingewikkelde termen als ISO, diafragma, scherptediepte en witbalans schrikken af.

Een beetje digitale camera heeft tegenwoordig zoveel knoppen en instellingen dat je een grootrijbewijs nodig lijkt te hebben om goede foto's te kunnen maken. Waar zijn ze allemaal voor? Welke zijn belangrijk? De handleiding ziet er net zo aantrekkelijk uit als een lesboek Chinees voor gevorderden. Help, hoe word ik de camera de baas?

Wat leer je tijdens deze workshop fotografie?

We lopen langs de tien belangrijkste technische onderwerpen:

 • Hoe moet je de camera instellen?
 • Hoe regel je de belichting?
 • Hoe stel je nauwkeurig scherp?
 • Hoe maak je de achtergrond onscherp?
 • Hoe ga je met weinig licht om?
 • Hoe ga je met hoog contrast om?
 • Hoe krijg je alles scherp op de foto?
 • Hoe zet je een beweging stil?
 • Hoe laat je beweging juist zien?

fotografie workshop

Praktijkgericht, met de vingers aan de knoppen en veel oefenen

Deze basis cursus fotografie is vooral een doe-cursus. Ieder onderwerp begint met een korte introductie en demonstratie. Daarna gaan de vingers aan de knoppen en maken we een serie proeffoto's. Net zolang totdat je de belichting, scherpte en andere technische mogelijkheden onder de knie hebt.

Deze workshop fotografie heeft kleine groepen zodat er veel tijd is voor persoonlijke begeleiding.

Nu ook als avond workshop fotografie beschikbaar!

Sinds kort is deze fotografie workshop ook 's avonds te volgen. De inhoud is hetzelfde als de eendaagse fotografie workshop. De avondcursus vindt op twee achtereenvolgende dinsdag- of donderdagavonden plaats in Haarlem of Amsterdam van 19:00 tot 21:30. Je kunt bij de cursuslocatie in Haarlem gratis parkeren.

workshop fotografie

Wat heb je voor deze workshop nodig?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera. Vrijwel alle moderne camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin. Zolang je maar het diafragma en de sluitertijd handmatig kunt instellen. Bel of mail gerust als je twijfelt.

Reacties van deelnemers

"Afgelopen weekend de basis cursus gevolgd bij Han. Zijn manier van uitleggen is heel erg prettig, rustig en geduldig. Welke camera je precies hebt maakt helemaal niet uit, hij weet van alle camera's waar de functie zit die besproken wordt. Als je het zelf even niet kunt vinden komt hij geduldig bij je staan om de knop op je camera te laten zien. Het kleine groepje zorgde ervoor dat er genoeg ruimte was om vragen te stellen." - Marije
Bekijk meer reacties

fotografie workshop

Deze fotografie workshop begint om 10.00 uur en wordt uiterlijk 16:00 uur afgesloten. In Haarlem worden alle workshops gehouden in onze nieuwe cursusruimte aan de Waarderweg 19 in Haarlem. De locatie ligt achter IKEA en is ongeveer 10 minuutjes lopen van station Haarlem Spaarnwoude. Je kunt rond het gebouw gratis parkeren.
In Amsterdam wordt de workshop gehouden bij Room2Learn in de Utrechtsedwarsstraat 13. Dat ligt midden in de grachtengordel en op loopafstand van unieke locaties als het Rembrandtplein, theater Carré en de Magere Brug.
Op doordeweekse dagen is het mogelijk om deze workshop fotografie individueel of met z'n tweeën doen. Dan kun je zelf een geschikte dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een dagdeel privéles alleen of met twee personen kan al voor € 199 tezamen. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek. Privélessen worden in onze vaste cursusruimte in Haarlem verzorgd. Rond het gebouw kun je gratis parkeren.
Je kunt deze workshop natuurlijk ook cadeau doen. Voor meer informatie over de cadeaubonnen en bestelling ga naar de rubriek Cadeaubon.
Deze workshop wordt verzorgd door Han Schnek. Han is al jaren freelance reisfotograaf en gespecialiseerd in Azië. Je kunt zijn foto's bekijken in het Portfolio en op Instagram.


Inschrijven voor deze fotografie workshop € 99 p.p.

din avond 12 en 19 mrt Haarlem vol
zat 16 mrt Amsterdam vol
zon 24 mrt Haarlem nog 1 plekje
zon 31 mrt Amsterdam nog 2 plekjes
 
zat 6 apr Haarlem nog 4 plekjes
zat 20 apr Amsterdam nog plek
 
zon 5 mei Haarlem nog plek
don avond 9 en 16 mei Amsterdam nog plek
zat 25 mei Amsterdam nog plek
zon 26 mei Amsterdam nog plek
 
zat 8 juni Amsterdam nog plek
zon 16 juni Haarlem nog plek
zon 23 juni Amsterdam nog plek
 
zat 6 juli Amsterdam nog plek
zon 7 juli Amsterdam nog plek
zat 13 juli Haarlem nog plek
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden