Je camera de baas worden!

Eendaagse fotografie workshop. Je leert de belangrijkste functies van jouw (nieuwe) camera gebruiken om betere foto's te maken zonder de automaat. Praktijkgerichte workshop fotografie met veel tijd voor oefenen.

workshop fotografie

Deze basis workshop in 't kort

 • Voor beginners
 • Eerstvolgende: 19 nov   
 • Van 10 tot 16 uur
 • In Haarlem pal tegenover het station

Waarom lukt het me niet?

Waarom raken mijn foto's zo snel bewogen? Waarom zijn ze soms te licht, soms te donker en andere keren goed belicht? Waarom kloppen de kleuren voor geen meter? Ligt het aan mij of aan de camera?

Iedereen loopt tegen deze problemen op. Belichting is één van de belangrijkste onderdelen van de fotografie. Toch blijft het voor velen een mysterie. Ingewikkelde termen als ISO, diafragma, scherptediepte en witbalans schrikken af.

Een beetje digitale camera heeft tegenwoordig zoveel knoppen en instellingen dat je een grootrijbewijs nodig lijkt te hebben om goede foto's te kunnen maken. Waar zijn ze allemaal voor? Welke zijn belangrijk? De handleiding ziet er net zo aantrekkelijk uit als een lesboek Chinees voor gevorderden. Help, hoe word ik de camera de baas?

Wat leer je tijdens deze workshop fotografie?

We lopen langs de tien belangrijkste technische onderwerpen:

 • Hoe moet je de camera instellen?
 • Hoe regel je de belichting?
 • Hoe stel je nauwkeurig scherp?
 • Hoe maak je de achtergrond onscherp?
 • Hoe ga je met weinig licht om?
 • Hoe ga je met hoog contrast om?
 • Hoe krijg je alles scherp op de foto?
 • Hoe zet je een beweging stil?
 • Hoe laat je beweging juist zien?
 • Hoe kun je de kleuren verbeteren?

fotografie workshop

Praktijkgericht, met de vingers aan de knoppen en veel oefenen

Je camera de baas worden! is vooral een doe-cursus. Ieder onderwerp begint met een korte introductie en demonstratie. Daarna gaan de vingers aan de knoppen en maken we een serie proeffoto's. Net zolang totdat je de belichting en de technische mogelijkheden onder de knie hebt.

Deze workshop fotografie heeft kleine groepen (maximaal 12 deelnemers) zodat er veel tijd is voor persoonlijke begeleiding.

Nu ook als avond workshop fotografie beschikbaar!

Sinds kort is deze fotografie workshop ook 's avonds te volgen. De inhoud is hetzelfde als de eendaagse fotografie workshop. De avondcursus vindt plaats op twee avonden van 19:30 tot 22.00 in Haarlem.

workshop fotografie

Wat heb je voor deze workshop nodig?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera. Vrijwel alle moderne camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin. Zolang je maar het diafragma en de sluitertijd handmatig kunt instellen. Bel of mail gerust als je twijfelt.

Reacties van deelnemers

"Afgelopen weekend de cursus 'Je camera de baas worden!' gevolgd bij Han. Zijn manier van uitleggen is heel erg prettig, rustig en geduldig. Welke camera je precies hebt maakt helemaal niet uit, hij weet van alle camera's waar de functie zit die besproken wordt. Als je het zelf even niet kunt vinden komt hij geduldig bij je staan om de knop op je camera te laten zien. Het kleine groepje zorgde ervoor dat er genoeg ruimte was om vragen te stellen." - Marije
Bekijk meer reacties

fotografie workshop

Deze fotografie workshop begint om 10.00 uur en wordt rond 16:00 uur afgesloten. In Haarlem worden alle workshops gehouden in onze nieuwe cursusruimte aan de Lange Herenstraat 43 in Haarlem. De locatie ligt pal tegenover station Haarlem en naast een parkeergarage.
Op doordeweekse dagen is het mogelijk om de workshop individueel of met z'n tweeën doen. Dan kun je zelf een geschikte dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een individuele workshop fotografie alleen of met twee personen kost € 299. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek.
Je kunt deze workshop natuurlijk ook cadeau doen. Voor meer informatie over de cadeaubonnen en bestelling ga naar de rubriek Cadeaubon.
Deze workshop wordt verzorgd door Han Schnek. Han is al jaren freelance reisfotograaf en gespecialiseerd in Azië. Je kunt zijn foto's bekijken in het Portfolio en op Instagram.


Inschrijven voor deze fotografie workshop € 99 p.p.

zon 19 nov Haarlem vol
zat 25 nov Haarlem nog 7 plekken
zat 2 dec Haarlem nog 1 plek
 
zat 17 feb Haarlem
zon 25 feb Haarlem
zat 10 maa Haarlem
zon 25 maa Haarlem
din avond 3 en 10 apr Haarlem
zat 7 apr Haarlem
zon 22 apr Haarlem
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden