Je camera de baas worden!

Eendaagse workshop fotografie om van de automaat af te komen en goed met je (nieuwe) camera leren omgaan. Nu ook als avond cursus beschikbaar!


Deze fotografie workshop in het kort

 • Zonder automaat leren fotograferen
 • Voor beginners
 • Eerstvolgende: 30 sept (zie meer data)
 • Van 10 tot 16 uur

Wat leer je tijdens deze workshop fotografie?

Waarom raken mijn foto's zo snel bewogen? Waarom zijn ze soms te licht, soms te donker en andere keren goed belicht? Waarom kloppen de kleuren voor geen meter? Ligt het aan mij of aan de camera?

Iedereen loopt tegen deze problemen op. Belichting is één van de belangrijkste onderdelen van de fotografie. Toch blijft het voor velen een mysterie. Ingewikkelde termen als ISO, diafragma, scherptediepte en witbalans schrikken af.

Een beetje digitale camera heeft tegenwoordig zoveel knoppen en instellingen dat je een grootrijbewijs nodig lijkt te hebben om goede foto's te kunnen maken. Waar zijn ze allemaal voor? Welke zijn belangrijk? De handleiding ziet er net zo aantrekkelijk uit als een lesboek Chinees voor gevorderden. Help, hoe word ik de camera de baas?

We lopen langs de tien belangrijkste technische onderwerpen:

 • Hoe kun je de camera het beste instellen?
 • Hoe stel je nauwkeurig scherp?
 • Hoe maak je de achtergrond onscherp?
 • Hoe regel je de belichting?
 • Hoe ga je met weinig licht om?
 • Hoe ga je om met veel licht en hoog contrast?
 • Hoe krijg je alles scherp op de foto?
 • Hoe zet je een bewegend onderwerp stil?
 • Hoe laat je beweging zien?
 • Hoe kun je de kleurweergave verbeteren?

 

 

Leer tijdens deze workshop zonder automaat fotograferen

Je camera de baas worden! is vooral een doe-cursus. Ieder onderwerp begint met een korte introductie en demonstratie. Daarna gaan de vingers aan de knoppen en maken we een serie proeffoto's. Net zolang totdat je de belichting en de technische mogelijkheden onder de knie hebt.

Deze workshop fotografie heeft kleine groepen (maximaal 12 deelnemers) zodat er veel tijd is voor persoonlijke begeleiding.

De workshop wordt in Haarlem pal tegenover het station en boven een parkeergarage verzorgd. Deelname kost € 99,50 per persoon incl. lunch. De fotocursus begint om 10.00 uur en wordt rond 16:00 uur afgesloten.

Sinds kort is deze fotografie workshop ook 's avonds te volgen. De inhoud is hetzelfde als de eendaagse fotografie workshop. De avondcursus vindt plaats op twee woensdag- of donderdagavonden van 19:30 tot 22.00 in Haarlem.

Op doordeweekse dagen kun je de workshop ook individueel of met z'n tweeën doen. Dan kun je zelf een geschikte dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Een individuele fotografie workshop alleen of met twee personen kost € 299,50 inclusief lunch. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek.

Je kunt deze workshop natuurlijk ook cadeaubon doen. Voor meer informatie over de cadeaubonnen en bestellen ga naar de rubriek Cadeaubon.


 

Wat heb je voor deze workshop nodig?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een digitale camera. Vrijwel alle moderne camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin. Zolang je maar het diafragma en de sluitertijd handmatig kunt instellen. Bel of mail gerust als je twijfelt.

Reacties van deelnemers

"Dankjewel voor de ontzettend leuke en leerzame dag vandaag! Ik merkte net in de auto naar huis dat ik met veel meer energie de dag eindigde dan toen ik er mee begon! Dit komt doordat je niet alleen alles op een heel prettige en begrijpelijke manier uitlegt, maar ook omdat je aan alle deelnemers de ruimte geeft om vragen te stellen en te leren. Met veel humor is de dag echt omgevlogen!"
Bekijk meer reacties.