Portretfotografie
Online fotografie cursus met begeleiding

Vind je het lastig om een portret te maken dat natuurlijk en spontaan oogt? Wil je weten hoe fotografen dat doen? In deze workshop portretfotografie leer je hoe je sprekende portretten kunt maken. Met een digitale camera of een smartphone. Met natuurlijk licht en zonder speciaal gereedschap.

online cursus portret fotografie

Tijdens deze workshop leer je sprekende portretten maken. Dat doen we aan de hand van een eenvoudig stappenplan. Zes praktische aandachtspunten. Als je die gaat gebruiken, maken jouw portretten een enorme sprong voorwaarts. Gewoon met natuurlijk licht, zonder flitsers en andere poespas. Het is een uitdagende workshop met veel praktijkvoorbeelden, kijkoefeningen, opdrachten en contactmomenten met een ervaren fotodocent.

 • Leer de 7 aandachtspunten voor portretfoto’s
 • 2 telefonische of Zoom contacten met jouw fotodocent
 • Directe terugkoppeling op jouw portretfoto’s
 • Leer de compacte leerstof thuis in je eigen tempo
 • Leerduur: ca. 5-6 uur incl. opdrachten en contact

Online workshop portretfotografie

Mensen zijn veruit het meest gefotografeerde onderwerp. Wij maken graag foto’s van onze familie, vrienden en de paradijsvogels die we op reis ontmoeten. Een sprekend portret gaat verder dan alleen de buitenkant. Ze gaan ook over de menselijke binnenwereld zoals die aan de oppervlakte komt. Bij portretfotografie draait alles om het overbrengen van de menselijke emotie. Of het nu gaat om spontane of geposeerde portretten.

De aandachtspunten die tijdens deze workshop aan bod komen zijn:

 • Instelling camera en smartphone
 • Belichting
 • Achtergrondkeuze
 • Hoogte en afstand
 • Uitsnede
 • Vormgeving
 • Natuurlijke expressie vangen

Opzet

Tijdens de workshop krijg je uitleg over de diverse aandachtspunten met praktijkvoorbeelden, kijkoefeningen en gerichte foto opdrachten. Op deze manier leer je de aandachtspunten te herkennen en direct toe te passen.

Persoonlijke feedback en direct contact

Vaak is het persoonlijke contact tijdens online fotografie cursussen erg beperkt. Het is bij fotografie echter belangrijk om foto’s te kunnen bespreken zodat jouw vragen ook direct worden beantwoord. Om deze reden zijn er bij deze workshop portretfotografie twee feedback- en contact momenten met jouw fotodocent ingepland.

Hoe doen wij dit? De workshop portretfotografie bevat uitdagende praktijkopdrachten. Je stuurt je foto’s via WhatsApp of e-mail op waarna je een bel- of Zoom-afspraak met jouw fotodocent inplant. Tijdens dit gesprek krijg je feedback over je sterke punten en je verbeterpunten. Daarnaast kun je ook vragen stellen. Op deze manier leer snel om sprekende portretfoto’s te maken.

workshop portret fotografie

Wat leer je?

Deze workshop is overzichtelijk opgedeeld in afleveringen. Je leert stapsgewijs hoe je optimaal gebruik maakt van de belangrijkste aandachtspunten om sprekende portretfoto’s te maken. Deze helpen jou om expressieve portretfoto’s te maken, of het nu gaat om spontane of geposeerde portretten:

 1. Een goede portretfoto start met het correct instellen van je camera. Welke mogelijkheden zijn er om je digitale camera of smartphone in te stellen en wat is de optimale set-up?
 2. De juiste belichting is cruciaal bij fotografie in het algemeen en portretfotografie in het bijzonder. Wat is het meest ideale licht voor een portretfoto?
 3. Om de aandacht niet van het onderwerp af te laten leiden is het noodzakelijk om voor de juiste achtergrond te zorgen. Welke achtergrond werkt het beste bij portretfotografie?
 4. Bij een portret gaat het er om wat je precies wilt vastleggen. Een close-up van het gezicht of het hele lichaam? Welke invloed hebben hoogte en afstand op het resultaat van een portretfoto?
 5. De juiste verhoudingen van een foto zijn cruciaal bij portretfotografie. Hoe bepaal ik de juiste uitsnede van de portretfoto?
 6. Uiteindelijk is de hele compositie van het portret van groot belang. Is de vormgeving goed? Staat alles op z'n plek?
 7. De beste portretfoto’s weten de emotie precies op het juiste moment vast te leggen. Hoe vang ik een natuurlijke expressie?

online cursus portretfotografie

Voor wie is de fotoworkshop bestemd?

Deze workshop is voor iedereen die sprekende portretten wil leren maken met een smartphone of digitale camera.

Wat kost de workshop?

De online workshop kost € 59 inclusief persoonlijke feedback op jouw foto opdrachten en 3 belafspraken. Het lesmateriaal van jouw workshop blijft 2 jaar toegankelijk in jouw online account. Na inschrijving kun je direct beginnen met je workshop.

veilig betalen met ideal Je kunt veilig online betalen met iDeal of Creditcard.
Na inschrijving kun je direct beginnen.

Wat heb je nodig?

Voor de online workshop heb je alleen een smartphone of digitale camera nodig. Het merk of model maakt niet uit. Daarnaast heb je WhatsApp of e-mail nodig om je foto’s voor te leggen aan je docent.

Het belangrijkste dat je nodig hebt is echter tijd! Reserveer voor alle aandachtspunten minimaal een half uur de tijd. Zo haal je het maximale uit je online workshop. Inclusief de opdrachten en contactmomenten met je fotodocent zal je 5 tot 6 uur in je workshop moeten investeren. Je zult zien dat het loont!

Speciale app

We hebben een speciaal app laten maken zodat je alle informatie altijd bij je hebt. Je kunt de app gratis downloaden en activeren na je inschrijving.

app voor iOS app voor Android

online cursus portret fotografie


Inschrijven voor de online workshop portretfotografie (€ 59)

Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden

Neem gerust contact op

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie of als je vragen hebt.
Telefoon: 06 2606 6606
Whatsapp: 06 2606 6606
Mail: han@schnek-fotografie.nl

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt