Online workshop reisfotografie

Je heb duizend foto’s gemaakt tijdens je vakantie, maar eenmaal thuis zijn ze eigenlijk niet zo boeiend. Zoveel mooie dingen gezien, maar toch komt het niet over. Waar ligt dat nou aan?

online cursus reisfotografie

In deze workshop leer je onder leiding van een ervaren reisfotograaf originele en boeiende vakantiefoto's maken. Foto's die goed overbrengen wat jij allemaal hebt gezien en beleefd. Foto's die uitnodigen verder in jouw reisverhaal te duiken.

 • Leer boeiende reisfoto's maken
 • Voor camera en smartphone
 • Geen voorkennis nodig
 • Slechts € 49

De essentie van reisfotografie

We maken reisfoto's vooral ter herinnering. Als je er later naar terugkijkt, roepen ze voor jou de geuren, kleuren, geluiden en emoties weer op van de plaatsen waar je bent geweest en de mensen die je hebt ontmoet.

Maar anderen die er niet bij waren, hebben die herinneringen niet. Zij moeten het doen met wat er op de foto's te zien is. En dat is waar de pijn zit.

..

Parijs is zoveel meer dan de Eiffeltoren. Maar je kent het waarschijnlijk wel van de fotoboeken van familie of vrienden: recht-toe-recht-aan plaatjes van bekende bezienswaardigheden en teveel foto's die niets vertellen over wat de reis en locatie zo speciaal maakte.

Niemand kijkt graag naar rommelige kiekjes. Visueel fraai vormgegeven foto's doen het veel beter. Ze nodigen uit om het reisverhaal verder te verkennen. Jouw persoonlijke reis vooral. Wat heb jij gezien? Wat was jouw persoonlijke beleving? Wat viel jou op? Als je dat doet blijf je ver van de saaie clichés en ogen je foto's origineel, persoonlijk en verrassend fris.

vakantiefoto's

De essentie van reisfotografie is:
 •   Herinneringen vastleggen met fraai vormgegeven foto's.
 •   In beeld brengen wat kenmerkend is.
 •   Persoonlijke impressies en beleving laten zien.

Wat leer je?

Deze worksop is overzichtelijk opgedeeld in 12 hoofdstukken. Je leert stap voor stap hoe je boeiende reisfoto’s kunt maken. De belangrijkste onderwerpen zijn:

 •   De meeste mensen zetten bezienswaardigheden rechttoe rechtaan op de foto. Dat levert zelden een verrassend plaatje op. Hoe fotografeer je bezienswaardigheden op een originele manier?
 •   We komen op vakantie dikwijls de fraaiste landschappen tegen. Maar wat is nu precies hetgeen dat het zo mooi maakt. Hoe fotografeer je landschappen waar je niet in verdwaalt?
 •   Foto’s van planten en dieren komen vaak niet eens in de buurt van de foto’s die je in het tijdschrift National Geographic tegenkomt. Hoe maak je sterke foto's van planten en dieren?
 •   Tenzij je naar de zuidpool gaat, is de kans groot dat je lokale bewoners tegenkomt. We komen op vakantie kenmerkende personen tegen die graag even op de foto willen. Hoe maak je sprekende portretten?
 •   Het dagelijkse leven vaak hectisch en boeiend tegelijk. Hoe leg je het dagelijkse leven op een aangrijpende manier vast?
 •   De meest voorkomende onderwerpen op reisfoto’s zijn vaak toch familie en vrienden. Hoe leg je de dierbare momenten met je familie en vrienden op boeiende wijze vast?
 •   Vaak zijn het de kleine dingetjes die je op reis in vervoering brengen. Hoe breng je deze kenmerkende details in beeld?

online workshop reisfotografie

Voor wie is deze online workshop bestemd?

Deze online workshop reisfotografie is voor iedereen die boeiende vakantiefoto's wil leren maken met een smartphone of digitale camera.

Wat kost deze workshop?

Deze workshop kost € 49. Het lesmateriaal blijft 2 jaar toegankelijk in jouw online account. Nadat jij je hebt ingeschreven kun je direct aan de slag.

veilig betalen met ideal Je kunt veilig online betalen met iDeal of creditcard.

Wat heb je nodig?

Voor de online workshop reisfotografie heb je alleen een digitale camera of een smartphone met camera nodig. Het merk of model maakt niet uit.

Het belangrijkste dat je nodig hebt is echter tijd. Reserveer voor ieder onderwerp een kwartier de tijd om te oefenen. Dat betekent dat de workshop in totaal je ca. 3 uur kost. Zo haal je het maximale uit je online workshop reisfotografie. Je zult zien dat het loont!


Inschrijven voor de online workshop reisfotografie (€ 49)

Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden

Neem gerust contact op

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie of als je vragen hebt.
Telefoon: 06 2606 6606
Whatsapp: 06 2606 6606
Mail: han@schnek-fotografie.nl

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt