Portfolio review

Je bent al een tijdje bezig als hobby-fotograaf en wilt eigenlijk weleens een professional naar je werk laten kijken. Boek dan een Portfolio Review. Het is een van de beste manieren om inzicht te krijgen in je eigen fotografie. In een persoonlijk gesprek met een ervaren fotograaf hoor je waar je staat en wat je kunt doen om je foto's te verbeteren.

Wat is een portfolio review?

Tijdens een portfolio review praat je met een ervaren fotograaf over jouw foto’s. Eigenlijk kun je het zien als een intensieve online privéles waarin we samen naar jouw werk kijken. Je kunt vertellen tegen welke problemen je aanloopt, feedback krijgen en je hoort hoe je verder kunt groeien. 

Hoe gaat het in z'n werk?

  • Je boekt hieronder een portfolio review (€ 90).
  • We maken een afspraak.
  • Een paar dagen van tevoren mail je de foto's die je wilt laten zien, laat weten welke vragen je hebt en wat je graag wilt bespreken.
  • Op de afgesproken datum en tijd videobellen we een uur via Zoom (op smartphone, tablet of computer).
  • Tijdens de portfolio review lopen we langs de sterke en zwakke punten van je foto’s. Zowel technisch als creatief. Ik probeer je vragen te beantwoorden en feedback te geven waar je wat aan hebt.
  • Na de portfolio review ontvang je van mij een mail met de opname van onze Zoom sessie, zodat je deze nog eens terug kunt kijken als je dat wilt.

Hoe bereid ik mij voor?

Je haalt het meest uit een portfolio review als je vooraf duidelijk maakt wat je wilt weten. Kies maximaal 15 foto’s uit één genre (portretten, landschappen, reisfoto’s, straatbeelden) of thema (de nacht, kids, corona, blauw). Dan krijg je niet alleen algemene, maar ook gerichte feedback waar je echt iets aan hebt.

Wat niet werkt is een allegaartje van je 'grootste hits'. Een portfolio review is niet de plek voor advies over een bonte verzameling met kleurrijke stillevens, schattige peuterkiekjes, exotische reisfoto’s, dramatische zonsondergangen en een verdwaalde regenboog.

Loop je steeds tegen hetzelfde probleem aan, leg het dan op tafel. Wil je bijvoorbeeld weten of je foto’s goed genoeg zijn voor een expositie of tijdschrift? Of wil je weten hoe je een bepaald type foto kunt verbeteren? Je kunt mij alles vragen, maar ook hier geldt: beperk je. Een half uur is zo voorbij.

Kan ik alle foto's laten reviewen?

Ik ben een reisfotograaf. Ik heb veel ervaring op het gebied van reisfotografie, straatfotografie, landschaps- en natuurfotografie en portretfotografie buiten de studio.

Ik ben niet de geschikte fotograaf voor een portfolio review als je foto’s wil bespreken in het genre studiofotografie, productfotografie of boudoir fotografie. Voor deze genres kun je beter een fotograaf kiezen die daar de juiste ervaring in heeft.

Nog vragen?

Neem gerust contact op als je nog vragen hebt. Je kunt bellen 06 2606 6606, appen en mailen.