Portfolio review

Ooit een portfolio review gedaan? Het is een van de beste manieren om inzicht te krijgen in je eigen fotografie. In een persoonlijk gesprek met een ervaren fotograaf hoor je waar je staat en wat je kunt doen om de foto's te verbeteren.

Wat is een portfolio review?

Tijdens een portfolio review praat je met een ervaren fotograaf over je foto’s. In wezen is het een intensieve online privéles waarin we naar jouw werk kijken, je kunt vertellen tegen welke problemen je aanloopt, feedback krijgt en hoort hoe je verder kunt groeien. 

Hoe gaat het in z'n werk?

  • Je boekt hieronder een portfolio review (€ 60).
  • We maken een afspraak.
  • Een paar dagen van tevoren mail je de foto's die je wil bespreken, laat weten welke vragen je hebt en waar je het over wil hebben.
  • Op de afgesproken datum en tijd videobellen we 30 minuten via Zoom (op smartphone, tablet of computer).
  • Tijdens de portfolio review lopen we langs de sterke en zwakke punten van je foto’s. Zowel technisch als creatief. We probeer je vragen te beantwoorden en feedback te geven waar je wat aan hebt.
  • Je mag maar hoeft geen aantekeningen te maken. Na de portfolio review ontvang je van ons een mail met de opname van onze Zoom sessie.

Hoe bereid ik mij voor op de portfolio review?

Als je regelmatig foto's maakt, ben je al voorbereid. Het enige dat je nog moet doen is kiezen welke foto's je wil bespreken en opschrijven wat je vooral wil weten.

Kies foto’s uit één genre (portretten, landschappen, reisfoto’s, straatbeelden) of thema (de nacht, kids, corona, blauw).

Wat niet werkt is een allegaartje van je 'grootste hits'. Een portfolio review is niet de plek voor advies over een bonte verzameling met kleurrijke stillevens, schattige peuterkiekjes, exotische reisfoto’s, dramatische zonsondergangen en een verdwaalde regenboog.

Je haalt het meest uit een portfolio review als je vooraf duidelijk maakt wat je wil weten. Dan krijg je niet alleen algemene maar ook gerichte feedback. Loop je steeds tegen hetzelfde probleem aan, leg het dan op tafel. Wil je bijvoorbeeld weten of je foto’s goed genoeg zijn voor een expositie of tijdschrift? Of wil je weten wat kan er beter kan? Je kunt alles vragen, maar ook hier geldt: beperkt je. Een half uur is zo voorbij.

Kan ik alle foto's laten reviewen?

Han Schnek is een reisfotograaf. Hij heeft veel ervaring op het gebied van reisfotografie, straatfotografie, landschaps- en natuurfotografie en portretfotografie buiten de studio.

Hij is niet de geschikte fotograaf voor een portfolio review als je foto’s wil bespreken in het genre studiofotografie, productfotografie of boudoir fotografie. Voor deze gernes kan je beter een fotograaf kiezen die daar juist veel ervaring in heeft.

Nog vragen?

Neem gerust contact op als je nog vragen hebt. Je kunt bellen 06 2606 6606, appen en mailen.


Stap 1: Boek een portfolio review (€ 60)

Door te boeken ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden