Al 14 jaar fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt
Al 14jaar
fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt

Privéles avond- en nachtfotografie

Avond- en nachtfoto’s hebben iets magisch. Ze zijn kleurrijk, sfeervol en ogen mysterieus. Maar ze raken wel snel bewogen en bevatten veel ruis. Als je jezelf ooit hebt afgevraagd: "Hoe maak ik kleurrijke en scherpe foto's bij weinig licht?" dan is deze privéles echt iets voor jou.

Avond- en nachtfoto’s hebben iets magisch. Ze geven een totaal ander beeld dan overdag. Vaak zijn de avondfoto’s kleurrijk en sfeervol. En hebben de nachtfoto’s iets mysterieus. Ze stralen een zeggingskracht uit die overdag moeilijk te bereiken is.

Waarom deze workshop?

  • Je leert avond- en nachtfoto's maken
  • 2 uur privéles
  • Methode: leren door het te doen
  • Veel persoonlijke aandacht
  • Handige naslag

In de fotografie draait alles om licht. Niet alleen de kleur en kwaliteit van het licht, maar ook de intensiteit. Camera’s hebben veel licht nodig om hun ding te doen. Daarom gaat het ‘s avonds en ‘s nachts niet vanzelf. Bij weinig licht raken foto’s snel bewogen en bevatten veel ruis.

Als je jezelf ooit hebt afgevraagd: "oe maak ik kleurrijke en scherpe foto's bij weinig licht?" dan is deze workshop echt iets voor jou.

Wat leer je tijdens deze privé workshop avond- en nachtfotografie?

  • De nodige voorbereidingen
  • De checklist die je op locatie doorneemt
  • De beste camera instellingen
  • Tips voor het fotograferen tijdens het gouden uurtje, de zonsondergang, het blauwe uurtje en de nacht

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop heb je een digitale spiegelreflex of systeem camera en een statief nodig. Voor deze workshop is het handig als je weet hoe je sluitertijd, diafragma en ISO op je camera zelf kunt instellen. We gaan fotograferen in de diafragma-voorkeur (A/Av-stand) of desgewenst op geheel handmatig (M-stand). Twijfel je? Overweeg dan de: basiscursus Camera & Techniek te volgen.

avondfotografie

Hoe laat begint het?

We beginnen en uurtje voor de zonsondergang.

Privéles

Deze workshop avond- en nachtfotografie wordt alleen als privéles aangeboden. Het tarief start bij 199 euro voor 1 deelnemer. Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW. Er kunnen reiskosten in rekening gebracht worden als de privéles buiten de regio Haarlem wordt verzorgd. De kosten bedragen 35 euro per uur geschatte reistijd per auto.

Tarief privéles (2 uur)

Aantal Tarief
1 deelnemer € 199
2 deelnemers € 225
extra deelnemers € 59 pp
Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.

Veelgestelde vragen

Hands-on. Praktijkgericht. Oefenen loont. Fotograferen is een vaardigheid die je leert door het veel te doen. Tijdens de lessen ligt de nadruk dan ook op gericht oefenen. Daarmee leer je aandachtspunten herkennen en toepassen en zie je snel vooruitgang in je resultaten. Ik hou het graag simpel in de lessen en behandel maar een paar aandachtspunten per keer. Dat betekent dat jij je kan concentreren op deze specifieke vaardigheden en je niet overweldigd voelt door allemaal nieuwe termen en weetjes.

De ervaring leert dat 2 uur optimaal is om de basisvaardigheden van avond- en nachtfotografie tijdens een privéles in de vingers te krijgen.

Ja, privélessen kunnen ook in het Engels verzorgd worden. Het lesmateriaal is echter in het Nederlands.

Soms. In het weekend hebben we meestal groepslessen. Mail, app of bel om te informeren of het ook in het weekend kan.

Ja. Sterker nog, het kan alleen aan het eind van de dag. We beginnen meestal een half uur voor zonsondergang.

Maar natuurlijk. Privélessen kunnen individueel, met z'n tweeën of in een besloten groep worden gedaan.

Ja, er worden reiskosten in rekening gebracht als de priveles buiten Haarlem wordt verzorgd. De kosten bedragen 35 euro per uur geschatte reistijd per auto.

Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.

Je ontvangt een betaallink waarmee je vooraf via iDeal of creditcard kan betalen. Natuurlijk kan je ook een factuur krijgen.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie of als een afspraak wil maken.
Mail: han@schnek-fotografie.nl
Bel: 06 2606 6606
WhatsApp: 06 2606 6606