Al ruim 10.000 cursisten gingen je voor
Al ruim 10.000 cursisten gingen je de afgelopen 15 jaar voor

Privéles avond- en nachtfotografie

Avond- en nachtfoto’s hebben iets magisch. Ze zijn kleurrijk, sfeervol en ogen mysterieus. Maar ze raken wel snel bewogen en bevatten veel ruis. Als je jezelf ooit hebt afgevraagd: "Hoe maak ik kleurrijke en scherpe foto's bij weinig licht?" dan is deze privéles echt iets voor jou.

nachtfotografie
Overal in Nederland Wanneer het jou uitkomt Kan vaak op korte termijn
Overal in Nederland
Wanneer het jou uitkomt
Vaak op korte termijn mogelijk

De magie van avond- en nachtfotografie

Avond- en nachtfoto’s hebben iets magisch. Ze geven een totaal ander beeld dan overdag. Vaak zijn de avondfoto’s kleurrijk en sfeervol. En hebben de nachtfoto’s iets mysterieus. Ze stralen een zeggingskracht uit die overdag moeilijk te bereiken is.

In de fotografie draait alles om licht. Niet alleen de kleur en kwaliteit van het licht, maar ook de intensiteit. Camera’s hebben veel licht nodig om hun ding te doen. Daarom gaat het ‘s avonds en ‘s nachts niet vanzelf. Bij weinig licht raken foto’s snel bewogen en bevatten veel ruis.

Als je jezelf ooit hebt afgevraagd: "oe maak ik kleurrijke en scherpe foto's bij weinig licht?" dan is deze workshop echt iets voor jou.

Wat leer je tijdens deze privé workshop avond- en nachtfotografie?

  • De nodige voorbereidingen
  • De checklist die je op locatie doorneemt
  • De beste camera instellingen
  • Tips voor het fotograferen tijdens het gouden uurtje, de zonsondergang, het blauwe uurtje en de nacht

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop heb je een digitale spiegelreflex of systeem camera en een statief nodig. Voor deze workshop is het handig als je weet hoe je sluitertijd, diafragma en ISO op je camera zelf kunt instellen. We gaan fotograferen in de diafragma-voorkeur (A/Av-stand) of desgewenst op geheel handmatig (M-stand). Twijfel je? Overweeg dan de: basiscursus Camera & Techniek te volgen.

avondfotografie

Hoe laat begint het?

We beginnen een uurtje voor de zonsondergang.

Tarief

Deze workshop avond- en nachtfotografie wordt alleen als privéles aangeboden. Het tarief start bij 199 euro voor 1 deelnemer. Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW. Er kunnen reiskosten in rekening gebracht worden als de privéles buiten de regio Haarlem wordt verzorgd. De kosten bedragen 35 euro per uur geschatte reistijd per auto.

Reizen en fotografie zijn passies

Onbekende culturen, nieuwe mensen ontmoeten, prachtige landschappen zien. Reizen verrijkt mij. En brengt verwondering. En die verwondering kan ik goed gebruiken bij het fotograferen. Voor mij is het een middel om mezelf uit te drukken.

De kennis en ervaring die ik de afgelopen 25 jaar heb opgedaan, deel ik graag. In iedereen schuilt een fotograaf. Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Met wat gerichte instructie en oefening, kan iedereen prachtige foto's maken.

Han Schnek

Tarief en data

Aantal Tarief (2 uur)
1 deelnemer € 199
2 deelnemers € 225
extra deelnemers € 59 pp
Prijzen zijn excl. reiskosten. Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.
Beschikbare data in de komende periode

Hoe boek je een privéles?

Stuur me een whatsapp, sms of e-mail.
Dan bel ik je zo snel mogelijk om je wensen en de mogelijkheden te bespreken.

06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Veelgestelde vragen

Hands-on. Praktijkgericht. Oefenen loont. Fotograferen is een vaardigheid die je leert door het veel te doen. Tijdens de lessen ligt de nadruk dan ook op gericht oefenen. Daarmee leer je aandachtspunten herkennen en toepassen en zie je snel vooruitgang in je resultaten. Ik hou het graag simpel in de lessen en behandel maar een paar aandachtspunten per keer. Dat betekent dat jij je kan concentreren op deze specifieke vaardigheden en je niet overweldigd voelt door allemaal nieuwe termen en weetjes..

De ervaring leert dat 2 uur optimaal is om de basisvaardigheden van de meeste onderwerpen in de vingers te krijgen. Voor de combinatie van verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld camera techniek en compositie kan je beter 3 uur uittrekken.

Ja, privélessen kunnen ook in het Engels verzorgd worden.

Soms. In het weekend hebben we meestal groepslessen. Mail, app of bel om te informeren of het ook in het weekend kan.

Maar natuurlijk. Privélessen kunnen individueel, met z'n tweeën of in een besloten groep worden gedaan.

Ja, er worden reiskosten in rekening gebracht als de priveles buiten Haarlem wordt verzorgd. De kosten bedragen 35 euro per uur geschatte reistijd per auto.

Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.

Je ontvangt een betaallink waarmee je vooraf via iDeal of creditcard kan betalen. Natuurlijk kan je ook een factuur krijgen.

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt