Al 14 jaar fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt
Al 14jaar
fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt

Privéles camera & techniek

Je hebt een mooie camera maar gebruikt eigenlijk altijd de automaat. Je weet dat er meer in zit maar verdwaalt in al die knoppen en instellingen.

In deze privéles leer je de belangrijkste basisinstellingen en technieken. Dat doen we volgens de methode: leren door het te doen. De nadruk ligt dan ook op leren door oefenen in de praktijk.

basis cursus fotografie

In deze privéles laat ik je zien dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. Je leert prachtige foto’s maken met een paar simpele technieken. Stap voor stap leer je de belangrijkste instellingen van jouw mooie camera kennen. Deze privéles is puur praktijkgericht we gebruiken zo veel mogelijk Jip-en-Janneke-taal. Laagdrempelig, leuk en leerzaam, en voor iedereen die meer uit de camera wil halen.

Waarom zijn de camera-instellingen zo belangrijk?

De camera-instellingen zijn belangrijk omdat ze bepalen hoe je foto eruit komt te zien. Het diafragma, de sluitertijd en de ISO-instellingen hebben allemaal invloed op de belichting en de scherptediepte van je foto. De witbalansinstelling beïnvloedt de kleurtemperatuur van je foto, terwijl de scherpstelling bepaalt welk deel van de foto scherp is.

Door deze instellingen te begrijpen en aan te passen, kunt je foto's maken die visueel aantrekkelijker zijn en uw beoogde boodschap effectiever overbrengen. Bovendien vereisen verschillende soorten fotografie, zoals landschaps- of portretfotografie, verschillende camera-instellingen om het gewenste resultaat te bereiken.

Wat zijn de belangrijkste foto technieken?

Er zijn verschillende belangrijke technieken die de kwaliteit van je foto's aanzienlijk kunnen verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste technieken:
 • Focus: Zorg ervoor dat je onderwerp scherp is, en overweeg het gebruik van selectieve focus om de aandacht te vestigen op specifieke elementen in de scène.
 • Belichting: De juiste belichting is cruciaal voor het maken van een goed foto.
 • Scherptediepte: Het beheersen van de scherptediepte kan je helpen een visueel interessanter beeld te creëren. Gebruik een groter diafragma om een kleine scherptediepte te creëren en je onderwerp te isoleren, of een kleiner diafragma om een grotere scherptediepte te creëren en meer van de scène scherp te houden.
 • Sluitertijd: Door de sluitertijd aan te passen kun je bewegingsonscherpte beheersen en actie bevriezen. Gebruik een kortere sluitertijd om beweging te bevriezen, of een langere sluitertijd om bewegingsonscherpte te creëren.
 • Licht: Het licht kan een foto maken of breken. Houd rekening met de richting en de kwaliteit van het licht bij het maken van je foto.

..

Hoe is deze privéles opgebouwd?

Net als de reguliere workshop bestaat de privéles uit 3 delen:
 1. Inleiding
 2. Praktijksessie
 3. Twee handzame boekjes

Inleiding

Na betaling ontvang je een link en wachtwoord voor de inleiding. Daarmee kun je je alvast voorbereiden. Aan de hand van voorbeelden krijg je inzicht in de belangrijkste technieken. De inleiding kun je relaxt in je eigen tijd en tempo doornemen. Het is geen lesstof die je moet onthouden. Dat komt vanzelf tijdens de praktijksessie. Bovendien hou je nog jaren toegang. Je hoeft het alleen maar aandachtig door te lezen. Dat spaart veel tijd tijdens de praktijksessie.
fotocursus

Praktijksessie

De praktijksessie vormt het hart van de privéles. Hier ga je leren fotograferen door het te doen. We beginnen met het instellen van de camera. Waar zitten de belangrijkste knoppen en menu's op jouw camera? En hoe kan je ze het beste instellen?

Daarna gaan we uitgebreid oefenen. Fotograferen is een vaardigheid. Net als fietsen leer je het alleen door het te doen. Stapsgewijs lopen we de 9 belangrijkste fotografie technieken langs:
 • Hoe regel je de belichting?
 • Hoe ga je met hoog contrast om?
 • Hoe stel je nauwkeurig scherp?
 • Hoe maak je de achtergrond onscherp?
 • Hoe ga je met weinig licht om?
 • Hoe regel je de kleur van het licht?
 • Hoe krijg je alles scherp op de foto?
 • Hoe zet je een beweging stil?
 • Hoe laat je beweging juist zien?

De praktijksessie is een eye opener. Je zal merken hoe snel je nieuwe mogelijkheden leert en gaat gebruiken. Onwijs gaaf.

Twee handzame boekjes

basis cursus fotografie Aan het eind van de praktijksessie krijg je 2 handzame boekjes.
Eentje waarin alle basisinstellingen en technieken nog eens kort en krachtig staan beschreven. Handig om mee te nemen in je fototas. De ander met gerichte oefeningen waarmee je zelf verder aan de slag kunt.

Wat heb je nodig?

Het enige dat je voor deze privéles nodig hebt is een digitale camera. Vrijwel alle moderne camera's zijn geschikt voor deze workshop. Het maakt niet uit of je een kleine compact camera hebt, een grote spiegelreflex of een modelletje ertussenin. Zolang je het diafragma en de sluitertijd maar handmatig kunt instellen. Bel of mail gerust als je twijfelt.

..

Locatie

Privélessen kunnen thuis, op het werk of een locatie naar keuze worden. Het kan in heel Nederland. Er kunnen reiskosten in rekening gebracht worden als de privéles buiten de regio Haarlem wordt verzorgd. De kosten bedragen 35 euro per uur geschatte reistijd per auto.

Reacties van cursisten

"Het was een superleuke fotografie workshop! Er werd goede uitleg gegeven over de technische aspecten van de camera. Een groot deel van de middag oefen je buiten, waardoor je het gauw onder de knie krijgt. Voor iedereen die beter wil leren fotograferen en de mogelijkheden van de camera beter wilt leren benutten; ik raad deze cursus aan!" - Laura
"Prima cursus om het bedienen van je spiegelreflexcamera onder de knie te krijgen. Ook het op een goede manier leren fotograferen vind ik erg interessant. Han geeft op een leuke en humoristische manier les. Kan het iedereen aanbevelen." - Bert
"In een korte tijd leer je de basisstappen voor handmatig fotograferen. Han vertelt enthousiast en weet zijn ervaringen in het fotograferen goed over te brengen. Aanrader!" - Claudia
"Erg leuk en informatief. De basiskennis werd erg duidelijk uitgelegd en er was veel aandacht voor alle vragen die iedereen had. Buiten praktisch oefenen was leerzaam en leuk, wel erg koud. Het motiveert om met fotografie aan de slag te gaan!" - Caroline
"Han is een rustige man die alles op een leuke manier uitlegt, met name de functies van de camera. Aansluitend buiten de theorie in de praktijk brengen. Het was een leerzame middag." - Dave
"Ik heb gekregen waar ik voor kwam: een duidelijke uitleg van basis-instellingen met bijbehorende oefeningen in de praktijk. We waren met 3 cursisten dus ieder kreeg meer dan genoeg persoonlijke hulp van Han." - Marco
"In een leuke en relaxte sfeer mijn camera beter leter kennen. Groepsgrootte van zes personen maakt het Han ook mogelijk om persoonlijke aandacht te kunnen geven aan iedere deelnemer. Zeker een aanrader!" - Ruud Wijnands

Lees meer reacties

Tarief

Het tarief voor een privéles start bij 199 euro voor 1 deelnemer en 225 euro voor 2 deelnemers. Extra deelnemers kosten 59 euro pp. Voor particulieren zijn deze tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW. Vraag gerust een vrijblijvende offerte.

Tarief privéles (2 uur)

Aantal Tarief
1 deelnemer € 199
2 deelnemers € 225
extra deelnemers € 59 pp
Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.
..

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie of als een afspraak wil maken.
Mail: han@schnek-fotografie.nl
Bel: 06 2606 6606
WhatsApp: 06 2606 6606