Al 14 jaar fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt
Al 14jaar
fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt

Privéles reisfotografie

Als we op reis zijn, maken de meeste van ons graag foto’s. Maar om een of andere reden lukt het niet vast te leggen wat we zien en beleven. Hoe komt dat?

In deze privéles reisfotografie laat ik je zien hoe je met eenvoudige compositie technieken originele en boeiende vakantiefoto's kunt maken met je smartphone en/of digitale camera. Foto’s die veel beter uitdrukken hoe bijzonder de reis was.

Wat is reisfotografie eigenlijk?

Reisfotografie is een genre fotografie waarbij beelden worden vastgelegd van mensen, landschappen, architectuur en cultuur in verschillende delen van de wereld. Reisfotografie gaat over het vertellen van een verhaal door middel van foto's van een bepaalde plaats, de mensen en de cultuur. Het is een kunst om de schoonheid en diversiteit van de wereld vast te leggen.

Bij reisfotografie gaat het niet alleen om het vastleggen van prachtige landschappen, maar ook om het vastleggen van de essentie van een plaats. Een goede reisfoto moet emotie kunnen oproepen en de kijker meevoeren naar de locatie.

..

Wat maakt foto een goede reisfoto?

Een goede reisfoto is een foto die de essentie en de schoonheid van een plaats weergeeft, een emotie kan oproepen en de kijker meevoert naar die locatie. Hier zijn enkele elementen waaruit een goede reisfoto bestaat:

Compositie: Een goed reisfoto is visueel aantrekkelijk en trekt de aandacht van de kijker naar het hoofdonderwerp. Compositie gaat daarbij veel verder dan de bekende regel van derden.

Belichting: Goede belichting is essentieel voor een geweldige foto. De juiste belichting kan de stemming en sfeer van een plek versterken en diepte en dimensie toevoegen aan de foto.

Kleur: Net als licht kan ook kleur de stemming van een foto sterk beïnvloeden.

Onderwerp: Het onderwerp van een reisfoto moet interessant en uniek zijn. Het moet de essentie van de locatie weergeven en de kijker nieuwsgierig maken.

Perspectief: Een goede reisfoto moet een uniek perspectief hebben dat hem onderscheidt van anderen. Dit kan worden bereikt door het onderwerp vanuit verschillende hoeken te fotograferen en door verschillende lenzen te gebruiken.

Verhaal: Een geweldige reisfoto vertelt een verhaal. Het voelt alsof men het moment zelf beleeft.

..

Wat leer je?

Net als alle andere workshops is ook deze privéles hands-on. De workshop bestaat uit een afwisseling van korte introducties, oefeningen en feedback op de resulaten. Je krijgt steeds een korte introductie op een compositie techniek die helpt om boeiende foto's maken. Vervolgens ga je daarmee direct aan de slag om het te oefenen. Daarna bespreken we wat eruit gekomen en hoe het eventueel nog sterker had gekund. Zo leer je in 2 uur tijd een heleboel nieuwe manieren om spannende vakantiefoto's te maken.


reisfotografie

Inleiding en naslag

Voor aanvang krijg je toegang tot de online inleiding. Hierin kun je de belangrijkste onderwerpen alvast doorlezen.

fotografie cursus

Waar wordt de privéles reisfotografie gegeven?

Privélessen kunnen op een locatie naar keuze worden gedaan. Het kan overal in Nederland. Afhankelijk van de locatie kunnen er reiskosten in rekening gebracht worden.

Tarief

Het tarief voor een privéles start bij 199 euro voor 1 deelnemer en 225 euro voor 2 deelnemers. Extra deelnemers kosten 59 euro pp. Voor particulieren zijn deze tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW. Vraag gerust een vrijblijvende offerte.

reisfotografie

Tarief privéles (2 uur)

Aantal Tarief
1 deelnemer € 199
2 deelnemers € 225
extra deelnemers € 59 pp
Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie of als een afspraak wil maken.
Mail: han@schnek-fotografie.nl
Bel: 06 2606 6606
WhatsApp: 06 2606 6606