Al ruim 10.000 cursisten gingen je voor
Al ruim 10.000 cursisten gingen je de afgelopen 15 jaar voor

Privéles reisfotografie

In deze privéles reisfotografie laat ik je zien hoe je met eenvoudige compositie technieken originele en boeiende vakantiefoto's kunt maken met je smartphone en/of digitale camera. Foto’s die veel beter uitdrukken hoe bijzonder de reis was.

privéles reisfotografie
Overal in Nederland Wanneer het jou uitkomt Kan vaak op korte termijn
Overal in Nederland
Wanneer het jou uitkomt
Vaak op korte termijn mogelijk

Wat is reisfotografie eigenlijk?

Reisfotografie is een genre fotografie waarbij beelden worden vastgelegd van mensen, landschappen, architectuur en cultuur in verschillende delen van de wereld. Reisfotografie gaat over het vertellen van een verhaal door middel van foto's van een bepaalde plaats, de mensen en de cultuur. Het is een kunst om de schoonheid en diversiteit van de wereld vast te leggen.

Bij reisfotografie gaat het niet alleen om het vastleggen van prachtige landschappen, maar ook om het vastleggen van de essentie van een plaats. Een goede reisfoto moet emotie kunnen oproepen en de kijker meevoeren naar de locatie.

..

Wat maakt foto een goede reisfoto?

Een goede reisfoto is een foto die de essentie en de schoonheid van een plaats weergeeft, een emotie kan oproepen en de kijker meevoert naar die locatie. Hier zijn enkele elementen waaruit een goede reisfoto bestaat:

Compositie: Een goed reisfoto is visueel aantrekkelijk en trekt de aandacht van de kijker naar het hoofdonderwerp. Compositie gaat daarbij veel verder dan de bekende regel van derden.

Belichting: Goede belichting is essentieel voor een geweldige foto. De juiste belichting kan de stemming en sfeer van een plek versterken en diepte en dimensie toevoegen aan de foto.

Kleur: Net als licht kan ook kleur de stemming van een foto sterk beïnvloeden.

Onderwerp: Het onderwerp van een reisfoto moet interessant en uniek zijn. Het moet de essentie van de locatie weergeven en de kijker nieuwsgierig maken.

Perspectief: Een goede reisfoto moet een uniek perspectief hebben dat hem onderscheidt van anderen. Dit kan worden bereikt door het onderwerp vanuit verschillende hoeken te fotograferen en door verschillende lenzen te gebruiken.

Verhaal: Een geweldige reisfoto vertelt een verhaal. Het voelt alsof men het moment zelf beleeft.

..

Wat leer je?

Net als alle andere workshops is ook deze privéles hands-on. De workshop bestaat uit een afwisseling van korte introducties, oefeningen en feedback op de resulaten. Je krijgt steeds een korte introductie op een compositie techniek die helpt om boeiende foto's maken. Vervolgens ga je daarmee direct aan de slag om het te oefenen. Daarna bespreken we wat eruit gekomen en hoe het eventueel nog sterker had gekund. Zo leer je in 2 uur tijd een heleboel nieuwe manieren om spannende vakantiefoto's te maken.


reisfotografie

Inleiding en naslag

Voor aanvang krijg je toegang tot de online inleiding. Hierin kun je de belangrijkste onderwerpen alvast doorlezen.

Waar wordt de privéles reisfotografie gegeven?

Privélessen kunnen op een locatie naar keuze worden gedaan. Het kan overal in Nederland. Afhankelijk van de locatie kunnen er reiskosten in rekening gebracht worden.

Tarief

Het tarief voor een privéles start bij 199 euro voor 1 deelnemer en 225 euro voor 2 deelnemers. Extra deelnemers kosten 59 euro pp. Voor particulieren zijn deze tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW. Vraag gerust een vrijblijvende offerte.

reisfotografie

Reizen en fotografie zijn passies

Onbekende culturen, nieuwe mensen ontmoeten, prachtige landschappen zien. Reizen verrijkt mij. En brengt verwondering. En die verwondering kan ik goed gebruiken bij het fotograferen. Voor mij is het een middel om mezelf uit te drukken.

De kennis en ervaring die ik de afgelopen 25 jaar heb opgedaan, deel ik graag. In iedereen schuilt een fotograaf. Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Met wat gerichte instructie en oefening, kan iedereen prachtige foto's maken.

Han Schnek

Tarief en data

Aantal Tarief (2 uur)
1 deelnemer € 199
2 deelnemers € 225
extra deelnemers € 59 pp
Prijzen zijn excl. reiskosten. Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.
Beschikbare data in de komende periode

Hoe boek je een privéles?

Stuur me een whatsapp, sms of e-mail.
Dan bel ik je zo snel mogelijk om je wensen en de mogelijkheden te bespreken.

06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Veelgestelde vragen

Hands-on. Praktijkgericht. Oefenen loont. Fotograferen is een vaardigheid die je leert door het veel te doen. Tijdens de lessen ligt de nadruk dan ook op gericht oefenen. Daarmee leer je aandachtspunten herkennen en toepassen en zie je snel vooruitgang in je resultaten. Ik hou het graag simpel in de lessen en behandel maar een paar aandachtspunten per keer. Dat betekent dat jij je kan concentreren op deze specifieke vaardigheden en je niet overweldigd voelt door allemaal nieuwe termen en weetjes..

De ervaring leert dat 2 uur optimaal is om de basisvaardigheden van de meeste onderwerpen in de vingers te krijgen. Voor de combinatie van verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld camera techniek en compositie kan je beter 3 uur uittrekken.

Ja, privélessen kunnen ook in het Engels verzorgd worden.

Soms. In het weekend hebben we meestal groepslessen. Mail, app of bel om te informeren of het ook in het weekend kan.

Ja, het kan zeker 's avonds. Als er maar genoeg licht is om te oefenen.

Maar natuurlijk. Privélessen kunnen individueel, met z'n tweeën of in een besloten groep worden gedaan.

Ja, er worden reiskosten in rekening gebracht als de priveles buiten Haarlem wordt verzorgd. De kosten bedragen 35 euro per uur geschatte reistijd per auto.

Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.

Je ontvangt een betaallink waarmee je vooraf via iDeal of creditcard kan betalen. Natuurlijk kan je ook een factuur krijgen.

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt