Al 14 jaar fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt
Al 14jaar
fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt

Privéles reisfotografie

Je heb duizend foto’s gemaakt tijdens je vakantie, maar eenmaal thuis zijn ze eigenlijk niet zo boeiend. Zoveel mooie dingen gezien, maar toch komt het niet over. Waar ligt dat nou aan?

In deze privéles leer je al wandelend door de stad om originele en boeiende reisfoto's te maken. Dat doen we aan de hand van praktijkgerichte vragen als: hoe fotografeer je bezienswaardigheden op een originele manier en hoe laat je het dagelijks leven zien? Deze privéles kun je zowel met een smartphone als een digitale camera doen.

In de privéles reisfotografie leer je onder leiding van een ervaren reisfotograaf originele en boeiende vakantiefoto's maken. Foto's die goed overbrengen wat jij allemaal hebt gezien en beleefd. Foto's die uitnodigen verder in jouw reisverhaal te duiken.

Wat is reisfotografie?

Reisfotografie is een genre fotografie waarbij beelden worden vastgelegd van mensen, landschappen, architectuur en cultuur in verschillende delen van de wereld. Reisfotografie gaat over het vertellen van een verhaal door middel van foto's van een bepaalde plaats, de mensen en de cultuur. Het is een kunst om de schoonheid en diversiteit van de wereld vast te leggen.

Bij reisfotografie gaat het niet alleen om het vastleggen van prachtige landschappen, maar ook om het vastleggen van de essentie van een plaats. Een goede reisfoto moet emotie kunnen oproepen en de kijker meevoeren naar de locatie.

..

Wat maakt foto een goede reisfoto?

Een goede reisfoto is een foto die de essentie en de schoonheid van een plaats weergeeft, een emotie kan oproepen en de kijker meevoert naar die locatie. Hier zijn enkele elementen waaruit een goede reisfoto bestaat:

Compositie: Een goed reisfoto is visueel aantrekkelijk en trekt de aandacht van de kijker naar het hoofdonderwerp. Compositie gaat daarbij veel verder dan de bekende regel van derden.

Belichting: Goede belichting is essentieel voor een geweldige foto. De juiste belichting kan de stemming en sfeer van een plek versterken en diepte en dimensie toevoegen aan de foto.

Kleur: Net als licht kan ook kleur de stemming van een foto sterk beïnvloeden.

Onderwerp: Het onderwerp van een reisfoto moet interessant en uniek zijn. Het moet de essentie van de locatie weergeven en de kijker nieuwsgierig maken.

Perspectief: Een goede reisfoto moet een uniek perspectief hebben dat hem onderscheidt van anderen. Dit kan worden bereikt door het onderwerp vanuit verschillende hoeken te fotograferen en door verschillende lenzen te gebruiken.

Verhaal: Een geweldige reisfoto vertelt een verhaal. Het voelt alsof men het moment zelf beleeft.

..

De essentie van reisfotografie

We maken reisfoto's vooral ter herinnering. Als je er later naar terugkijkt, roepen ze voor jou de geuren, kleuren, geluiden en emoties weer op van de plaatsen waar je bent geweest en de mensen die je hebt ontmoet.

Maar anderen die er niet bij waren, hebben die herinneringen niet. Zij moeten het doen met wat er op de foto's te zien is. En dat is waar de pijn zit.

..

Parijs is zoveel meer dan de Eiffeltoren. Maar je kent het waarschijnlijk wel van de fotoboeken van familie of vrienden: recht-toe-recht-aan plaatjes van bekende bezienswaardigheden en teveel foto's die niets vertellen over wat de reis en locatie zo speciaal maakte.

Niemand kijkt graag naar rommelige kiekjes. Visueel fraai vormgegeven foto's doen het veel beter. Ze nodigen uit om het reisverhaal verder te verkennen. Jouw persoonlijke reis vooral. Wat heb jij gezien? Wat was jouw persoonlijke beleving? Wat viel jou op? Als je dat doet blijf je ver van de saaie clichés en ogen je foto's origineel, persoonlijk en verrassend fris.

De essentie van reisfotografie is:
  • Herinneringen vastleggen met fraai vormgegeven foto's.
  • In beeld brengen wat kenmerkend is.
  • Persoonlijke impressies en beleving laten zien.

vakantiefoto's

Wat leer je?

De privéles is praktijkgericht. Al wandelend door de stad leer je aan de hand van leuke oefeningen om boeiende reisfoto's te maken. Dat doen we aan de hand van de volgende thema's:
  • De meeste mensen zetten bezienswaardigheden rechttoe rechtaan op de foto. Dat levert zelden een verrassend plaatje op. Hoe fotografeer je bezienswaardigheden op een originele manier?
  • We komen op vakantie dikwijls de fraaiste landschappen tegen. Maar wat is nu precies hetgeen dat het zo mooi maakt. Hoe fotografeer je landschappen waar je niet in verdwaalt?
  • Foto’s van planten en dieren komen vaak niet eens in de buurt van de foto’s die je in het tijdschrift National Geographic tegenkomt. Hoe maak je sterke foto's van planten en dieren?
  • Tenzij je naar de zuidpool gaat, is de kans groot dat je lokale bewoners tegenkomt. We komen op vakantie kenmerkende personen tegen die graag even op de foto willen. Hoe maak je sprekende portretten?
  • Het dagelijkse leven vaak hectisch en boeiend tegelijk. Hoe leg je het dagelijkse leven op een aangrijpende manier vast?
  • De meest voorkomende onderwerpen op reisfoto’s zijn vaak toch familie en vrienden. Hoe leg je de dierbare momenten met je familie en vrienden op boeiende wijze vast?
  • Vaak zijn het de kleine dingetjes die je op reis in vervoering brengen. Hoe breng je kenmerkende details in beeld?


reisfotografie

Inleiding en naslag

Direct na inschrijving ontvang je een link en wachtwoord voor de inleiding. Daarmee kun je je voorbereiden op de privéles. Je kunt het ook gebruiken als naslag. Aan de hand van voorbeelden geven we je inzicht in de belangrijkste onderwerpen.

Speciale cursus app

Ik heb een speciale cursus app laten maken zodat jij alle informatie altijd bij je hebt. Je kunt de app gratis downloaden en activeren op je smartphone na jouw inschrijving.

app voor iOS app voor Android

fotografie cursus

Voor wie is deze fotocursus bestemd?

Deze privéles is voor iedereen die al doende met een ervaren reisfotograaf betere vakantiefoto's wil leren maken.

Je kunt deze privéles zowel met een smartphone als een camera doen. Tijdens deze les besteden we weinig aandacht aan de camera techniek. Als je dat wil leren raad ik je aan eens naar de basiscursus Camera & Techniek te kijken. Wat mij betreft is het geen enkel probleem als je liever op de automaat schiet.

Locatie

Privélessen kunnen op een locatie naar keuze worden gedaan. Het kan in heel Nederland. Er kunnen reiskosten in rekening gebracht worden als de privéles buiten de regio Haarlem wordt verzorgd. De kosten bedragen 35 euro per uur geschatte reistijd per auto.

Tarief

Het tarief voor een privéles start bij 199 euro voor 1 deelnemer en 225 euro voor 2 deelnemers. Extra deelnemers kosten 59 euro pp. Voor particulieren zijn deze tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW. Vraag gerust een vrijblijvende offerte.

reisfotografie

Tarief privéles (2 uur)

Aantal Tarief
1 deelnemer € 199
2 deelnemers € 225
extra deelnemers € 59 pp
Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.

Veelgestelde vragen

Hands-on. Praktijkgericht. Oefenen loont. Fotograferen is een vaardigheid die je leert door het veel te doen. Tijdens de lessen ligt de nadruk dan ook op gericht oefenen. Daarmee leer je aandachtspunten herkennen en toepassen en zie je snel vooruitgang in je resultaten. Ik hou het graag simpel in de lessen en behandel maar een paar aandachtspunten per keer. Dat betekent dat jij je kan concentreren op deze specifieke vaardigheden en je niet overweldigd voelt door allemaal nieuwe termen en weetjes..

De ervaring leert dat 2 uur optimaal is om de basisvaardigheden van compositie tijdens een privéles in de vingers te krijgen.

Ja, privélessen kunnen ook in het Engels verzorgd worden.

Soms. In het weekend hebben we meestal groepslessen. Mail, app of bel om te informeren of het ook in het weekend kan.

Ja, het kan zeker 's avonds. Als er maar genoeg licht is om te oefenen.

Maar natuurlijk. Privélessen kunnen individueel, met z'n tweeën of in een besloten groep worden gedaan.

Ja, er worden reiskosten in rekening gebracht als de priveles buiten Haarlem wordt verzorgd. De kosten bedragen 35 euro per uur geschatte reistijd per auto.

Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.

Je ontvangt een betaallink waarmee je vooraf via iDeal of creditcard kan betalen. Natuurlijk kan je ook een factuur krijgen.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie of als een afspraak wil maken.
Mail: han@schnek-fotografie.nl
Bel: 06 2606 6606
WhatsApp: 06 2606 6606