Al 14 jaar fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt
Al 14jaar
fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt

Workshop smartphone fotografie voor bedrijven en organisaties

Leuke workshop voor bedrijven, organisaties, instellingen, personeelsfeestjes, teambuilding, bedrijfsuitjes, seminars en andere zakelijke gelegenheden.

smartphone fotografie

Welkom bij Han Schnek Fotografie, onderhand dé specialist op het gebied van smartphone fotografie workshops voor bedrijven en organisaties in Nederland. Met de interactieve en hands-on workshop kunnen medewerkers de kracht van smartphone fotografie ontdekken en hun fotografische vaardigheden verbeteren. Het motto is: leren door te doen.

Waarom deze workshop smartphone fotografie?

Teambuilding
De workshop smartphone fotografie is een leerzame, creatieve en gezellige teambuilding activiteit. Wij verzorgen de workshop door het hele land en zorgen ervoor dat alle deelnemers sprekendere foto’s gaan maken. En het kan op alle niveaus: van beginners tot gevorderden.

Verbetering visuele content
Visuele content speelt een cruciale rol in de hedendaagse bedrijfsvoering. Door uw medewerkers de mogelijkheid te bieden om hun smartphone fotografie vaardigheden te ontwikkelen, kunt u de visuele communicatie van uw bedrijf versterken. Goed gemaakte en boeiende beelden trekken de aandacht, versterken uw merk en dragen bij aan een positieve indruk bij klanten, partners en medewerkers.

Inhoud van de workshop smartphone fotografie

Introductie
Hoewel elke workshop uniek is, starten we vrijwel altijd met een inleiding waarin de deelnemers uitleg krijgen over de basisfuncties van de camera app, zoals scherpstellen, belichten, portretstand, panorama, beeldverhouding en gebruik van lenzen. De ervaring leert dat de meeste mensen deze functies van de smartphone camera niet of nauwelijks gebruiken.

Aan de slag
Daarna is het tijd om zelf aan de slag te gaan. Het praktijkgedeelte bestaat uit een reeks foto-opdrachten waar de deelnemers leren om sprekende foto’s te maken. Ze worden stap voor stap wegwijs gemaakt in de grondbeginselen van beeldopbouw en compositie. Dat omvat de lichtinval, het onderwerp duidelijk maken, rekening houden met de achtergrond, het beeld fraai vormgeven, standpunt keuze en waar nodig diepte creëren. Zo krijgen de medewerkers handvatten om sprekende foto’s te maken met hun telefoon. En leren ze anders kijken, omgaan met licht en worden uitgedaagd om creatiever te gaan fotograferen.

Resultaten bespreken
Na elke opdracht komen we weer samen en bespreken we een selectie van de gemaakte foto's. Deze nabespreking is een waardevol leermoment, waarin we samen kijken wat er goed ging en waar nog ruimte is voor verbetering. Het aantal foto's dat we bespreken hangt af van de groepsgrootte. Maar we doen altijd ons uiterste best om iedereen de kans te geven feedback te ontvangen.

Nabewerken
We besluiten de workshop met een korte hands-on sessie waarin we laten zien hoe je foto’s kunt bewerken. Het doel is het maximale uit het beeld te halen. En de foto de gewenste uitstraling te geven. Dat doen we met de gratis app Snapseed, die snel te leren is en veel mogelijkheden biedt.

Handzame naslag
Aan het eind ontvangt iedere deelnemer een handzaam boekje waarin alles nog eens kort en bondig staat opgeschreven.

Wat leren de deelnemers?

In deze workshop leren ze hoe je gewone kiekjes kan omvormen tot sprekende foto’s. Hoe gaat dat in z’n werk? Simpel: we laten de belangrijkste aandachtspunten zien die zorgen dat foto's meer zeggingskracht krijgen. Die aandachtspunten zijn:
  • Wat zijn de belangrijkste opties van de camera app?
  • Waar let je op bij het licht?
  • Hoe zorg je dat het onderwerp duidelijk wordt?
  • Waarom is de achtergrond zo belangrijk?
  • Welke uitsnede geeft het sterkste beeld?
  • Hoe geef je de foto boeiend vorm?
  • Hoe voorkom je dat landschappen en stadsgezichten saai en plat ogen?
  • Welk standpunt levert het spannendste beeld op?

Wat hebben de deelnemers nodig?

Deelnemers kunnen met elke smartphone meedoen. Het maakt niet uit of het een iPhone, Samsung of andere smartphone is. Ook maakt het niet uit of de smartphone het laatste model is of al 5 jaar oud. Zolang er maar een camera op zit.

Welke aanpak gebruiken we?

De aanpak is relaxed, speels, stimulerend en vol met humor.

Hoelang duurt de workshop?

De ervaring leert dat twee uur optimaal is om de basisvaardigheden van de smartphone fotografie in de vingers te krijgen. Natuurlijk kan het ook korter.

Bedrijven en organisaties die u voorgingen

Enkele van de klanten waarvoor we de afgelopen periode de workshops smartphone fotografie hebben verzorgd:

abnamro albert heijn anwb Combiwel Buurtwerk Genmab HvA JLL NWO Provincie Noord-Holland PwC RAI Rituals RSM Sanoma TUI UMCG

Hoeveel personen kunnen er deelnemen?

Als er behoefte is aan individuele begeleiding, is het raadzaam de groep te beperken tot 10-15 personen. Het is geen probleem om op dezelfde dag twee of meer groepen achter elkaar te draaien. Voor teambuilding en bedrijfsuitjes hebben we groepen gefaciliteerd met 60 deelnemers. Dan maken we gebruik van een groot beeldscherm om iedereen te bereiken.

Waar worden de workshops gehouden?

De workshop kan op elke locatie in Nederland verzorgd worden. Zowel binnen als buiten. De keuze is aan u.

Waar worden de workshops gehouden?

De prijs is afhankelijk van de duur, aantal deelnemers en de locatie. De workshop is te boeken vanaf € 400,- voor een groep van 5 deelnemers. En voor € 600,- voor een groep van 6-10 deelnemers. De prijzen zijn excl. btw en eventuele reiskosten. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Heb je vragen of wil je een offerte aanvragen?

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie of als een offerte wil aanvragen.
Mail: han@schnek-fotografie.nl
Bel: 06 2606 6606
WhatsApp: 06 2606 6606