Al ruim 10.000 cursisten gingen je voor
Al ruim 10.000 cursisten gingen je de afgelopen 15 jaar voor

Privéles smartphone fotografie

Steeds meer mensen maken alleen nog foto’s met hun smartphone. Logisch, want die heb je altijd bij je. En het is makkelijk te gebruiken. Hoewel een smartphone geen echte camera is, kan je er toch schitterende foto’s mee maken. Als je maar weet waar je op moet letten. We laten je het graag zien.

Compositie
Overal in Nederland Wanneer het jou uitkomt Kan vaak op korte termijn
Overal in Nederland
Wanneer het jou uitkomt
Vaak op korte termijn mogelijk

Hoe leer je mooie foto's maken met je smartphone?

Grappig genoeg gaat smartphone fotografie nauwelijks over de smartphone zelf. Het is een simpele camera die weinig technische opties biedt. En dat is precies de kracht van het ding. De drempel is laag en iedereen kan ermee overweg.

Dat betekent niet dat we de technische mogelijkheden van de smartphone negeren. Integendeel. Ze kunnen je best vaak helpen om net wat fraaiere plaatjes te krijgen. Daarom kijken we naar de belangrijkste instellingen en functies, waaronder scherpstelling, belichting, aspect ratio, portretstand, live, panorama, flitsen, raster en HDR.

Maar sprekende foto’s maken met een smartphone zit 'm vooral in iets heel anders. In hoe je het onderwerp in beeld zet en er echt iets boeiends van maakt. Kortom, het geheim zit 'm vooral in de compositie.

smartphone fotografie

Wat leer je tijdens de privéles?

In deze workshop laten we je zien hoe je sprekende foto’s met een smartphone maakt. We beginnen met instellingen en technieken om het maximale uit jouw smartphone te halen. Daarna laten we je de belangrijkste manieren zien die voor zeggingskracht zorgen. Dat doen we praktijkgericht. Daarom besteden we de meeste tijd aan het oefenen van de aandachtspunten om het in de vingers te krijgen. De workshop eindigt met het nabewerken van foto's met Snapseed.

In deze privéles smartphone fotografie leer je hoe je gewone kiekjes kan omvormen tot sprekende foto’s. Hoe gaat dat in z’n werk? Simpel: we laten je de de belangrijkste aandachtspunten zien die zorgen dat jouw foto's meer zeggingskracht krijgen. Die aandachtspunten zijn:

  • Waar let je op bij het licht?
  • Hoe zorg je dat het onderwerp duidelijk wordt?
  • Waarom is de achtergrond zo belangrijk?
  • Welke uitsnede geeft het sterkste beeld?
  • Hoe geef je de foto boeiend vorm?
  • Hoe voorkom je dat landschappen en stadsgezichten saai en plat ogen?
  • Welk standpunt levert het spannendste beeld op?

Fotograferen is een vaardigheid die je net als fietsen en zwemmen alleen onder de knie krijgt door flink te oefenen. Daarom is de privéles vooral een praktijksessie. Aan de hand van gerichte oefeningen en persoonlijke feedback leren we je de aandachtspunten stap voor stap toe te passen. Zo leer je in een paar uur mooiere foto’s maken met je smartphone.

Wat heb je nodig?

Voor deze privéles heb je alleen een smartphone nodig. Het maakt niet uit welke merk of type. Als er maar een camera op zit.

smartphone fotografie

Locatie

Privélessen kunnen thuis, op het werk of een locatie naar keuze worden. Het kan in heel Nederland. Er kunnen reiskosten in rekening gebracht worden als de privéles buiten de regio Haarlem wordt verzorgd. De kosten bedragen 35 euro per uur geschatte reistijd per auto.

Reviews

"Ik vond het een leuke, leerzame, goed opgebouwde workshop. Eerst een half uurtje theorie, daarna Amsterdam Centrum in om opdrachten uit te voeren en deze meteen ter plekke bespreken met Han. Laatste half uur weer op lokatie om uitleg over de app te krijgen. Ik kan deze workshop aan iedereen aanbevelen." - Limka de Rouwe
"Een interessante workshop in het centrum van Amsterdam. Na een korte uitleg van de smartphone-features snel naar buiten om echt te oefenen. De opdrachten en feedback hielpen om alles snel onder de knie te krijgen. Met als resultaat: echt mooiere foto’s." - Renate
"Je krijgt veel praktische tips over het instellen en omgaan met je smartphone als camera. Daarna uitleg hoe je bij het maken van fotos kunt kijken en bewegen zodat er een beeld uitrolt met een verhaal." - Arend Zeelenberg

Lees meer reviews

Reizen en fotografie zijn passies

Onbekende culturen, nieuwe mensen ontmoeten, prachtige landschappen zien. Reizen verrijkt mij. En brengt verwondering. En die verwondering kan ik goed gebruiken bij het fotograferen. Voor mij is het een middel om mezelf uit te drukken.

De kennis en ervaring die ik de afgelopen 25 jaar heb opgedaan, deel ik graag. In iedereen schuilt een fotograaf. Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Met wat gerichte instructie en oefening, kan iedereen prachtige foto's maken.

Han Schnek

Tarief en data

Aantal Tarief (2 uur)
1 deelnemer € 199
2 deelnemers € 225
extra deelnemers € 59 pp
Prijzen zijn excl. reiskosten. Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.
Beschikbare data in de komende periode

Hoe boek je een privéles?

Stuur me een whatsapp, sms of e-mail.
Dan bel ik je zo snel mogelijk om je wensen en de mogelijkheden te bespreken.

06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Veelgestelde vragen

Hands-on. Praktijkgericht. Oefenen loont. Fotograferen is een vaardigheid die je leert door het veel te doen. Tijdens de lessen ligt de nadruk dan ook op gericht oefenen. Daarmee leer je aandachtspunten herkennen en toepassen en zie je snel vooruitgang in je resultaten. Ik hou het graag simpel in de lessen en behandel maar een paar aandachtspunten per keer. Dat betekent dat jij je kan concentreren op deze specifieke vaardigheden en je niet overweldigd voelt door allemaal nieuwe termen en weetjes..

De ervaring leert dat 2 uur optimaal is om de basisvaardigheden van de meeste onderwerpen in de vingers te krijgen. Voor de combinatie van verschillende onderwerpen zoals bijvoorbeeld camera techniek en compositie kan je beter 3 uur uittrekken.

Ja, privélessen kunnen ook in het Engels verzorgd worden.

Soms. In het weekend hebben we meestal groepslessen. Mail, app of bel om te informeren of het ook in het weekend kan.

Ja, het kan zeker 's avonds. Als er maar genoeg licht is om te oefenen.

Maar natuurlijk. Privélessen kunnen individueel, met z'n tweeën of in een besloten groep worden gedaan.

Ja, er worden reiskosten in rekening gebracht als de priveles buiten Haarlem wordt verzorgd. De kosten bedragen 35 euro per uur geschatte reistijd per auto.

Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.

Je ontvangt een betaallink waarmee je vooraf via iDeal of creditcard kan betalen. Natuurlijk kan je ook een factuur krijgen.

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt