Privéles smartphone fotografie

Steeds meer mensen maken alleen nog foto’s met hun smartphone. Logisch, want die heb je altijd bij je. En het is makkelijk te gebruiken. Hoewel een smartphone geen echte camera is, kan je er toch schitterende foto’s mee maken. Als je maar weet waar je op moet letten. We laten je het graag zien.

Deze privéles kan je ook boeken voor een in-company training, personeelsvereniging of bedrijfsuitje.
smartphone fotografie

In deze workshop laten we je zien hoe je sprekende foto’s met een smartphone maakt. We beginnen met instellingen en technieken om het maximale uit jouw smartphone te halen. Daarna laten we je de belangrijkste manieren zien die voor zeggingskracht zorgen. Dat doen we praktijkgericht. Daarom besteden we de meeste tijd aan het oefenen van de aandachtspunten om het in de vingers te krijgen. De workshop eindigt met het nabewerken van foto's met Snapseed.

Hoe leer je mooiere foto's maken met een smartphone?

Grappig genoeg gaat smartphone fotografie nauwelijks over de smartphone zelf. Het is een simpele camera die weinig technische opties biedt. En dat is precies de kracht van het ding. De drempel is laag en iedereen kan ermee overweg.

Dat betekent niet dat we de technische mogelijkheden van de smartphone negeren. Integendeel. Ze kunnen je best vaak helpen om net wat fraaiere plaatjes te krijgen. Daarom kijken we naar de belangrijkste instellingen en functies, waaronder scherpstelling, belichting, aspect ratio, portretstand, live, panorama, flitsen, raster en HDR.

Maar sprekende foto’s maken met een smartphone zit 'm vooral in iets heel anders. In hoe je het onderwerp in beeld zet en er echt iets boeiends van maakt. Kortom, het geheim zit 'm vooral in de compositie.

smartphone fotografie

Wat leer je?

In deze privéles smartphone fotografie leer je hoe je gewone kiekjes kan omvormen tot sprekende foto’s. Hoe gaat dat in z’n werk? Simpel: we laten je de de belangrijkste aandachtspunten zien die zorgen dat jouw foto's meer zeggingskracht krijgen. Die aandachtspunten zijn:

  • Waar let je op bij het licht?
  • Hoe zorg je dat het onderwerp duidelijk wordt?
  • Waarom is de achtergrond zo belangrijk?
  • Welke uitsnede geeft het sterkste beeld?
  • Hoe geef je de foto boeiend vorm?
  • Hoe voorkom je dat landschappen en stadsgezichten saai en plat ogen?
  • Welk standpunt levert het spannendste beeld op?

Fotograferen is een vaardigheid die je net als fietsen en zwemmen alleen onder de knie krijgt door flink te oefenen. Daarom is de privéles vooral een praktijksessie. Aan de hand van gerichte oefeningen en persoonlijke feedback leren we je de aandachtspunten stap voor stap toe te passen. Zo leer je in een paar uur mooiere foto’s maken met je smartphone.

Wat heb je nodig?

Voor deze privéles heb je alleen een smartphone nodig. Het maakt niet uit welke merk of type. Als er maar een camera op zit.

smartphone fotografie

Locatie

Privélessen kunnen thuis, op het werk of een locatie naar keuze worden. Het kan in heel Nederland. Er kunnen reiskosten in rekening gebracht worden als de privéles buiten de regio Haarlem wordt verzorgd. De kosten bedragen 35 euro per uur geschatte reistijd per auto.

Reacties van cursisten

"Ik vond het een leuke, leerzame, goed opgebouwde workshop. Eerst een half uurtje theorie, daarna Amsterdam Centrum in om opdrachten uit te voeren en deze meteen ter plekke bespreken met Han. Laatste half uur weer op lokatie om uitleg over de app te krijgen. Ik kan deze workshop aan iedereen aanbevelen." - Limka de Rouwe
"Een interessante workshop in het centrum van Amsterdam. Na een korte uitleg van de smartphone-features snel naar buiten om echt te oefenen. De opdrachten en feedback hielpen om alles snel onder de knie te krijgen. Met als resultaat: echt mooiere foto’s." - Renate
"Je krijgt veel praktische tips over het instellen en omgaan met je smartphone als camera. Daarna uitleg hoe je bij het maken van fotos kunt kijken en bewegen zodat er een beeld uitrolt met een verhaal." - Arend Zeelenberg

Lees meer reacties

Tarief

Het tarief voor een privéles smartphone fotografie start bij 199 euro voor 1 of en 225 euro voor 2 deelnemers. Extra deelnemers kosten 59 euro pp. Voor particulieren zijn deze tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW. Vraag gerust een vrijblijvende offerte.

Tarief privéles (2 uur)

Aantal Tarief
1 deelnemer € 199
2 deelnemers € 225
extra deelnemers € 59 pp
Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.
..

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie of als een afspraak wil maken.
Mail: han@schnek-fotografie.nl
Bel: 06 2606 6606
WhatsApp: 06 2606 6606