Al ruim 10.000 cursisten gingen je voor
Al ruim 10.000 cursisten gingen je de afgelopen 15 jaar voor

Privéles wildlife fotografie

Je leert de beste sluitertijden, diafragma’s, ISO instellingen gebruiken om mooie wildlife foto’s te maken. En gaat aan de slag met belichting en scherptediepte. Uiteraard komt ook het kiezen van sterke composities aan bod. We laten je een viertal krachtige manieren zien om je foto's veel zeggingskracht mee tegeven. De workshop is eersteklas voorbereiding als je op safari gaat.

wildlife fotografie

In deze workshop leer je fraaie foto's maken van vogels en zoogdieren. Je leert wat de beste sluitertijden, diafragma’s, ISO instellingen zijn om wildlife foto’s te maken. Daarbij besteden we veel aandacht aan de valkuilen van het fotograferen met een telelens. En het maken van wildlife foto's met zeggingskracht.

Wilde dieren fotograferen is uitdagend en opwindend. Eerst moet je ze zoeken. Als je ze gevonden hebt, begint het wachten op een fotogeniek moment. En dan moet je doorpakken om hopelijk een sprekende plaat te krijgen.

Techniek en compositie zijn anders dan de meeste vormen van fotografie. Vaak is er weinig licht omdat dieren het meest actief zijn aan de randen van de dag. Bovendien heb je een lange lens nodig om ze groot genoeg in beeld te krijgen. Dat maakt het technisch niet eenvoudiger. Bewegingsonscherpte en ruis liggen op de loer. En je hebt weinig grip op de compositie, anders een goed standpunt kiezen en geduld oefenen.

Wat leer je tijdens deze privéles wildlife fotografie?

  • Alles over de telelenzen en stabilisatie
  • De beste sluitertijden, diafragma’s, ISO instellingen
  • Wat we zoeken in wildlife fotografie
  • Vier krachtige manieren om zeggingskracht op te roepen
  • Waardevolle tips voor het fotograferen van wilde dieren

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop heb je een digitale spiegelreflex of systeem camera nodig. Daarnaast een telelens (minimaal 100-300 mm) en een statief of monopod. Het is belangrijk dat je weet hoe je sluitertijd, diafragma en ISO op je camera zelf kunt instellen. We gaan helemaal handmatig (M-stand) fotograferen. Dat is overigens minder lastig dan het lijkt. Twijfel je? Overweeg dan de: basiscursus fotografie te volgen.

dierenfotografie

Amsterdamse Waterleidingduinen of safaripark

De workshop wildlife fotografie wordt in de Amsterdamse Waterleidingduinen bij Zandvoort verzorgd. Maar op verzoek kan het ook in bijvoorbeeld Burgers Zoo in Arnhem.

Tarief

Deze workshop wildlife fotografie wordt alleen als privéles aangeboden. Het tarief start bij 224 euro voor 1 deelnemer. Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW. De toegangskosten voor de Amsterdamse Waterleidingduinen of safaripark zijn niet inbegrepen.

Tarief privéles (2 uur)

Aantal Tarief
1 deelnemer € 224
2 deelnemers € 250
extra deelnemers € 99 pp
Prijzen zijn excl. evt. reiskosten. Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.
wildlife fotografie

Veelgestelde vragen

Hands-on. Praktijkgericht. Oefenen loont. Fotograferen is een vaardigheid die je leert door het veel te doen. Tijdens de lessen ligt de nadruk dan ook op gericht oefenen. Daarmee leer je aandachtspunten herkennen en toepassen en zie je snel vooruitgang in je resultaten. Ik hou het graag simpel in de lessen en behandel maar een paar aandachtspunten per keer. Dat betekent dat jij je kan concentreren op deze specifieke vaardigheden en je niet overweldigd voelt door allemaal nieuwe termen en weetjes.

De ervaring leert dat 2 uur optimaal is om de basisvaardigheden van wildlife fotografie in de vingers te krijgen.

Ja, privélessen kunnen ook in het Engels verzorgd worden.

Soms. In het weekend hebben we meestal groepslessen. Mail, app of bel om te informeren of het ook in het weekend kan.

Nee, het kan alleen tijdens de openingstijden van de locatie.

Maar natuurlijk. Privélessen kunnen individueel, met z'n tweeën of in een besloten groep worden gedaan.

Nee, bij deze workshop worden er geen reiskosten in rekening gebracht tenzij het op een andere locatie dan de Amsterdamse Waterleidingduinen wordt verzorgd.

Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.

Je ontvangt een betaallink waarmee je vooraf via iDeal of creditcard kan betalen. Natuurlijk kan je ook een factuur krijgen.

Reizen en fotografie zijn passies

Onbekende culturen, nieuwe mensen ontmoeten, prachtige landschappen zien. Reizen verrijkt mij. En brengt verwondering. En die verwondering kan ik goed gebruiken bij het fotograferen. Voor mij is het een middel om mezelf uit te drukken.

De kennis en ervaring die ik de afgelopen 25 jaar heb opgedaan, deel ik graag. In iedereen schuilt een fotograaf. Het is allemaal niet zo ingewikkeld. Met wat gerichte instructie en oefening, kan iedereen prachtige foto's maken. Han Schnek fotografie

Han Schnek fotografie cursus

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt.

Contact
06 2606 6606
06 2606 6606
han@schnek-fotografie.nl

Adressen
Begijnhof 20, 2011 HE Haarlem
Utrechtsedwarsstraat 13-1, 1017 WB Amsterdam
Voetiusstraat 3, 3512 JL Utrecht
Wijnhaven 36, 3011 WS Rotterdam

Fotografie cursussen waar je écht wat aan hebt