06 2606 6606     e-mail    
Fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt
Fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt

Privéles de kracht van compositie

Iedereen kan fotograferen, maar goede foto’s maken gaat niet vanzelf. Leer tijdens deze inspirerende en praktijkgerichte privéles het verschil tussen kiekjes en sprekende foto's.

compositie in fotografie

In deze privéles laten we je zien hoe je sprekende foto’s maakt met een digitale camera. We laten je allereerst zien waar je op moet letten. Daarna leer je om deze aandachtspunten te herkennen op foto's. En tenslotte om ze toe te passen. een groot deel van de privéles oefenen we om het in de vingers te krijgen.

Hoe leer je mooiere foto's maken met een camera?

Het leren begrijpen van beeldtaal is leuk en spannend. Zodra je weet waar je op moet letten in een compositie en aandachtspunten kunt herkennen op foto's, ga je ze vanzelf toepassen tijdens het fotograferen. Het is een beetje als leren lezen; zodra je de woorden en zinnen begrijpt, kun je tekst niet meer negeren.

Zodra je beeldtaal begint te begrijpen, zie je dat meestal direct terug in je foto's. Die worden duidelijker en winnen aan zeggingskracht. Daarna is het gewoon een kwestie van flink oefenen. En dat is precies wat we tijdens het praktijgedeelte van deze workshop compositie doen: oefenen.

compositie fotografie

Wat leer je?

In deze privéles compositie leer je hoe je gewone kiekjes kan omvormen tot sprekende foto’s. Hoe gaat dat in z’n werk? Simpel: we laten je de de belangrijkste aandachtspunten zien die zorgen dat jouw foto's meer zeggingskracht krijgen.

Hoe is deze workshop opgebouwd?

Deze privéles compositie bestaat uit drie delen:
1) Inleiding: om vooraf alvast wat korte video's en voorbeelden te bekijken
2) Praktijksessie: om te oefenen en te leren door het te doen
3) Naslag: handzaam boekje met samenvattingen

Inleiding

Direct na inschrijving ontvang je een link en wachtwoord voor de inleiding. Daarmee kun je je alvast voorbereiden op de praktijksessie. Aan de hand van voorbeelden geven we je inzicht in de belangrijkste onderwerpen, waaronder:
  • Waarom is de keuze van het onderwerp belangrijk?
  • Hoe licht je het onderwerp goed uit?
  • Hoe maak je het onderwerp duidelijk?
  • Waarom is de achtergrond belangrijk?
  • Hoe kies je een overzichtelijke en krachtige uitsnede?
  • Hoe geef je het beeld boeiend vorm?
  • Wanneer schiet je horizontaal en wanneer verticaal?
  • Waarom is standpunt zo belangrijk?
  • Hoe kies je een expressief moment?
  • Hoe creëer je diepte?

cursus fotografie compositie

cursus fotografie compositie

Praktijksessie

Tijdens de praktijksessie - het hart van de privéles - zijn we continu aan het oefenen. Steeds aan de hand van een aandachtspunt. Fotograferen is goed leren kijken, doen en daarna kijken naar wat je hebt geschoten. We bespreken steeds direct na iedere oefening jouw resultaten. Zo ontvang je persoonlijke feedback en krijg je de aandachtspunten stapsgewijs in de vingers.

Naslag

Aan het eind van de praktijksessie ontvang je een handzaam boekje waarin alles nog eens kort en krachtig staat opgeschreven. Natuurlijk hou je ook nog jaren toegang tot de uitgebreide inleiding met de vele voorbeelden.

Wat heb je nodig?

Voor deze privéles heb je alleen een digitale camera nodig. Het maakt niet uit welke merk of type.

compositie

Locatie

Privélessen kunnen thuis, op het werk of een locatie naar keuze worden. Het kan in heel Nederland. Er kunnen reiskosten in rekening gebracht worden als de privéles buiten de regio Haarlem wordt verzorgd. De kosten bedragen 35 euro per uur geschatte reistijd per auto.

Tarief

Het tarief voor een privéles compositie start bij 199 euro voor 1 of 2 deelnemers (samen). Extra deelnemers kosten 59 euro pp. Voor particulieren zijn deze tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW. Vraag gerust een vrijblijvende offerte.

Tarief privéles (2 uur)

Aantal Tarief
1 deelnemer € 199
2 deelnemers € 225
3 deelnemers € 258
extra deelnemers € 59 pp
Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.

compositie

Veelgestelde vragen

Hands-on. Praktijkgericht. Oefenen loont. Fotograferen is een vaardigheid die je leert door het veel te doen. Tijdens de lessen ligt de nadruk dan ook op gericht oefenen. Daarmee leer je aandachtspunten herkennen en toepassen en zie je snel vooruitgang in je resultaten. Ik hou het graag simpel in de lessen en behandel maar een paar aandachtspunten per keer. Dat betekent dat jij je kan concentreren op deze specifieke vaardigheden en je niet overweldigd voelt door allemaal nieuwe termen en weetjes..

De ervaring leert dat 2 uur optimaal is om de basisvaardigheden van compositie tijdens een privéles in de vingers te krijgen.

Ja, privélessen kunnen ook in het Engels verzorgd worden.

Soms. In het weekend hebben we meestal groepslessen. Mail, app of bel om te informeren of het ook in het weekend kan.

Ja, het kan zeker 's avonds. Als er maar genoeg licht is om te oefenen.

Maar natuurlijk. Privélessen kunnen individueel, met z'n tweeën of in een besloten groep worden gedaan.

Ja, er worden reiskosten in rekening gebracht als de priveles buiten Haarlem wordt verzorgd. De kosten bedragen 35 euro per uur geschatte reistijd per auto.

Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.

Je ontvangt een betaallink waarmee je vooraf via iDeal, creditcard of Bancontact kan betalen. Natuurlijk kan je ook een factuur krijgen.

Neem gerust contact op

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie of als je een afspraak wilt maken.
Telefoon: 06 2606 6606
Whatsapp: 06 2606 6606
Mail: han@schnek-fotografie.nl