06 2606 6606     e-mail    
Fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt
Fotografie cursussen waar je echt wat aan hebt

Privéles wildlife fotografie

Je leert de beste sluitertijden, diafragma’s, ISO instellingen gebruiken om mooie wildlife foto’s te maken. En gaat aan de slag met belichting en scherptediepte. Uiteraard komt ook het kiezen van sterke composities aan bod. We laten je een viertal krachtige manieren zien om je foto's veel zeggingskracht mee tegeven. De workshop is eersteklas voorbereiding als je op safari gaat.

dierenfotografie

In deze workshop leer je fraaie foto's maken van vogels en zoogdieren. Je leert wat de beste sluitertijden, diafragma’s, ISO instellingen zijn om wildlife foto’s te maken. Daarbij besteden we veel aandacht aan de valkuilen van het fotograferen met een telelens. En het maken van wildlife foto's met zeggingskracht.

Waarom deze workshop?

  • Je leert sprekende foto's maken van wilde dieren
  • 3 uur privéles in Burgers' Zoo
  • Methode: leren door het te doen
  • Veel persoonlijke aandacht
  • Handige inleiding/naslag

Wilde dieren fotograferen is uitdagend en opwindend. Eerst moet je ze zoeken. Als je ze gevonden hebt, begint het wachten op een fotogeniek moment. En dan moet je doorpakken om hopelijk een sprekende plaat te krijgen.

Techniek en compositie zijn uitdagend. Vaak is er weinig licht omdat dieren het meest actief zijn aan de randen van de dag. Bovendien heb je een lange lens nodig om ze groot genoeg in beeld te krijgen. Dat maakt het technisch niet eenvoudiger. Bewegingsonscherpte en ruis liggen op de loer. En je hebt weinig grip op de compositie, anders een goed standpunt kiezen en geduld oefenen.

Wat leer je tijdens deze privé workshop avond- en nachtfotografie?

  • Alles over de telelenzen en stabilisatie
  • De beste sluitertijden, diafragma’s, ISO instellingen
  • Wat we zoeken in wildlife fotografie
  • Vier krachtige manieren om zeggingskracht op te roepen
  • Vaardevolle tips voor het fotograferen van wilde dieren

Wat heb je nodig?

Voor deze workshop heb je een digitale spiegelreflex of systeem camera nodig. Daarnaast een telelens (minimaal 100-300 mm) en een statief of monopod. Het is belangrijk dat je weet hoe je sluitertijd, diafragma en ISO op je camera zelf kunt instellen. We gaan helemaal handmatig (M-stand) fotograferen. Dat is overigens minder lastig dan het lijkt. Twijfel je? Overweeg dan de: basiscursus Camera & Techniek te volgen.

dierenfotografie

Burgers' Zoo

De workshop wildlife fotografie wordt in Burgers' Zoo (bij Arnhem) verzorgd. Burgers heeft een aantal ecodisplays. Dit zijn nabootsingen van de ecosystemen waarin de dieren in de natuur leven. Ze zijn daardoor realistischer te zien dan in traditionele dierentuinen met hokken. Door deze manier van presenteren worden de bezoekers uitgedaagd om op zoek te gaan naar de dieren. Een deel van de ecodisplays zijn overdekt en het gehele jaar te bezoeken.
Natuurlijk zijn ook andere locaties in overleg mogelijk zoals Artis in Amsterdam.

Privéles

Deze workshop wildlife fotografie wordt alleen als privéles aangeboden. Het tarief start bij 398 euro voor 1 of 2 deelnemers (samen). Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW. De toegangskosten voor het dierenpark zijn niet inbegrepen.

Tarief privéles (3 uur)

Aantal Tarief
1 deelnemer € 398
2 deelnemers € 398
extra deelnemers € 118 pp
Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.

dierenfotografie

Veelgestelde vragen

Hands-on. Praktijkgericht. Oefenen loont. Fotograferen is een vaardigheid die je leert door het veel te doen. Tijdens de lessen ligt de nadruk dan ook op gericht oefenen. Daarmee leer je aandachtspunten herkennen en toepassen en zie je snel vooruitgang in je resultaten. Ik hou het graag simpel in de lessen en behandel maar een paar aandachtspunten per keer. Dat betekent dat jij je kan concentreren op deze specifieke vaardigheden en je niet overweldigd voelt door allemaal nieuwe termen en weetjes..

De ervaring leert dat 3 uur optimaal is om de basisvaardigheden van wildlife fotografie in de vingers te krijgen.

Ja, privélessen kunnen ook in het Engels verzorgd worden.

Nee. In het weekend hebben we vrijwel altijd groepslessen. Bovendien is het dan druk in de dierenparken.

Maar natuurlijk. Privélessen kunnen individueel, met z'n tweeën of in een besloten groep worden gedaan.

Nee, bij deze workshop worden er geen reiskosten in rekening gebracht.

Voor particulieren zijn de tarieven inclusief BTW. Voor bedrijven en organisaties exclusief 21% BTW.

Je ontvangt een betaallink waarmee je vooraf via iDeal, creditcard of Bancontact kan betalen. Natuurlijk kan je ook een factuur krijgen.

Neem gerust contact op

Han Schnek Neem gerust contact op voor meer informatie of als je een afspraak wilt maken.
Telefoon: 06 2606 6606
Whatsapp: 06 2606 6606
Mail: han@schnek-fotografie.nl