Smartphone fotografie

Wil je fraaiere foto's leren maken met je smartphone? Dan hebben we een paar leuke workshops voor je. Veilig buiten in kleine groepjes. Of online met telefonisch contact.

smartphone cursus fotografie

Workshop in kleine groepjes

De workshops bestaan uit een inleiding en een praktijksessie. Tijdens de praktijksessie oefenen we de belangrijkste aandachtspunten. Dat doen we buiten in kleine groepjes, zodat je veilig kunt oefenen en veel persoonlijke begeleiding krijgt.

Workshop smartphone fotografie
De smartphone heeft wel een camera, maar het is geen camera. En toch kun je er schitterende foto’s mee maken. Als je maar weet waar je op moet letten. Deze workshop smartphone fotografie biedt jou praktische handvatten om sprekende foto's te maken. € 79
Meer info

Online cursussen smartphone fotografie

Ik geef geen online cursussen, maar cursussen op afstand. Mijn fotografie cursussen bestaan namelijk uit:
  • Persoonlijk contact per telefoon
  • Een beperkt aantal onderwerpen per cursus zodat je niet verdwaalt
  • Lesstof die kort en bondig is
  • Gerichte foto opdrachten inclusief kijk-oefeningen
  • Persoonlijke feedback op jouw foto’s
  • De gelegenheid om vragen te stellen en met mij te sparren

Online cursus smartphone fotografie
Zakt de moed je ook wel eens in de schoenen van al die teleurstellende smartphone foto's? Met deze online cursus smartphone fotografie leer je sprekende foto’s maken. Slechts € 59
Meer info


Smaakmakers
Ken je de basis van de compositie, maar zoek je nog andere manieren om de zeggingskracht van je foto's te verhogen? Met de cursus leer je 6 extra technieken die jou gaan helpen om expressieve foto's te maken. € 59
Meer info


Online cursus portretfotografie
Vind je het lastig om een portret te maken dat natuurlijk en spontaan oogt? Je bent niet de enige. Wil je weten hoe fotografen dat aanpakken? Gewoon met natuurlijk licht zonder speciaal gereedschap. € 59
Meer info


Online cursus reisfotografie
Doen jouw reisfoto’s geen recht aan wat je gezien en beleefd hebt tijdens je mooie vakantie?
Reisfotograaf Han Schnek leert je boeiende foto’s maken die je vakantie perfect uitbeelden. € 59
Meer info


6 voordelen van fotograferen met je smartphone

"Ai, had ik nou maar een camera bij me gehad." Die tijd is voorbij. Iedereen die een smartphone op zak heeft kan op elk gewenst moment overal een foto van nemen. Toch wordt er nog vaak gedacht dat je met een digitale camera betere foto’s maakt. Misschien is dat waar, maar de voordelen van smartphone fotografie moet je niet onderschatten.

De nadelen van een digitale camera

Maar laten we beginnen bij de digitale camera. Behalve dan dat je voor een goede digitale camera een hoop geld kwijt bent, zijn er nog een paar andere belangrijke nadelen:
  • Een digitale camera stop je niet even in je jaszak. Daar is ie te groot en te zwaar voor.
  • Om mooie foto’s met een digitale camera te maken, moet je echt goede kennis van zaken hebben. Dat is niet zo moeilijk, maar je moet het wel leren.
  • Mensen hebben de neiging om te gaan poseren als ze een fotocamera zien. Dat gaat ten koste van de spontaniteit van de foto’s.

De 6 grootste voordelen

1. Altijd bij de hand
Bijna niemand gaat tegenwoordig de deur nog uit zonder smartphone. Je kunt dus van alle grappige, leuke of mooie dingen die je onderweg tegenkomt een foto nemen.

2. Makkelijk in gebruik
Dat spreekt eigenlijk wel vanzelf. Voor het bedienen van je smartphone camera heb je geen hogere wiskunde nodig. Wat wel echt een aanrader is, is een korte workshop met tips en trics om de allermooiste smartphone foto’s te nemen.

3. Direct bewerken
Je kunt de foto’s direct op je smartphone bewerken. Om foto’s die met een digitale camera genomen zijn te bewerken heb je dure en ingewikkelde programma’s zoals Photoshop nodig. Om de foto’s die je met je smartphone maakt te bewerken kun je volstaan met een simpele app als Snapseed. Een kind kan de was doen.

4. Leuke foto’s kun je delen
Eén van de grootste voordelen van een smartphone is dat je foto’s kunt delen met je familie en vrienden. Zo maak je hen deelgenoot van dat leuke of grappige moment.

5. Spontane foto’s
Nog een groot voordeel van fotograferen met je smartphone is dat niemand zich tegenwoordig meer geïntimideerd voelt door de smartphonecamera. Wanneer je met een digitale fotocamera in de aanslag staat om de leukste momenten vast te leggen, zie je dat iedereen gaat poseren. Met een smartphone heb je dat veel minder en krijg je meer spontane foto’s.

6. Net zoveel foto’s maken als je wilt
In tegenstelling tot bij een digitale camera, kun je de foto’s die je met je smartphone neemt, eenvoudig uploaden naar de cloud. Alles wat je daarvoor nodig hebt is wifi. Niet alleen kun je zo oneindig veel foto’s nemen, maar je hoeft ook nooit bang te zijn dat je je foto’s kwijt raakt.


Tips voor smartphone fotografie

Voedselfotografie met een smartphone

Wil jij graag een mooie foto van een gerechtje voor Instagram? Of heb jij een toffe blog waar je recepten op deelt en dus foto’s voor nodig hebt? Hier volgen alvast 5 top tips voor betere voedselfotografie met je smartphone.
Lees verder

Hoe maak je een geweldige selfie?

Heb je ooit een foto van jezelf willen maken, zonder dat het op een doorsnee selfie lijkt? Je bent niet de enige. En zo moeilijk is het niet.
Lees verder

Avondfotografie met een smartphone

Je zult ongetwijfeld wel eens gemerkt hebben dat het niet meevalt om ’s avonds scherpe foto’s te maken met een smartphone. Ze worden snel onscherp en korrelig. Hier heb je 5 top tips voor avondfotografie met een smartphone.
Lees verder