06 2606 6606     e-mail   

Workshop smartphone fotografie

Steeds meer mensen maken alleen nog foto’s met hun smartphone. Logisch, want die heb je altijd bij je. En is makkelijk te gebruiken. Maar een smartphone is geen echte camera. Toch kun je er toch schitterende foto’s mee maken. Als je maar weet waar je op moet letten.


In deze workshop leer je hoe je sprekende smartphone foto’s maakt. We beginnen met instellingen en technieken om het maximale uit jouw smartphone te halen. Vervolgens leer je de 5 belangrijkste aandachtspunten om sterke foto’s te maken. De workshop eindigt met het nabewerken van foto's met Snapseed.

 • Praktijkgericht
 • Voor iedereen en alle leeftijden
 • Max. 8 deelnemers
 • Online inleiding en naslag met veel voorbeelden
 • Ervaren fotodocent

Hoe leer je mooiere foto's maken met een smartphone ?

Grappig genoeg gaat smartphone fotografie nauwelijks over de smartphone zelf. Het is een simpele camera die weinig technische opties biedt. En dat is precies de kracht van het ding. De drempel is laag en iedereen kan ermee overweg.

Mooiere foto’s maken met een smartphone zit 'm dan ook in iets heel anders. Namelijk, hoe je het onderwerp in beeld zet en er echt iets boeiends van maakt. Het geheim zit 'm dus in de compositie.

smartphone fotografie

Wat leer je?

In deze workshop smartphone fotografie leer je hoe je gewone kiekjes kan omvormen tot sprekende foto’s. Hoe gaat dat in z’n werk? Simpel: we laten je de de 5 belangrijkste aandachtspunten zien die zorgen dat jouw foto's meer zeggingskracht krijgen. Die aandachtspunten zijn:

 • Licht
 • Grootte
 • Achtergrond
 • Vormgeving
 • Voorgrond

Fotograferen is een vaardigheid die je net als fietsen en zwemmen alleen onder de knie krijgt door flink te oefenen. Daarom is de workshop vooral een praktijksessie. Aan de hand van gerichte oefeningen en persoonlijke feedback leren we je de aandachtspunten stap voor stap toe te passen. Zo leer je in een paar uur mooiere foto’s maken met je smartphone.

smartphone fotografie Haarlem

Hoe zit de cursus in elkaar?

We beginnen altijd even met de camera instellingen van de smartphone. Ik laat je een paar trucs zien die goed van pas kunnen komen.

Daarna gaan we aan slag met de de 5 belangrijkste aandachtspunten om sprekende foto’s te maken. Deze zijn:

 1. Hoe licht je het onderwerp goed uit?
 2. Hoe zet je het onderwerp zo in beeld dat je direct ziet waar de foto over gaat?
 3. Waarom is de achtergrond net zo belangrijk als het onderwerp zelf?
 4. Hoe geef je de foto bewust vorm?
 5. Hoe creëer je diepte in de foto’s?

En tenslotte laat ik je nog zien hoe je snel het maximale uit je foto's haalt met de gratis app Snapseed.

workshop smartphone fotografie Utrecht

Kleine groepen

De praktijksessies worden in kleine groepen verzorgd. Tussen 3 en 8 deelnemers, afhankelijk van de maximale groepsgrootte volgens de Corona-richtlijnen. Daarmee vangen we twee vliegen in één klap. We willen graag voldoende afstand houden om veilig te oefenen. En met kleine groepjes is er veel tijd voor persoonlijke begeleiding.

Voor wie is deze workshop smartphone fotografie bestemd?

Deze workshop smartphone fotografie is voor iedereen die graag mooiere foto’s met de smartphone wil maken. De workshop is geschikt voor alle leeftijden (9-99 jaar) en is een beginnerscursus. Je hebt dus geen enkele kennis en fotografie ervaring nodig.

Wat heb je nodig voor deze workshop?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een smartphone. De workshop smartphone fotografie is geschikt voor alle merken smartphones die op iOS en Android werken, inclusief de iPhone en Samsung. Daarnaast heb je de fotobewerking app Snapseed nodig. Die kun je gratis uit de app store downloaden.

Direct beginnen

Ik heb een uitgebreide inleiding online gezet. Na de inschrijving krijg je daar direct toegang toe. De inleiding biedt uitleg, voorbeelden en kijk-oefeningen. Je kunt het achteraf ook als naslag gebruiken en om verder te oefenen aan de hand van de gerichte oefeningen.

Smartphone app

Maar je kunt het online lesmateriaal ook bekijken op onze gratis smartphone app.

app voor iOS app voor Android

Wat kost de workshop smartphone fotografie?

Deze workshop kost € 79 per deelnemer.
veilig betalen met ideal Je kunt direct veilig online betalen met iDeal, Creditcard en Bancontact.

Wat zijn de startlocaties?

De workshop smartphone fotografie begint:
 • in Amsterdam op het Amstelveld of bij Room2Learn (Utrechtsedwarsstraat 13-1)
 • in Haarlem in het Kenaupark of in het Centrum aan het Spaarne (Spaarne 112)
 • in Utrecht op het Domplein

Schrijf je in

betere foto's leren maken met je smartphone

Het weer

Als de weersverwachting veel regen voorspelt gedurende een groot deel van de praktijksessie, wordt de workshop natuurlijk afgeblazen. Je kan dan omboeken naar een andere datum.

Reacties

"Superblij met de cursus smartphone fotografie die ik heb gevolgd. Heb al meerdere fotografie cursussen gevolgd maar deze was super praktisch en to the point. Han heeft leuke, kort en krachtige online modules ontwikkeld (korte verhaaltjes met duidelijke beeld voorbeelden) waardoor je beter leert kijken. In het bijbehorende workshop ga je deze in praktijk brengen en geeft Han concrete tips waar je de rest van je leven wat aan hebt. Bovendien was het ook nog eens heel gezellig!" - Kirstin
"Gisteren heb ik de workshop Smartphone fotografie bij Han Schnek gedaan. Hij maakt compositie heel toegankelijk. We hebben veel geoefend en kregen steeds feedback op de foto's. En aanwijzingen hoe het beter kon. Ik vond het buitengewoon nuttig." - Eva
"Han, alweer een top workshop. Nooit gedacht dat ik met een paar tips en tricks al zo snel zo veel betere foto's zou kunnen maken met mijn smartphone. Echt een aanrader." - Ruud
"Met 6 mensen op pad. Han legt compositie helder uit met veel humor. Veel geleerd in korte tijd. Superleuke, leerzame en gezellige middag." - Dineke

Online cursus

online cursus

Deze workshop is zeer geschikt om online te volgen. Hoe dat werkt? Je ontvangt van mij gerichte oefeningen en er zijn drie telefonische of Zoom contactmomenten waarop ik feedback geef op de foto's en jij vragen kunt stellen. Je kunt op ieder gewenst moment beginnen. Bekijk de informatie over de online cursus smartphone fotografie.

Privé workshop

Je kunt de workshop ook het hele jaar door privé of met een besloten groepje boeken. Dan kun je zelf een geschikte doordeweekse dag uitzoeken en wordt het programma volledig aan jouw wensen en tempo aangepast. Privéles kan al voor € 149.


Inschrijven voor de workshop smartphone fotografie (€ 79 pp)


Juni
vrij 25 juni
(10:00-12:30)
Amsterdamvol
zat 26 juni
(10:00-12:30)
Amsterdamnog 3 plekjes

Juli
vrij 2 juli
(13:00-15:30)
Haarlemnog 2 plekjes
zat 3 juli
(13:00-15:30)
Haarlemnog 1 plekje
zon 4 juli
(13:00-15:30)
Utrechtnog 1 plekje
vrij 9 juli
(13:00-15:30)
Amsterdamnog 3 plekjes
zat 10 juli
(13:00-15:30)
Amsterdamvol

September
zat 18 sep
(13:00-15:30)
Haarlemvolop plaats
zon 19 sep
(13:00-15:30)
Utrechtvolop plaats

Oktober
zat 2 okt
(13:00-15:30)
Amsterdamvolop plaats
zon 3 okt
(10:00-12:30)
Haarlemvolop plaats
zat 9 okt
(10:00-12:30)
Amsterdamvolop plaats
zat 16 okt
(10:00-12:30)
Utrechtvolop plaats
zon 17 okt
(13:00-15:30)
Haarlemvolop plaats
zon 30 okt
(10:00-12:30)
Haarlemvolop plaats
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden