06 2606 6606     e-mail   

Workshop smartphone fotografie

De smartphone heeft wel een camera, maar het is geen camera. En toch kun je er schitterende foto’s mee maken. Als je maar weet waar je op moet letten.

Deze workshop smartphone fotografie biedt jou praktische handvatten om sprekende foto's te maken. Het wordt verzorgd door een ervaren fotodocent en reisfotograaf, die zelf ook steeds vaker met zijn smartphone schiet.

workshop smartphone fotografie

Corona-maatregelen
Alle groepsworkshops zijn voorlopig even uitgesteld. Privélessen en online fotografie cursussen kunnen gelukkig wel doorgaan.

Corona-maatregelen
Alle groepsworkshops zijn voorlopig even uitgesteld.
Privélessen en online fotografie cursussen kunnen gelukkig wel doorgaan.

In deze workshop leer je hoe je sprekende smartphone foto’s maakt. We beginnen met instellingen en technieken om het maximale uit jouw smartphone te halen. Vervolgens leer je de 5 belangrijkste aandachtspunten om sterke foto’s te make: licht, grootte, achtergrond, vormgeving en voorgrond. De workshop eindigt met het nabewerken van foto's met Snapseed.

 • Praktijksessie van 2,5 uur
 • Buiten met kleine groepjes
 • Ervaren fotodocent
 • De 5 belangrijkste aandachtspunten
 • Online inleiding en naslag met veel voorbeelden
 • Voor iedereen en alle leeftijden

Hoe leer je mooiere foto's maken met een smartphone ?

Grappig genoeg gaat smartphone fotografie nauwelijks over de smartphone zelf. Het is een simpele camera die weinig technische opties biedt. En dat is precies de kracht van het ding. Iedereen kan ermee overweg.

Mooiere foto’s maken met een smartphone zit 'm dan ook in iets heel anders. Namelijk, hoe je het onderwerp in beeld zet. Hoe je er een boeiende foto van maakt. Het geheim zit 'm dus in de compositie.

smartphone fotografie

Wat leer je?

In deze workshop smartphone fotografie leer je hoe je gewone kiekjes kan omvormen tot sprekende foto’s. Hoe gaat dat in z’n werk? Simpel: we laten je de 5 belangrijkste aandachtspunten zien die zorgen dat jouw foto's meer zeggingskracht krijgen. Die aandachtspunten zijn:

 • Licht
 • Grootte
 • Achtergrond
 • Vormgeving
 • Voorgrond

Maar weten waar je moet letten is helaas niet genoeg. Fotograferen is een vaardigheid die je net als fietsen en zwemmen alleen onder de knie krijgt door te oefenen. Daarom is de workshop vooral een praktijksessie. Aan de hand van gerichte oefeningen en persoonlijke feedback leren we je de aandachtspunten stap voor stap succesvol toepassen. Zo kom je snel vooruit.

smartphone fotografie Utrecht

Wat leer je?

De smartphone heeft wel een camera, maar is geen echte camera. Toch is het de enige camera die ik altijd bij me heb. En dat was voor mij voldoende groenen om te leren het maximale uit mijn smartphone te halen.

De workshop gaat maar voor een klein deel over de smartphone. Zo ingewikkeld is de camera van de smartphone niet. Waar we de meeste tijd aan besteden, is het maken van sprekende foto’s met de smartphone.

Je krijgt gerichte oefeningen. En direct daarna persoonlijke feedback. Zo leer je in een paar uur mooiere foto’s maken met je smartphone. En daar zit de kracht van de workshop in.

smartphone fotografie Haarlem

Hoe zit de cursus in elkaar?

We beginnen altijd even met de smartphone. We laten je een paar verborgen instellingen zien die goed van pas kunnen komen.

Daarna gaan we aan slag met de de 5 belangrijkste aandachtspunten om sprekende foto’s te maken. Die helpen je om foto’s te maken met veel zeggingskracht:

 1. Hoe licht je het onderwerp goed uit?
 2. Hoe zet je het onderwerp zo in beeld dat je direct ziet waar de foto over gaat?
 3. Waarom is de achtergrond net zo belangrijk als het onderwerp zelf?
 4. Hoe geef je de foto bewust vorm?
 5. Hoe creëer je diepte in de foto’s?

En tenslotte laten we je nog zien hoe je snel het maximale uit je foto's haalt met de gratis app Snapseed.

workshop smartphone fotografie Utrecht

Voor wie is deze workshop smartphone fotografie bestemd?

Deze workshop smartphone fotografie is voor iedereen die graag mooiere foto’s met de smartphone wil maken. De workshop is geschikt voor alle leeftijden (9-99 jaar). Het is een beginnerscursus. Je hebt dus geen enkele kennis en fotografie ervaring nodig.

Wat heb je nodig voor deze workshop?

Het enige dat je voor deze workshop nodig hebt is een smartphone. De workshop smartphone fotografie is geschikt voor alle merken smartphones die op iOS en Android werken, inclusief de iPhone en Samsung. Daarnaast heb je de fotobewerking app Snapseed nodig. Die kun je gratis uit de app store downloaden.

Direct beginnen

We hebben een uitgebreide inleiding online gezet. Na de inschrijving krijg je daar direct toegang toe. De inleiding biedt uitleg, voorbeelden en kijk-oefeningen. Je kunt het achteraf ook als naslag gebruiken en om verder te oefenen aan de hand van de gerichte oefeningen.

Apps voor smartphone en tablet

Maar je kunt het online lesmateriaal ook bekijken op een van onze gratis apps.

app voor iOS app voor Android

Wat kost de workshop smartphone fotografie?

Deze workshop kost € 69 per deelnemer.
veilig betalen met ideal Je kunt direct veilig online betalen met iDeal, Creditcard en Bancontact.

Wat zijn de startlocaties?

De workshop smartphone fotografie begint:
 • in Amsterdam op het Amstelveld
 • in Haarlem in het Kenaupark
 • in Utrecht op het Domplein

Schrijf je in

betere foto's leren maken met je smartphone

Het weer

Als de weersverwachting veel regen voorspelt gedurende een groot deel van de praktijksessie, wordt de workshop natuurlijk afgeblazen. Je kan dan omboeken naar een andere datum.

Reacties

"Gisteren heb ik de workshop Smartphone fotografie bij Han Schnek gedaan. Hij maakt compositie heel toegankelijk. We hebben veel geoefend en kregen steeds feedback op de foto's. En aanwijzingen hoe het beter kon. Ik vond het buitengewoon nuttig." - Eva
"Han, alweer een top workshop. Nooit gedacht dat ik met een paar tips en tricks al zo snel zo veel betere foto's zou kunnen maken met mijn smartphone. Echt een aanrader." - Ruud
"Met 6 mensen op pad. Han legt compositie helder uit met veel humor. Veel geleerd in korte tijd. Superleuke, leerzame en gezellige middag." - Dineke

Als je liever niet met een klein groepje leert fotograferen, of liever thuis blijft, is dat geen probleem. In de online versie leer je precies hetzelfde, en krijg je ook op drie momenten persoonlijke telefonische begeleiding. Zo kun je ook de oefeningen doen wanneer het jouw het beste uitkomt. Meer informatie vind je op: Online cursus smartphone fotografie
 • Persoonlijk contact per telefoon
 • Lesstof die kort en bondig is
 • Gerichte foto opdrachten inclusief kijk-oefeningen
 • Persoonlijke feedback op jouw foto’s
 • De gelegenheid om vragen te stellen en met mij te sparren
Dat kan natuurlijk!
Kies een geschikte doordeweekse dag uit, en het programma wordt volledig aan jouw tempo en wensen aangepast. Een privé workshop kost € 199 met één of twee deelnemers tegelijk. Natuurlijk kun je met meer deelnemers een privé workshop volgen, voor elke extra deelnemer wordt € 69 in rekening gebracht. Deze prijzen gelden alleen voor particulieren. Bedrijven en organisatie ontvangen een vrijblijvende offerte. Aarzel niet om contact op te nemen met Han Schnek.
 • Op doordeweekse dag naar keuze
 • In Haarlem of Amsterdam
 • Aangepast aan jouw tempo en wensen
Je kunt de workshop smartphone fotografie ook cadeau doen. Hartstikke leuk. Kijk voor meer informatie bij de Cadeaubonnen.
Han Schnek De workshop smartphone fotografie wordt verzorgd door Han Schnek.
 • Freelance reisfotograaf gespecialiseerd in Azië
 • Ervaren fotodocent
 • Bekijk wat van zijn foto's op Instagram


Stap 1: Inschrijven voor de workshop smartphone fotografie € 69 pp


Oktober
zat 10 okt
(13:30-16:00)
Haarlemvol
zat 17 okt
(13:30-16:00)
Amsterdamuitgesteld
zon 25 okt
(13:30-16:00)
Utrechtuitgesteld

November
zon 8 nov
(10-12:30)
Haarlem
zon 15 nov
(13:30-16:00)
Amsterdam
zon 22 nov
(13:30-16:00)
Utrecht

December
zon 6 dec
(13:30-16:00)
Haarlem
zat 12 dec
(13:30-16:00)
Utrecht
zon 13 dec
(10:00-12:30)
Amsterdam

Februari
zat 6 feb
(13:00-15:30)
Amsterdam
zon 7 feb
(10:00-12:30)
Amsterdam
zat 13 feb
(13:00-15:30)
Haarlem
zon 14 feb
(13:00-15:30)
Utrecht
Door in te schrijven ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden